Epilarea definitivă este o procedură estetică din ce în ce mai folosită în ultimii ani, care constă în îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Dacă dorești de multă vreme să încerci acest tratament, însă nu ai găsit informațiile care să te convingă că este potrivit pentru tine, în rândurile următoare îți spunem tot ce trebuie să știi înainte de epilarea definitivă.

Informează-te despre aparate și tehnologii

Ca în orice domeniu, și când vine vorba de aparatele și tehnologiile de epilare definitivă, o calitate superioară presupune un preț mai mare decât una inferioară. 

De aceea, înainte de a alege aparatul și tehnologia cu care va fi aplicată epilarea definitivă, e bine să ai în vedere următoarele aspecte:

 • un aparat performant realizează un tratament cu rezultate durabile în loc de mai multe ședințe costisitoare cu un echipament de calitate inferioară;
 • investițiile semnificative în cercetările și testările necesare creării și obținerii omologării unui echipament de calitate înaltă garantează siguranță și funcționarea la parametri optimi a unui astfel de echipament.

La salonul Pearl Beauty Center din Satu Mare poți face un tratament de epilare definitivă cu care să te simți confortabil. Aparatul eLase LHR este prevăzut cu modul de funcționare MOTIF. Cu eLase LHR MOTIF se combină Radiofrecvența bipolară cu energia Laser Diodă. Tehnologia ELOS acționează doar asupra foliculilor și firelor de păr, fără a afecta deloc țesutul din jurul acestora. Astfel, aparatul oferă un tratament sigur, eficient și fără durere.

Epilare definitivă cu Laser

Îndepărtarea părului nedorit cu tehnologia laser este uimitoare. Și asta pentru că are loc o eliminare permanentă a firelor de păr existente în timpul tratamentului. Când spunem că îndepărtarea firelor de păr este permanentă ne referim la faptul că nu va mai exista o regenerare a firelor de păr deoarece se acționează direct asupra foliculilor acestora și astfel activitatea lor este stopată.

Există lasere care au posibilitatea de a crea un fascicul de lumină concentrat, cu lungime de undă mare, ce poate pătrunde în straturile profunde ale pielii și poate acționa asupra rădăcinii firelor de păr, anihilând creșterea acestora. Lungimea de undă emisă de astfel de lasere este suficient de lungă pentru a distruge foliculii de păr, fără a afecta țesutul cutanat și nici melanina din piele. Energia luminoasă care este creată de laser este absorbită de foliculii de păr. În piele se simte o ușoară senzație de căldură, mai ales de către acele persoane care au pielea de culoarea deschisă, sensibilă și foarte sensibilă, adică de tip II și de tip I.

Epilare definitivă cu IPL

Spre deosebire de aparatele cu laser, aparatele cu IPL (Intense Pulsed Light = Lumina Intens Pulsata) folosesc un spectru mai larg de lungimi de undă a luminii (cuprinse între 400-1200 nm). Lumina este dispersată și poate ajunge nu doar la foliculii firelor de păr, ci și la țesutul înconjurător, ceea ce înseamnă că există uneori un risc real de efecte secundare.Cu aparatele cu IPL este nevoie de mai multe ședințe decât în cazul efectuării procedurii cu laser. În plus, aceste dispozitive pot crea disconfort în timpul terapiei și pot provoca arsuri minore care se vindecă totuși repede sub acțiunea unei creme speciale sau a contactului cu gheața. Eficiența pe termen lung a acestui tratament este mai redusă decât aceea a tratamentului aplicat cu laser.

Laser diodă

Epilarea definitivă cu laser diodă este o procedură sigură și foarte eficientă.  Ea se realizează la centrul nostru de înfrumusețare cu aparatul eLase LHR cu mod de operare MOTIF.  Acesta este cel mai performant aparat de epilare laser din oferta BeautyOne. Diodele laser de 810 nm încălzesc direct foliculii de păr, care sunt distruși prin combinarea energiei optice și a energiei RF.

Cu laserul diodă te bucuri de următoarele avantaje:

 • un tratament sigur, confortabil, fără durere;
 • părul nedorit este eliminat în procent de până la 95% la femei și de 75% la bărbați;
 • tratamentul este de 2 ori mai rapid decât în cazul altor dispozitive;
 • rezultate foarte eficiente asupra firelor de păr groase și a celor de culoare închisă;
 • este net superior dispozitivelor cu IPL din punctul de vedere al raportului calitate-preț;
 • pentru că are o lungime de undă mai mare decat laserul Alexandrite de exemplu, sunt evitate modificările de pigmentare ale pielii si deteriorarea acesteia;
 • sunt reduși porii dilatați;
 • sunt eliminate ridurile fine;
 • sunt atenuate petele de pe piele;
 • este prevenită foliculita.

Laser Alexandrite

Cu o lungime de undă mai mică decat laserul diodă (755 nm), acest tip de laser se poate folosi pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea de culoare deschisă. Epilarea cu laser Alexandrite elimină și părul subțire și are rezultate eficiente într-un timp relativ scurt asupra zonelor mari, cum ar fi spatele si pieptul. Eficiența epilării cu laserul Alexandrite ajunge până la 71,30%.

Alte tipuri de lasere

Laserul Nd:YaG
Acest dispozitiv medical acționează doar asupra firelor de păr vizibile, nu și asupra foliculilor firelor de păr, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte aparate de epilare. Laserul Nd: YaG poate fi setat astfel încât să acționeze și în profunzimea țesuturilor, însă nu este indicată folosirea lui pe suprafețe mari ale corpului.

Laserul cu rubin
Aflat printre primele modele lansate, acest tip de laser afecta grav melanina din piele și avea efecte secundare, motiv pentru care în prezent nu se mai folosește decât foarte rar.

Alegem prețul sau calitatea? 

În urma unui sondaj efectuat, 7 din 10 clienți care au făcut epilare definitivă nu au știut să spună cu ce aparat a fost efectuat tratamentul și aveau cunoștințe minime despre tehnologia folosită. O parte dintre persoanele întrebate a folosit termenul IPL, însă fără să poată furniza detalii despre acesta. În general s-a mers pe „încredere”. Este foarte important să cunoaștem cât mai multe informații despre aparatul și tehnologia folosite pentru a înțelege diferența de prețuri dintre centrele de înfrumusețare. Dacă te întrebi de ce să plătești mai mult pentru o procedură de epilare cu un dispozitiv performant, este bine să știi că există o diferență foarte mare de preț între cel mai avansat și cel mai puțin performant aparat de epilare. În plus, un aparat performant necesită un instructaj specific al esteticienilor care îl vor folosi care, de asemenea, este mai costisitor. Trebuie să ai în vedere și că un dispozitiv mai puțin performant prezintă riscuri pentru sănătatea ta: durere și riscuri de arsuri, ineficiență a tratamentului pe termen lung, nevoia de a repeta tratamentul pentru că nu are rezultatele așteptate, mai ales în cazul firelor de păr deschise la culoare.

Pentru că la Pearl Beauty Center credem că cele mai importante sunt calitatea și siguranța tratamentului, efectuăm epilarea definitivă cu una dintre cele mai eficiente și sigure tehnologii: eLase de la compania Syneron Candela, lider mondial în aparatura de estetică medicală. Echipa noastră este instruită pentru a efectua această procedură în condiții de maximă siguranță și confort pentru tine.

Este epilarea definitivă chiar definitivă?

Răspunsul scurt este: da.

Părul trece prin 3 etape de viață: anagenă, catagenă și telogenă. Epilarea definitivă este eficientă doar asupra firelor de păr aflate în faza anagenă, numită și faza de creștere. În faza catagenă părul se îndreaptă spre etapa de cădere, iar în faza telogenă sau de repaus firele cad și rădăcinile se regenerează. Așadar, indiferent de tehnologia și tipul de aparat folosit, epilarea definitivă nu poate distruge fire de păr încă neformate. Vestea bună este că prin mai multe ședințe chiar și părul care nu se vede la începutul tratamentului este îndepărtat în proporție de până la 95% la femei și 75% la bărbați. Unele persoane ar putea avea nevoie de o ședință de întreținere după unul sau doi ani de la aplicarea tratamentului pentru a îndepărta rădăcinile și firele neformate încă la momentul aplicării epilării.

Ce zone se pot epila definitiv?

Epilarea definitivă se aplică pe diferite zone ale copului: bărbie, mustață, pomeți, perciuni, gât, axile, brațe și antebrațe, umeri, abdomen, linia bikinilor, fese și zona interfesieră, zona lombară, toată zona inghinală, coapse, gambe și picioare.

Dacă te-ai săturat să folosești penseta ca să smulgi fiecare fir de păr și să simți că îți dau lacrimile sau dacă nu mai suporți epilarea caldă cu ceară, care este dureroasă, poți opta pentru epilarea cu laser. Esteticienii de la centrul nostru îți vor prezenta tratamentul în cel mai mic detaliu și îți vor explica care sunt avantajele acestei proceduri.

Întrebări și răspunsuri populare despre epilarea definitivă

De la ce vârstă pot face epilare definitivă?

Epilarea definitivă trebuie să țină cont de dereglările hormonale deoarece acestea pot influența rezultatele tratamentului, iar pilozitatea poate reapărea. Epilarea definitivă se poate efectua dupa vârsta de 18 ani.

Pot apela la epilarea definitivă dacă sunt însărcinată sau alăptez?

Răspunsul este NU. Deși nu există argumente documentate științific care să indice că epilarea definitivă are efecte negative în timpul sarcinii și al alăptării, ca măsură de precauție este mai bine ca ea să nu fie folosită. Viitoarele sau proaspetele mămici pot alege alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceară, care trebuie să se realizeze în condiții maxime de igienă pentru a evita apariția unor infecții periculoase în timpul sarcinii și al alăptării.

Este un tratament dureros?

Epilarea definitivă realizată cu aparate performante nu produce durere. Cu echipamentul e-Lase, prevăzut cu modul MOTIF, disponibil la centrul Pearl Beauty Center din Satu Mare, te bucuri de un tratament eficient, rapid, lipsit de orice durere și disconfort. Procedura este non-invazivă, nu produce alergii sau arsuri, eventuala înroșire a pielii dispărând rapid prin aplicarea de gheață. 

Când cade părul după epilare IPL sau Laser?

În cazul epilării cu laser, rezultatele se văd încă de la prima ședință. Vei observa la următorul ciclu de creștere că părul este mult mai rar și chiar mai subțire. Rezultatul poate varia în funcție de zona tratată, de gradul de pilozitate, de culoarea pielii și a firului de păr. Este important să știi că deși vei vedea rezultate încă de la prima ședintă, sunt necesare mai multe vizite la salon pentru ca epilarea să acționeze și asupra rădăcinilor firelor de păr care nu se văd, aflate în etapa telogenă sau de repaus. Pentru rezultate mulțumitoare pe zonele corporale se recomandă circa 6 ședințe, iar pentru zonele faciale sunt necesare între 6 și 10 ședințe. Aceste cifre reprezintă doar jumătate din câte ar fi necesare ca să obții aceleași rezultate dacă ai apela la un echipament cu IPL în loc de laser sau la un dispozitiv cu laser de calitate slabă.

Care sunt beneficiile reale ale epilării definitive?

 • eficiența pe termen lung: epilarea definitivă cu laser oferă rezultate vizibile pe termen lung. Odată distruse toate rădăcinile de păr, nu va mai trebui să îți faci griji că va trebui să apelezi din nou la epilarea dureroasă cu ceară sau la cea incomodă cu aparatul de ras;
 • lipsa durerii: spre deosebire de metodele de epilare bazate pe smulgerea firelor de păr, epilarea cu echipamentul e-Lase, dotat cu modul MOTIF, nu produce nicio durere și niciun disconfort;
 • tratarea unor aspecte inestetice ale pielii: ridurile, cicatricile post-acneice, cuperoza și  rozaceea, toate sunt ameliorate cu ajutorul epilării definitive;
 • îmbunătățirea calității și aspectului pielii: după câteva ședințe de epilare vei observa că textura pielii va deveni mai netedă, ridurile, ameliorate, vergeturile, estompate, iar petele pigmentare cauzate de expunerea la soare sau de îmbătrânire, reduse vizibil;
 • siguranța procedurii: epilarea definitivă se aplică la Pearl Beauty Center în condiții de maximă siguranță pentru tine, fără riscul apariției de iritații sau arsuri pe piele.

Are epilarea definitivă dezavantaje?

Primul și cel mai important aspect pe care trebuie să îl reții este că epilarea cu laser NU produce cancer, aceasta fiind o temere constantă a celor care se gândesc să apeleze la această terapie. Laserul este folosit în siguranță în tratarea multor afecțiuni ale pielii, cu rezultate benefice pentru pacienți.

Tehnologiile moderne sunt dotate cu mecanisme sigure de funcționare și sisteme de răcire, care previn riscurile de efecte secundare ale procedurii. Chiar și așa, e bine să știi că epilarea definitivă este o procedură care necesită avizul unui specialist. De asemenea, este recomandat ca epilarea să se facă la un centru de înfrumusețare profesionist, care solicită informații despre tine (cum ar fi afecțiuni medicale existente, tipul de piele și de păr, medicamente utilizate, etc.) astfel încât parametri aparatului cu care se va realiza tratamentul sa fie setați pe baza acestor particularități individuale.

Pentru a nu întâmpina niciun fel de probleme cu epilarea definitivă, este bine să urmezi întocmai recomandările pre și post-procedură indicate de esteticienii care efectuează tratamentul.

Contraindicații – vezi dacă poți face epilare definitivă

Ca orice tratament, și epilarea definitivă are o serie de contraindicații. 

Contraindicații epilare definitivă cu Laser

Înainte să mergi la centrul de înfrumusețare, trebuie să ții cont de contraindicațiile acestei proceduri. Trebuie să le citești cu atenție și să fii sigură că nu ai o problemă de sănătate care să te împiedice să faci tratamentul de epilare definitivă cu laser.

Epilarea definitivă cu laser este contraindicată:

 • femeilor însărcinate, celor care alăptează și celor care urmează tratamente de combatere a infertilității;
 • persoanelor care suferă de epilepsie, mai ales dacă există riscul ca din cauza luminii să fie declanșate crizele acestei boli. Doar pacienții care primesc confirmarea medicului că nu există niciun risc de declanșare a bolii pot face tratamentul de epilare cu laser;
 • femeilor care suferă de dereglări hormonale. Esteticianul trebuie să știe ce probleme hormonale există, pentru că în anumite cazuri epilarea cu laser nu va da rezultate și de aceea nu trebuie aplicată. Astfel de persoane trebuie întâi să urmeze un tratament medical pentru ameliorarea problemelor hormonale și abia apoi să solicite epilarea;
 • persoanelor care suferă de diabet, cancer, boli de piele, boli hematologice, varice. În astfel de cazuri se recomandă tratamente medicale în scopul ameliorării simptomelor și vindecării (dacă este posibil), înainte de a fi realizată epilarea;
 • pacienților care urmează tratamente cu medicamente hormonale, fotosensibilizante și medicamente contra acneei;
 • persoanelor care poartă stimulator cardiac și celor care au implanturi metalice (mai ales în zonele vizate de tratament);
 • persoanelor care au alunițe, vitiligo, iritații, răni, tatuaje, afecțiuni ale țesutului conjunctiv;
 • celor care suferă de cancer sau diabet;
 • persoanelor care au fost supuse cu 6 luni înainte de epilare unor intervenții chirurgicale;
 • persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

Contraindicații epilare definitivă cu IPL

Epilarea definitivă cu IPL are aceleași contraindicații ca epilarea cu laser, la care se adaugă următoarele:

 • persoane afectate de boli fotosensibile (ex: lupus eritematos) sau hemofilie;
 • persoane care suferă de cancer de piele sau imunodeficiență;
 • pacienți care fac chimioterapie;
 • persoane care au herpes pe zona vizată pentru epilare;
 • persoane care suferă de boli de ficat sau rinichi.

Sfaturi și recomandări înainte de tratament

Evită expunerea la soare și solarul. 

Înainte de fiecare ședință de tratament de epilare definitivă este interzisă expunerea la soare. Nu trebuie să mergi la plajă cu 3 zile înainte de un astfel de tratament. Chiar dacă folosești creme cu factor de protecție solară SPF împotriva razelor ultraviolete sau stai mai mult la umbră, nu este indicat să mergi la plajă mai ales în zilele caniculare de vară, înainte cu 72 de ore de a face un tratament de epilare definitivă. De altfel, cremele de protecție solară nu trebuie folosite cu o zi înainte de tratamentul de epilare pentru că reduc eficiența acestuia.

În ceea ce privește bronzarea la solar, se aplică aceeași regulă ca expunerea la soare: nu este bine să ai pielea excesiv de bronzată dacă dorești să scapi definitiv de părul nedorit de pe piele. Potrivit specialiștilor, o persoană care are un bronz accentuat nu va putea fi tratată prin procedeul de îndepărtare a firelor de păr cu laser pentru că rezultatele riscă să fie semnificativ diminuate. Acest lucru se va putea face doar după o anumită perioadă de timp, când bronzul se atenuează vizibil sau chiar dispare. Este important de știut acest lucru deoarece când se realizează epilarea definitivă a părului trebuie respectate toate condițiile procedurii, în scopul prevenirii complicațiilor. Nici cremele autobronzate nu trebuie folosite înainte de tratamentul de epilare.

Nu folosi epilarea prin metode alternative

Nu folosi cu 2 sau 3 săptămâni înainte de epilarea definitivă niciun procedeu de epilare care smulge părul. Înainte cu cel puțin 14 zile de epilarea definitivă nu trebuie să folosești aparate de epilat acasă – așa numitele epilatoare electrice – și nici alte metode de epilare: cu ceară (caldă sau rece) sau cu lama de ras.  În ceea ce privește cremele depilatoare (care îndepărtează părul doar la suprafața pielii), acestea nu se folosesc cu minim 7 zile înainte de tratamentul de epilare definitivă. 

Evită sauna și dușul fierbinte. 

Înainte de epilarea definitivă este bine să ai pielea curată și fără probleme de sănătate, însă nu trebuie să faci baie sau duș cu apă foarte caldă chiar înainte de tratament. Temperatura ridicată a apei face ca părul se înmoaie și astfel să se rupă mai ușor, fiind posibil ca tratamentul de epilare definitivă să nu ofere rezultatele dorite chiar de la prima ședință de tratament. Este contraindicată și sauna înainte de epilarea definitivă. 

Nu folosi produse cosmetice care pot scădea eficiența tratamentului 

Cu 24 de ore înainte de epilarea definitivă nu trebuie să folosești pe zonele vizate de tratament creme, uleiuri și loțiuni de corp, parfumuri, deodorante, creme de protecție împotriva razelor ultraviolet și nici alte produse de igienă și îngrijire a pielii. Aceste produse pot reduce eficiența tratamentului și, în plus, anumite ingrediente din compoziția lor pot cauza reacții alergice sub acțiunea energiei laser. 

Nu utiliza medicamente fotosensibilizante

Aceste medicamente, sub acțiunea luminii laser, pot genera reacții cutanate. Exemple de astfel de medicamente sunt cele antifungice, hipoglicemiante, cele diuretice, neuroleptice, antiinflamatoare nesteroidiene, precum și retinoizii și tetraciclinele. Este recomandat să citești cu atenție prospectul fiecărui medicament pe care îl folosești înainte de a apela la epilarea definitivă.

Nu-ți decolora părul de pe corp

Decolorarea părului nedorit de pe piele cu mai puțin de 10 zile înainte de epilare reduce eficiența rezultatelor acesteia.

Acum că ai toate informațiile despre epilarea definitivă, te invităm la centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare. Aici te așteptăm cu aparatul eLase, unul dintre cele mai performante aparate cu laser diodă din lume. Tehnologia cu care este prevăzut acest aparat are eficiență dovedită clinic în îndepărtarea definitivă a părului de pe corp, iar modul de funcționare MOTIF garantează că tratamentul este lipsit de orice durere.01

Pentru multe femei, frumusețea înseamnă și o piele catifelată, lipsită de păr. Sezonul cald este perioada în care porți purta ținute elegante sau vaporoase, care permit pielii să respire. Ca să te poți bucura din plin de aceste ținute, epilarea definitivă îți vine în ajutor. Mai jos îți prezentăm 20 de întrebări și răspunsuri despre această terapie.

 1. Ce este epilarea definitivă?

Epilarea definitivă este o procedură estetică prin care se elimină părul de pe corp. Ea te ajută să scapi nu doar de firele de păr vizibile (aflate la suprafața pielii), ci și de cele aflate sub piele. Acest lucru este posibil pentru că epilarea definitivă acționează și asupra rădăcinilor (foliculilor) de păr, împiedicând formarea unora noi.

 1. Ce trebuie să faci înainte de a apela la această terapie?

Pentru ca epilarea definitivă să aibă rezultate eficiente, există o serie de recomandări pe care trebuie să le respecți înainte de a încerca acest tratament.

 • evită expunerea la soare (inclusiv la solar) cu 20 de zile înainte de aplicarea terapiei;
 • nu face saună cu 24 de ore înainte de epilare;
 • nu folosi epilarea cu dispozitive sau terapii care implică smulgerea părului cu cel puțin 20 de zile înainte de tratament (epilarea cu ceară este inclusă în această categorie);
 • cu 24-48 de ore înainte de a te prezenta la salon pentru epilare, rade părul de pe zona (zonele) ce urmează a fi tratate (exceptând zona facială);
 • nu-ți decolora firele de păr de pe corp cu 14 zile înainte de terapie;
 • nu folosi creme autobronzante cu 10 zile înainte de epilare;
 • evită de asemenea folosirea, pe zonele vizate de tratament, a produselor cosmetice de igienă și îngrijire personală (fond de ten, parfumuri, deodorante, creme, loțiuni și uleiuri de corp, creme de protecție solară, etc.);
 • citește cu atenție prospectul tuturor medicamentelor pe care le folosești și informează esteticianul care îți prezintă detaliile procedurii despre aceste medicamente.

 1. Cum decurge prima ta vizită legată de epilarea definitivă la centrul de înfrumusețare?

În cazul în care alegi pentru epilarea definitivă un salon profesionist cu servicii de calitate înaltă așa cum este centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare, esteticianul trebuie să îți adreseze o serie de întrebări legate de tipul tău de piele și păr, afecțiuni medicale și medicamente pe care le folosești, zonele pe care vrei să fie aplicată procedura și alte întrebări relevante pentru efectuarea tratamentului. Esteticianul va face și o analiză a pielii și firelor tale de păr. Totodată, ți se vor furniza toate informațiile cu privire la terapiile care se aplică la salon și se va decide tipul de tratament care va fi folosit în cazul tău.

 1. Este eficientă epilarea definitivă pe orice tip de piele și păr?

Sistemele avansate de epilare definitivă sunt eficiente pe toate tipurile de piele și pe toate tipurile de păr. Ne referim mai ales la aparatele performante de epilare definitivă IPL și epilare cu laser. Pe părul blond (din care lipsește melanina) și pe cel de culoare gri nu se poate folosi epilarea IPL. Epilarea definitivă cu laser în schimb se aplică pe toate culorile de păr, la părul mai deschis la culoare metoda trebuind testată pentru a se verifica eficiența aparatului. În ceea ce privește culoarea pielii, epilarea nu se poate aplica dacă ai pielea foarte bronzată. Va trebui să aștepți până când bronzul se estompează semnificativ sau dispare de tot.

 1. Cât de sigură este epilarea definitivă? Poate cauza apariția cancerului?

Răspunsurile pe scurt la aceste întrebări sunt: este o procedură foarte sigură când este aplicată cu tehnologii și aparate performante și NU, epilarea definitivă NU poate cauza apariția cancerului.

Înainte de toate, trebuie să înțelegem principiul de funcționare a aparatelor de epilare definitivă. Se folosește un fascicul de lumină care țintește bulbul pigmentat al firului de păr și îl distruge fără să afecteze țesuturile din jur. Energia luminoasă generată de laser nu depășește nivelul foliculului de păr, așadar acționează la nivelul superficial al pielii. Practic, cu cât este firul mai închis la culoare cu atât absoarbe mai bine lumina și tratamentul va fi mai eficient. Conform studiilor efectuate până în prezent, epilarea definitivă NU cauzează lezarea ADN-ului și nu produce mutații la nivel celular, care ar putea determina un cancer cutanat la nivelul pielii normale.

O altă mare îngrijorare a celor interesați de această terapie o reprezintă petele de pigmentare. În general, multe dintre petele de pigmentare (pete deschise sau închise la culoare) care ar putea să apară imediat după un tratament de epilare definitivă sunt tranzitorii. Riscul de apariție a acestora depinde de aparatul și tehnologia folosite, de sensibilitatea pielii clientelor și de respectarea indicațiilor pre și post procedură.

 1. Cum știi care metodă de epilare definitivă este mai bună?

Toți producătorii de astfel de sisteme de epilare își laudă produsul și spun că este cel mai eficient de pe piață. Pentru a nu fi indus în eroare, trebuie să știi că doar două metode realizează o epilare permanentă și acestea sunt: epilarea IPL și epilarea cu laser. Te poți convinge de avantajele fiecărei tehnologii în parte citind studii clinice și păreri ale persoanelor care au folosit deja astfel de tratamente. Contează foarte mult ce spun specialiștii – medicii, dermatologii – care utilizează astfel de tehnologii în clinici universitare. La Pearl Beauty Center avem cel mai performant aparat cu laser diodă disponibil în România. eLase LHR cu tehnologie ELOS, creat de Syneron Candela, lider pe piața echipamentelor estetice, oferă cele mai eficiente rezultate și asigură un confort deosebit în timpul efectuării epilării. Rezultatele sale sunt uimitoare: la femei se elimină 95% din părul nedorit de pe piele, iar la bărbați acest procent este de 75%.

 1. Cât de eficient este eLase în comparație cu alte dispozitive?

Saloanele din România sunt dotate cu diferite aparate de epilare definitivă, printre cele mai eficiente numărându-se laserul diodă și laserul Alexandrite, care au rezultate similare până la un punct (eficiența laserului Alexandrite este de 71,30%). În comparație cu aparatele IPL, ambele dispozitive prevăzute cu laser sunt mult mai sigure pe toate tipurile de piele, reduc riscul de ardere și pigmentare precum și senzația de durere. eLase este net superior în ceea ce privește confortul clientului pe durata terapiei deoarece, datorită modului de funcționare MOTIF, el nu provoacă nicio durere și niciun disconfort. În plus, rezultatele procedurii durează un timp mai îndelungat în cazul epilării efectuate cu aparatele cu laser decât în cazul celei aplicate cu dispozitive IPL, iar tratamentul cu laser diodă eLase necesită un număr mai mic de ședințe și este mai eficient pe mai multe tipuri de piele și păr decât cel aplicat cu aparatele IPL.

 1. De ce este epilarea definitivă cu laser mai scumpă decât alte metode?

Ce trebuie să ai în vedere este că epilarea aplicată cu dispozitive mai puțin performante este de fapt mai scumpă decât epilarea facută cu aparate de calitate înaltă pentru că cele dintâi nu oferă rezultate durabile în timp și trebuie repetate mai des.

Epilarea cu un aparat performant îți oferă în câteva ședințe de tratament o piele fină, catifelată și frumoasă, așa cum ți-ai dorit.

Un exemplu de calcul al costului epilării cu laser este acesta: cei 300 de euro necesari epilării axilei cu un dispozitiv ultra-performant în circa 6 ședințe reprezintă un cost mai mic decât cel necesar epilării prin metode alternative. Gândește-te la costul, timpul și numărul de aplicări necesare în cazul epilării cu ceară, cu epilatorul electric, cu aparatul de ras, cremă depilatoare sau cu un aparat de epilare de calitate slabă. Ca să te convingi că epilarea definitivă cu laser este cea mai bună alegere, vino la centrul nostru de înfrumusețare unde prețul final se stabilește în urma unei consultații amănunțite, fără costuri ascunse.

 1. Este dureroasă procedura?

Aparatul nostru poate epila FĂRĂ DURERE! Este adevărat că unele aparate produc o durere destul de mare, la noi nu este cazul. Te așteptăm să testezi GRATUIT acest lucru.  Există și anumite dispozitive de epilare cu laser care produc durere, mai ales pe anumite zone ale corpului și mai ales la persoanele care au firele de păr mai groase și mai închise la culoare. Care este explicația? Lumina laser creează un efect termic asupra țesutului care înconjoară foliculii de păr. Căldura poate ajunge la terminațiile nervoase din jurul rădăcinii firelor de păr și astfel apare un disconfort. La unele aparate care nu dispun de tehnologii performante apare senzația de durere sau de arsură. Pentru multe femei, chiar și o durere de intensitate mică poate reprezenta o experiență  neplăcută. Oricât de mult ar vrea să aibă pielea fină și lipsită de păr, femeile își doresc să facă un tratament de epilare eficient, confortabil, fără durere. Acest lucru este posibil grație aparatului eLase LHR, dotat cu tehnologia ELOS și cu modul de funcționare MOTIF. Acest dispozitiv NU produce nici durere, nici disconfort.

 1. Câte ședințe de tratament sunt necesare pentru epilarea cu laser? Cât timp trebuie să treacă între ședințele de epilare cu laser?

Varianta scurtă de răspuns: 6-12 sesiuni în funcție de zonă. Numărul de ședințe se stabilește pentru fiecare persoană în parte, de către specialistul terapeut de la salonul de înfrumusețare, care face o consultație atentă asupra pielii. În final, numărul de ședințe depinde de tipul pielii, grosimea și culoarea firelor de păr și de alte caracteristici individuale. Sunt necesare minim 6 ședințe de tratament pentru a obține rezultate satisfăcătoare. În medie, este nevoie de 6-12 ședințe de tratament, efectuate la interval de 12 săptămâni.

 1. Cât durează o ședință de epilare definitivă?

Durata unei sesiuni de tratament depinde de dimensiunea zonei pe care se aplică tratamentul și de caracteristicile individuale ale clientei (tip de păr și piele). De exemplu, epilarea axilelor poate dura circa 20 de minute, iar cea a mustății durează aproximativ 10 minute. Esteticienii de la centrul nostru de înfrumusețare îți vor comunica și această informație la consultația pre-tratament.

 1. Ce zone ale corpului pot fi epilate?

Epilarea definitivă se aplică pe diferite zone ale corpului: bărbie, mustață, pomeți, perciuni, abdomen, axile, linia bikinilor, zona interfesieră, zona lombară, fese, toată zona inghinală, coapse, gambe și brațe.

 1. Scapi definitiv de păr după tratament?

De părul vizibil, deja format, DA. Este bine să știi că părul are trei etape de viață: anagenă, catagenă și telogenă. Părul care este eliminat încă de la prima ședință este cel aflat în faza anagenă sau de creștere (care reprezintă circa 20% din totalul firelor de păr existente pe corp). În etapa catagenă părul nu mai crește, așadar nu este vizibil, iar în cea telogenă el se află în repaus total, căzând și pregătind rădăcinile de regenerare. Prin ședințe succesive, efectuate la interval de circa 12 săptămâni, ne asigurăm că distrugem și părul care nu este vizibil la prima ședință de tratament. În acest fel, epilarea cu laser diodă efectuată la Pearl Beauty Center înlătură 95% din părul de pe corpul femeilor și 75% din părul de pe corpul bărbaților. Persoanele ale căror fire de păr nu trec prin etapa anagenă pe parcursul aplicării tratamentului vor scăpa de acestea printr-o ședință de întreținere care se efectuează după un an sau doi de la efectuarea terapiei inițiale.

 1. Cât costă epilarea definitivă?

Prețurile depind de zona care trebuie să fie tratată, de complexitatea și durata ședinței de epilare. La centrul nostru de înfrumusețare ți se va comunica prețul după o consultație prealabilă. Acest preț NU are costuri ascunse și îți oferă un tratament sigur, eficient și fără durere efectuat cu unul dintre cele mai inovative și sigure aparate de epilare din lume.

 1. Se poate face epilare definitivă în timpul verii?

Da, se poate, atâta timp cât se respectă recomandările primite de la specialiștii noștri. Acestea vizează perioada de dinaintea terapiei (așa cum le-am prezentat la punctul 2.), precum și recomandări care trebuie respectate după efectuarea terapiei.

Astfel, după epilare este imperios:

 • să nu te expui la soare și să nu mergi la solar timp de cel puțin 2 săptămâni deoarece după tratament pielea este mult mai sensibilă și există riscul apariției de iritații, arsuri sau pete pigmentare pe zonele tratate;
 • să nu faci duș sau baie timp de 24 de ore;
 • să nu folosești, timp de 48 de ore, tratamente cosmetice care pot agresa pielea (cum ar fi procedurile de exfoliere a pielii pentru îndepărtarea celulelor moarte);
 • să nu faci saună timp de 48 de ore;
 • să nu folosești, circa 2-3 zile, produse cosmetice (cum este fondul de ten sau altele de acest gen) dacă s-a efectuat epilare facială;
 • să te hidratezi corect, consumând cel puțin 1,5 litri de lichide pe zi și folosind creme hidratante naturale, de calitate foarte bună;
 • să îți protejezi pielea de acțiunea razelor UV prin aplicarea de creme cu factor superior de protecție mai ales în lunile caniculare de vară.
 1. Cine nu poate apela la acest tratament?

Epilarea definitivă nu poate fi aplicată:

 • persoanelor care suferă de boli de piele, de cancer, diabet, epilepsie, dereglări hormonale;
 • celor care au montat un stimulator cardiac;
 • persoanelor care nu au respectat recomandările pre-tratament;
 • celor care prezintă fotosensibilitate, afecțiuni hematologice și ale țesutului conjunctiv, implanturi metalice în zona sau zonele vizate de tratament, boli de piele (cum ar fi Vitiligo) și iritații ale pielii;
 • persoanelor care urmează tratamente hormonale, precum și tratamente cu medicamente contra acneei acute (exemplu: Ruacutan) sau medicamente foto-sensibilizante;
 • celor care au pete pe piele, alunițe, varice și tatuaje și care sunt bronzate excesiv;
 • persoanelor care au suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale pe zonele ce urmează a fi epilate definitiv.
 1. De ce nu se face epilarea definitivă cu laser femeilor însărcinate?

Având în vedere faptul că nu există dovezi științifice clare cu privire la efectele efectuării epilării definitive cu laser în timpul sarcinii, este mai sigur ca procedura să nu se facă în această perioadă. Viitoarele mame ar trebui să decidă ce e bine pentru ele, dar dacă țin cont de sfatul medicilor, este indicat să renunțe la procedură pe perioada sarcinii. În mod normal fătul nu ar fi afectat, pentru că epilarea cu laser nu conține radiații. Deci nici fătul, nici mama nu ar păți nimic. Totuși este mai bine ca mamele să fie precaute când vine vorba de sarcină. Femeile care vor să scape de părul nedorit de pe picioare sau de pe alte zone ale corpului pot opta pentru alte metode de epilare (cum ar fi epilarea cu ceară). Este important ca și această procedură să fie corect realizată, cu respectarea condițiilor de igienă. În caz contrar pot să apară infecții care sunt periculoase în timpul sarcinii.

 1. De ce să apeleze bărbații la epilarea definitivă?

Percepția generală a fost până nu demult că doar femeile apelează la epilarea definitivă pentru că-și doresc să fie mai frumoase obținând o piele mai catifelată și pentru a scăpa odată pentru totdeauna de corvoada epilării periodice prin alte metode (aparat de ras, epilare cu ceară, cu cremă depilatoare, cu aparatul electric de epilare). Bărbații care nu aveau o profesie care să implice aspectul estetic (cum ar fi culturismul sau înotul) considerau că părul trebuie lăsat acolo unde era. În ultimii ani însă, diverse studii și sondaje arată că interesul bărbaților pentru epilarea definitivă este în creștere. Și asta pentru că bărbații nu vor neapărat să scape de fiecare fir de păr, ci își doresc să îmbunătățească aspectul unor zone cum ar fi umerii, spatele sau pieptul.

Mulți bărbați care deja se epilează cu lama sau cu ceara cunosc probleme cauzate de aceste tipuri de epilare cum ar fi roșeața, iritațiile sau perioadele mari de timp alocate acestor terapii. Prin comparație, pe termen lung, costurile totale sunt în favoarea epilării definitive cu laser, fără să mai socotim celelalte avantaje ale acestui tratament. Ca și femeile, bărbații pot încerca epilarea definitivă lipsită de durere și confortabilă la Pearl Beauty Center din Satu Mare.

 1. Se poate face epilarea definitivă acasă?

Răspunsul este NU. Acest tratament trebuie efectuat cu un aparat performant, cu tehnologie avansată, care necesită experiența și expertiza unui estetician profesionist. Dacă dispozitivul nu este folosit corespunzător tratamentul nu va oferi rezultatele așteptate, iar cei care încearcă această abordare pot suferi efecte secundare cum ar fi arderi și iritații ale pielii pentru a le numi pe cele mai frecvente. În concluzie, epilarea cu laser se face doar la un centru de înfrumusețare de către un estetician specializat în aplicarea acestui tratament. La Pearl Beauty Center esteticienii noștri sunt instruiți în utilizarea eficientă a celui mai performant echipament de epilare cu laser diodăeLase LHR, dotat cu tehnologia ELOS și cu modul de funcționare MOTIF. Acest dispozitiv te ajută să scapi definitiv de părul nedorit de pe corp în ședințe cu rezultate eficiente și lipsite de durere sau disconfort.

Te așteptăm la centrul nostru din Satu Mare!

Te-ai întrebat cum poți să scapi definitiv de părul nedorit de pe corp? Ai auzit multe lucruri despre epilarea definitivă, însă ți s-a părut prea scumpă? Ai prietene care cred că e mai ieftin să folosești orice altă metodă de epilare?

În acest articol îți prezentăm câteva informații care te vor convinge că poți scăpa de părul de pe corp ușor, fără durere, la un preț care merită, cu epilarea definitivă cu laser.

Să începem cu începutul. Ce este epilarea definitivă cu laser?

Epilarea definitivă cu laser este o procedură estetică prin care se îndepărtează părul nedorit de pe corp. Laserul generează o energie luminoasă foarte puternică, ce acționează DOAR asupra foliculilor (rădăcinilor) de păr, fără a afecta țesuturile din jur. Astfel, sunt eliminate firele de păr vizibile și se acționează și asupra rădăcinilor, împiedicând alte fire să se formeze. Singurele fire de păr pe care nu le poate distruge niciun tratament de epilare sunt cele neformate încă, pentru că, nu-i așa, nu se poate distruge ceva ce nu există. Vestea bună este că există soluții și pentru această situație: după unu-doi ani de la realizarea epilării definitive cu laser, o ședință de întreținere te va scăpa și de acele rădăcini și fire de păr care nu existau când s-a realizat epilarea inițială.

Cât costă epilarea definitivă cu laser?

Orientativ, epilarea aplicată pe axilă în 6 ședințe cu un aparat ultra-performant ajunge undeva la 300 de euro. Ți se pare mult? Ei bine, nu este, având în vedere alternativele (epilarea cu ceară, cu cremă depilatoare, cu epilatorul sau cu aparatul de ras) și dificultățile pe care le implică aceste alternative.

Trebuie să știi că prețul final al unei epilări definitive variază în funcție de zona pe care se aplică, de tipul de păr și de alte caracteristici ale pacientei. La centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare prețul se stabilește în urma unei consultații gratuite în care esteticienii noștri îți vor furniza toate informațiile de care ai nevoie. Vei descoperi că prețurile noastre sunt foarte avantajoase, având în vedere că poți obține rezultate încă de la prima ședință, cu zero durere și fără costuri ascunse.

intrebari raspunsuri epilare definitiva

De ce să nu rămân la metodele pe care le folosesc acum?

Din mai multe motive. În primul rând, epilarea definitivă cu laser NU provoacă durere. Nu-i așa că sună foarte bine când te gândești la usturimile provocate de epilarea cu ceară sau cu epilatoarele care îți smulg părul?

Doi: pentru că este o metodă eficientă. Asta înseamnă că după ce ai efectuat tratamentul de epilare definitivă cu laser, poți să spui adio ședințelor de epilare de la alte saloane de înfrumusețare, sesiunilor de ras cu lama sau orelor dedicate epilării prin smulgerea părului cu diferite epilatoare de uz casnic.

În al treilea rând: pentru că este mai ieftin. Da, ai citit bine! Deși investiția inițială în epilarea definitivă cu laser depășește valoarea unei ședințe la actualul tău salon de înfrumusețare, pe termen lung plătești mai puțin in comparație cu alte metode de epilare.

Concret:

–     o femeie cheltuiește în timpul vieții, în medie, peste 10.000 de euro pe produse dedicate epilării diferitelor zone ale corpului (mustață, axile, picioare, brațe, zona inghinală);

–     costul acestor epilări depinde de produsele folosite și de intervalul de timp la care te epilezi; astfel, vara e nevoie să folosești aparatul de ras la 1-3 zile, epilarea cu cremă depilatoare se face la 1-2 săptămâni, cea cu epilatorul sau cu ceară este necesară la 2-4 săptămâni;

–    timpul alocat epilării prin metodele de mai sus înseamnă, de asemenea, bani: dacă o epilare durează între 15 și 20 de minute, înseamnă că în timpul vieții petreci cam 8 luni folosind aparatul de ras. 8 luni în care muncind ai putea câștiga, raportat la salariul minim pe economie, peste 2.000 de euro. Dacă investești această sumă parțial sau integral în epilarea definitivă cu laser la Pearl Beauty Center, scapi definitiv de cheltuielile pe care le ai în prezent cu epilarea periodică.

 

De ce este epilarea cu laser cea mai bună?

Pentru că este cea mai eficientă și sigură metodă de epilare definitivă. Asta înseamnă că riscul de reacții adverse cum ar fi arsurile este diminuat considerabil.

Laserul poate îndepărta părul nedorit și de pe pielea sensibilă, deținută, potrivit unor studii, de 5 din 10 persoane. Așadar, dacă ai pielea sensibilă, epilarea cu laser este soluția ideală pentru ca tu să te bucuri de o piele fină, lipsită de păr.

În plus, laserul permite esteticianului să efectueze setări specifice pentru fiecare clientă. Adaptarea setărilor la profilul clientei înseamnă obținerea celor mai bune rezultate, spre deosebire de un echipament care funcționează la aceiași parametri indiferent de tipologia pielii clientelor. Cu un echipament performant așa cum este eLase de la centrul nostru de înfrumusețare ai nevoie de doar 5-6 ședințe de epilare la interval de 2 luni. Eficiența aparatului eLase este garantată de producătorul Syneron Candela, lider mondial în aparatura de estetică medicală. Pentru comparație, epilarea IPL de exemplu necesită 10-12 ședințe la interval de câteva săptămâni. Mai puține ședințe de epilare înseamnă bani economisiți și mai mult timp în care să te bucuri de activitățile care îți fac plăcere.

Vino la o consultație gratuită!

Nu te-am convins că merită să încerci epilarea definitivă cu laser? Vino la o consultație gratuită la Pearl Beauty Center din Satu Mare și poți afla direct de la esteticienii noștri profesioniști de ce această procedură este cea mai bună metodă de epilare definitivă. Echipa noastră îți stă la dispoziție cu toate detaliile despre acest tratament și îți va răspunde la toate întrebările.

Te așteptăm!

Dacă te-ai gândit măcar o dată să faci epilare definitivă, cu siguranță ți s-au ivit multe întrebări în minte legate de această procedura utilizată din ce în ce mai des. Și este firesc să te intereseze, din moment ce ai o mulțime de beneficii pe termen lung. Este o intervenție care trebuie abordată cu seriozitate și efectuată cu profesionalism. În acest articol îți răspundem la 5 întrebări esențiale despre epilarea definitivă pentru a-ți înlătura temerile care te împiedică să scapi pentru totdeauna de părul nedorit de pe corp.

1. Ce contează mai mult: eficiența, riscurile sau prețul?

Siguranța pe primul loc

Noi credem că esențială este siguranța procedurii, pentru că sănătatea ta este cea mai importantă. De aceea este indicat să apelezi la serviciile unui centru de înfrumusețare cu expertiză și experiență. Este important să ți se explice foarte clar riscurile pe care le implică această procedură.  La Pearl Beauty Center din Satu Mare epilarea se efectuează cu una dintre cele mai sigure tehnologii: eLase de la compania Syneron Candela, lider mondial în aparatura de estetică medicală. Echipa noastră este instruită pentru a efectua această procedura în condiții de maximă siguranță și confort pentru tine.

Eficiența epilării este importantă

Ce trebuie să reții este că epilarea definitivă cu un aparat de cea mai bună calitate te va scăpa de păr într-un număr mai mic de ședințe și cu o eficiență mai ridicată, procentul de eliminare ajungând până la 95%. În plus aparatele mai noi cum este cel de la Pearl Beauty Center o pot face FĂRĂ DURERE. Există aparate IPL și Laser, dar atenție mare, laserele sunt de multe feluri și de calități diferite! Este important să aflați cât mai multe informații despre aparat și experiența persoanei care face epilarea.

Ce riscuri îți asumi când alegi prețul mic?

Multe întrebări despre epilare vizează prețul procedurii de epilare definitivă cu laser. Astfel, potențialii clienți se întreabă de ce să plătească mai mult pentru o procedură de epilare cu un laser performant?

Trebuie să înțelegem că cel mai performant echipament de epilare definitivă (indiferent de tehnologia folosită) costă, în medie, de 20 de ori mai mult decât cel mai puțin performant dispozitiv. În plus, pentru un echipament performant este necesar un instructaj mai costisitor al personalului care va efectua procedura. De aici și diferențele de preț. Partea cea mai faină este că nu plătești de 20 ori mai mult pentru calitate, deci obții mai multă valoare pentru banii plătiți și astfel ce era scump este defapt foarte ieftin.

Un preț mic aduce cu el riscuri: riscuri mai mari de arsură,  de multe ori durere, ineficient pe fire mai deschise la culoare și pe piele ușor bronzată, număr mai mare de ședințe, poate fi ineficient pe termen lung, nu reușește să distrugă rădăcină și peste câteva luni este ca și cum nu ai fi făcut etc. Aici tu trebuie să decizi dacă merită să îți asumi aceste riscuri sau nu.

2. Epilarea definitivă este definitivă? 

Răspunsul scurt este: da.

Este important să știi că părul de pe corpul uman trece prin trei faze de viață:

 • faza anagenă este faza de creștere, în care părul poate fi tăiat, rupt și smuls, așadar și epilat;
 • faza catagenă este faza de maturitate, în care părul se oprește din creștere și tranzitează spre cădere;
 • faza telogenă este faza de odihnă în care firele de păr cad și rădăcinile se regenerează, pregătindu-se pentru crearea unor noi fire de păr.

Astfel, indiferent de tehnologia folosită, procedura de epilare definitivă nu poate distruge foliculii de păr neformați, ea acționând numai asupra firelor de păr aflate în faza anagenă, de creștere.

Epilarea are efect și asupra foliculilor existenți în zona tratată, împiedicând formarea firelor de păr din acești foliculi. Procedura nu poate distruge ceva ce nu există încă.

Însă prin ședințe multiple, chiar și părul care nu este vizibil la prima ședință de exemplu este îndepărtat, ajungându-se la finalul tratamentului la un procent de eliminare a părului nedorit de 95% la femei și 75% la bărbați.

În timp ce unora dintre paciente nu le vor mai apărea niciodată noi fire de păr pentru că în timpul epilării au fost distruse toate rădăcinile, pentru unele persoane este posibil să fie necesară o ședință de întreținere la unul sau doi ani după ce a fost realizată epilarea definitivă, pentru a îndepărta rădăcinile și implicit firele de păr care nu existau atunci când s-a efectuat procedura.

Din păcate an cazul aparatelor slabe, acestea nu vor distruge complet rădăcina și riscul cel mai mare este să revină totul la normal în câteva luni. Cu aparate super performante ca cel de la Pearl Beauty Center, acest risc este eliminat, rădăcinile vor fi distruse complet.

3. Ce riscuri implică epilarea definitivă? 

Cel mai important de reținut este că epilarea cu laser NU produce cancer, această terapie fiind folosită la tratarea a numeroase afecțiuni dermatologice. Este o temere constantă în rândul persoanelor care doresc să apeleze la această procedură de îndepărtare definitivă a părului.

Tehnologiile moderne de epilare, în special cea cu laser, sunt prevăzute cu sisteme complexe de răcire și cu mecanisme sigure de penetrare a pielii de către impulsurile luminoase și de aceea riscurile intervenției de epilare definitivă sunt minime.

Totuși, trebuie să știi că epilarea rămâne o procedură care necesită consultul unui specialist înainte de aplicarea ei. De aceea este recomandat să eviți centrele de înfrumusețare care nu îți adresează întrebări înainte de a programa ședințele de epilare.

Și asta pentru că în timpul unui consult este imperios ca esteticianul să cunoască cât mai multe informații despre tine. Este important istoricul medical, tipul de piele și de păr pe care le deții, eventuale medicații pe care le folosești la acel moment. Acestea ne ajută să setăm parametrii tehnici corecți, precum și recomandările pe care trebuie să le urmezi înainte de efectuarea acesteia.

După epilarea definitivă, pielea devine fotosensibilă și este imperios să urmezi recomandările post-procedură furnizate de esteticianul care a efectuat terapia pentru a evita riscul apariției petelor pe piele din cauza expunerii la soare.

E bine să știi că apelând la salone de înfrumusețare care folosesc dispozitive de o calitate îndoielnică, nu au experiență sau trainig de specialitate te expui unor riscuri ca: arsuri locale, eritem, arsuri cutanate și chiar prurit. De aceea este vital să alegi o locație cu aparatură performantă și sigură, așa cum este dispozitivul e-Lase de la centrul nostru de înfrumusețare.

 

4. In cât timp se văd primele rezultate ale epilării definitive? 

Rezultatele se văd încă de la prima ședință, vei observa la următorul ciclu de creștere că părul este mult mai rar și chiar mai subțire. Rezultatul poate fi influențat de zonă, pilozitatea părului, culoarea pielii și culoarea firului de păr.

Este nevoie să se efectueze mai multe ședințe pentru ca epilarea să aibă efect și asupra foliculilor de păr aflați în fază telogenă (de repaus complet, în care rădăcina se pregătește pentru formarea unui nou fir de păr). În medie, sunt necesare 6 ședințe pentru a se obține rezultatele dorite pe zonele corporale și 6-10 ședințe pentru a se obține rezultate optime pentru zonele faciale. Dar această cifră reprezintă jumătate din numărul de ședințe de care este nevoie în cazul unui echipament IPL de caliatte slabă pentru a se atinge același rezultat. În plus, încă de la prima ședință vei scăpa de un număr mare de fire de păr din zona tratată, așadar vei vedea rapid primele rezultate.

5. Ce facem pe parcursul verii? 

Unul dintre cele mai des întâlnite mituri legate de epilarea definitivă este cel referitor la interdicția de a folosi această procedură pe timpul verii. Mitul este fals pentru că epilarea definitivă este posibilă și eficientă și dacă se efectuează vara.

Condiția esențială este să se respecte o regulă: după epilarea definitivă este interzisă expunerea zonelor epilate la soare și la solar timp de 3 săptămâni (regulă valabilă și primăvara, toamna și iarna). Această regulă trebuie respectată întocmai pentru că odată cu efectuarea epilării definitive zona epilată devine fotosensibilă și riscul de arsuri de piele este foarte mare. Aceeași regulă împiedică și apariția petelor, un alt element care determină multe femei să creadă în mod eronat că epilarea definitivă nu se poate efectua vara.

Te asigurăm că prin folosirea aparatului eLase de la centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare și respectarea “regulii de aur” menționate mai sus vei scăpa de părul nedorit și te vei bucura de o piele netedă și de ținute lejere și atrăgătoare în timpul sezonului estival. Așadar, „Epilare definitivă vara?” Da, este posibil!

La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare se fac tratamente de epilare definitivă cu laser cu aparatul eLase LHR produs de Syneron Candela. Acest aparat oferă rezultate eficiente pentru că folosește tehnologia ELOS. La salon se fac mai multe tratamente profesionale faciale și corporale:

 • Remodelare corporală
 • Reducerea celulitei
 • Împachetări corporale
 • Epilare definitivă cu laser
 • Microdermabraziue
 • Oxigen hiperbaric
 • Liftting facial
 • Combaterea unor probleme ale tenului (riduri, cicatrici post acnee, pete pigmentare, cuperoză, pori dilatați) și altele.

Primele impresii ale clienților la salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center:

„Un salon mult așteptat pentru acest oraș, aparatură performantă, oameni zâmbitori și profesioniști! Felicitări!” (Dania Berinde, Facebook)

„Un salon profesional cu personal extrem de amabil și calificat. Procedura încercată corespunde promisiunilor făcute. Felicitări pentru amabilitatea voastră și calitatea serviciilor oferite.” (Lavinia Temian, Facebook)

„Sunt foarte mulțumită!!!După multe alte încercări, la salonul Pearl Beauty Center am reușit să văd rezultate!!! Mulțumesc salonului Pearl Beauty Center și pentru seriozitatea de care au dat dovadă!!!” (Ilk Simona, Facebook)

 

„Super Ok, un salon de nota 10.” (Adrian Florin Cozac, Facebook)

„Am încercat 2 tratamente diferite si am fost multumit de ambele. Recomand.” (Bogdan Tartan, Facebook)

„Un salon ce merită vizitat. Recomand cu drag!” (Lavinia Monica Băbțan, Facebook)

„Am încercat, m-am convins!!! Recomand să încercați și voi, rezultatele sunt evidente chiar de la prima ședință.” (Irina Matei, Facebook)

„În sfârșit dorința și așteptările sătmărencelor în beauty se pot materializa.Felicitări pentru inițiativă!” (Claudia Farcaș, Facebook)

„Primire excelentă, personalul mereu amabil te face săîți dorești să revii. Îți fac recomandări pertinente, am beneficiat de o ședință pentru un tratament HIFU, după prima ședință deja am văzut rezultatele, deși am auzit faptul că unii au semnalat că doare puțin, la acest tratament nu am simțit vreo durere, totul fiind ținut sub observație foarte atent de către personal iar intensitatea se regleazăîn funcție de sensibilitatea fiecăruia. Cu alte cuvinte, recomand cu mare drag.” (Mircea Felix Spătar, Facebook)

„Îmi pare bine să aud că femeile au de unde alege, să se facă frumoase.” (Tatiana Erdei, Facebook)

„Îmi place ce aparate au.” (Dorina Talpos, Facebook)

„Super pentru noi femeile și nu numai, și bărbații trebuie să arate bine.” (Maria Rad, Facebook)

Nu știi ce aparat de epilare definitivă să alegi? Acest lucru poate fi dificil având în vedere noile tipuri de laser care au apărut în saloanele de înfrumusețare, tehnologiile inovatoare care oferă numeroase beneficii:
• Rezultate foarte bune de epilare definitivă
• Tratamente rapide
• Prețuri acceptabile.

Preturi epilare definitiva cu diverse echipamente

Află în acest articol care sunt caracteristicile, avantajele oferite de tratamentele de epilare cu laser dioda, laser Alexandrite și IPL! Vezi care sunt beneficiile și prețurile terapiilor.
Caracteristici – Laser dioda vs laser Alexandrite vs IPL

Laser dioda

La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare se folosește aparatul de ultimă generație eLase LHR cu mod de operare MOTIF și tehnologie ELOS. Acest aparat cu laser dioda este considerat cel mai performant din oferta BeautyOne. Este creat special pentru epilarea definitivă cu laser de Syneron Candela.

Cu laser dioda ai următoarele avantaje:
• Tratamentul este sigur, confortabil, nu produce durere.
• Tratamentul este de 2 ori mai rapid decât în cazul altor dispozitive din saloanele cosmetice și de înfrumusețare din Satu Mare.
• Echipamentul eLase are mod de operare MOTIF, are capacitatea de a selecta firul de păr și foliculul pilos, acționează asupra lor fără a afecta țesuturile din jur.
• Diodele laser de 810 nm încălzesc firul de păr. Foliculii de păr sunt încălziți direct și distruși prin radiofrecvența bipolară. Tehnologia ELOS area capacitatea de a produce acumularea de căldură și încălzirea selectivă a foliculilor firelor de păr, prin combinarea energiei optice și a energiei RF.
• Prin tehnologia ELOS se obține: reducerea porilor dilatați, eliminarea ridurilor fine, atenuarea petelor, prevenirea foliculitei și tratamentul capilarelor mici.
• Rezultatele clinice sunt demonstrate, sunt super-eficiente, indiferent de tipul de piele și păr.
• În 10-14 zile de tratament poți scăpa de 30-60% din firele de păr existente.
• Este eliminat părul nedorit în procent de 95% la femei și de 75% la bărbați.

Laser Alexandrite

Acest tip de laser are lungimea de undă mai mică comparativ cu laserul diodă. Are caracteristicile de 755 nm și se poate folosi pentru tipurile de piele I-IV.

Alte avantaje ale laserului Alexandrite sunt:
• Tratamentul se poate face și pe pielea de culoare deschisă, sau care are firele de păr subțiri și blonde.
• Se obțin rezultate bune și pe zonele mici și pe zonele mai mari ale corpului, cum este linia abdomenului sau pe spate.
• Rezultatele tratamentelor de epilare sunt de 71,30% cu laserul Alexandrite.
Dispozitivul IPL
Avantajele oferite de acest dispozitiv sunt:
• Prin epilare se stopează ciclul de creștere a firelor de păr.
• Înainte de tratament pe zona respectivă se rad firele de păr. Apoi se face epilarea cu dispozitivul IPL care poate avea un senzor ce scanează culoarea pielii și care poate adapta intensitatea luminoasă. Astfel se emite cantitatea de lumină potrivită la fiecare pulsație și se face un tratament corect.
• Lumina emisă de dispozitivul IPL este caldă.
• Tratamentul este confortabil, chiar și pe zonele sensibile, cum este linia bikinilor.
• Terapia se aplică foarte simplu la domiciliu.

Prețuri epilare definitivă – Laser dioda vs laser Alexandrite vs IPL

Prețurile pentru tratamentele de epilare depind de tehnologia folosită de aparatele de epilare cu laser și de eficiența rezultatelor oferite de acestea.

Prețurile tratamentelor de epilare cu laser dioda
Dacă alegeți tratamentele cu aparatul de epilare definitivă cu laser – eLase LHR – de la salonul Pearl Beauty Center din Satu Mare puteți avea avantajul de a beneficia de reduceri substanțiale cuprinse între 10-40%la prețurile la tratamente pentru diferite zone.
La femei, tratamentele pe zone corporale și faciale diferite au prețul de:
• 95 Lei pentru mustață
• 130 Lei pentru zona interfesieră
• 160 Lei pentru una din următoarele zone: inghinal bikini, linia abdomenului, gât sau axile
• 180 Lei pentru spate inferior sau zona lombară
• 240 Lei pentru fese sau inghinal total
• 380 Lei pentru antebrațe
• 440 Lei pentru gambe și coapse
• 540 lei pentru brațe integral
• 780 Lei pentru picioare integral
• 4390 Lei pentru toate zonele. Cu reducere, prețul este de 2634 Lei.

Epilare definitiva la barbati pe zone diferite au prețul de:
• 160 Lei pentru una din zonele: mustață, perciuni, bărbie sau pomeți
• 180 Lei pentru axile sau linia abdomenului
• 240 Lei pentru gât.
• 320 Lei pentru umeri
• 380 Lei pentru spate inferior sau spate superior
• 480 Lei pentru antebrațe sau gambe
• 580 Lei pentru zona pieptului sau brațe integral
• 980 Lei pentru picioare integral
• 5420 Lei pentru toate zonele. Cu reducere, prețul este de 3252 Lei.

Prețurile tratamentelor de epilare cu laser Alexandrite
De exemplu adacă se aleg tratamentele de epilare definitivă cu laserul Alexandrite, cu dispozitivul Motus AX DEKA, prețurile cu aproximație sunt următoarele:
• 30 Euro pentru perciuni sau mustață
• 50 Euro pentru axile, zona gâtului sau zona bikinilor la femei
• 80 Euro față integral sau linia abdomenului
• 90 Euro umeri
• 100 Euro fese sau antebraț
• 130 Euro pentru brațe la femei
• 140 Euro coapse sau gambe la femei
• 150 Euro pentru brațe la bărbați
• 160 Euro coapse sau gambe la bărbați
• 170 Euro spate integral la bărbați
• 250 Euro pentru picioare integral la femei
• 300 Euro pentru picioare integral la bărbați.

Prețurile la dispozitivul IPL
Un dispozitiv IPL performant poate ajunge și la prețul aproximativ de 3239 Lei. Dacă aveți posibilitatea de a prinde perioada reducerilor pe eMAG îl puteți lua la un preț aproximativ de 17887 Lei.
Sunt diferite prețuri în funcție de brand și de tehnologia aparatului. Toate variază în jur de 3000 Lei.

Având în vedere toate aceste aspecte legate de preț-calitate, rezultă că laserul diodă este net superior laserului Alexandrite și dispozitivului IPL.

Pentru a vă convinge de rezultate puteți încerca un tratament cu aparatul de epilare definitivă laser eLase LHR la salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare.

Tratamentele de epilare definitivă cu laser dioda sunt apreciate de specialiștii terapeuți din întreaga lume și de persoanele care deja le-au încercat. În acest articol poți citi părerile despre epilarea definitiva laser, recenzii preluate de pe forum-uri și bloguri care te pot ajuta să-ți faci o părere completă despre eficiența acestor tratamente.

Păreri epilare definitivă laser dioda

„Îndepărtarea părului prin lumina laser poate funcționa pentru aproape toată lumea, pentru toate tipurile de piele și pe foarte multe tipuri de păr. La bărbați, îndepărtarea părului cu laser este excelentă pentru reducerea permanentă a părului de pe diferite zone ale corpului și pentru a avea astfel o imagine a pielii mai curată și mai tânără. Pentru femei, epilarea definitivă cu laser este o alternativă la ceară și creme depilatoare pentru reducerea părului de pe față și corp, chiar și pentru zonele mai delicate, cum este linia bikinilor.” (recenzie de pe forum despre epilarea definitivă cu laser dioda)

„Diferite lungimi de undă ale luminii laser sunt în mod preferențial atrase de diferite structuri ale pielii. Părul poate fi eliminat permanent numai atunci când sunt folosite lungimi de undă corecte, astfel încât energia luminii este preluată de melanină și transformată în energie termică pentru a distruge foliculii de păr, doar un minim de energie sau de căldură este transferată pe piele. Astfel, sunt încălzite firele de păr și este redusă șansa de a mai crește în viitor.” (Melb Aussie, membru forum  – Totul despre epilarea cu laser LHR)

„Nu toate dispozitivele actuale IPL și laser funcționează eficient pentru a elimina permanent părul de pe față și corp. (…) Dispozitivele cu laser care funcționează cu impulsuri lungi de 755 nm, 800-900 nm și 1064 nm s-au dovedit eficiente pentru a reduce permanent părul. (…) Dispozitivele care emit impulsuri scurte, sau cu mult mai scurte decât valorile deja amintite, nu vor face nimic pentru firele de păr, cu excepția faptului că vor albi culoarea firelor de păr. În ceea ce privește cantitatea, densitatea și dimensiunea firelor de păr, acestea vor rămâne exact la fel. Odată ce rădăcinile firelor de păr sunt albite, terapia IPL și laser diodă nu va funcționa pe firele de păr cu astfel de rădăcini.”(Melb Aussie, membru forum  – Totul despre epilarea cu laser LHR)

Cel mai bun dispozitiv de epilare laser

„Cel mai bun dispozitiv de epilare cu laser pentru îndepărtarea părului cu laser pentru fiecare persoană depinde de culoarea pielii, culoarea foliculilor firelor de păr, diametrul firelor de păr de sub piele. În general, laserele funcționează cel mai eficient pentru a elimina rădăcinile întunecate ale firelor de păr pe pielea de culoare deschisă. Bazat pe practici reale, laserul Alexandrite și laserul diodă sunt cele mai eficiente pentru îndepărtarea părului de pe piele. Niciun laser IPL nu este eficient în reducerea permanentă a părului blond, alb sau foarte deschis la culoare.”(Melb Aussie, membru forum  – Totul despre epilarea cu laser LHR)

„În opinia mea, ambele lasere (respectiv laser diodă vs laser yag) ar trebui să funcționeze dacă tehnicianul utilizează setări corespunzătoare, în mod corect.” (Geocarson, membru forum, Îndepărtarea părului cu laser diodă vs laser yag).

Epilarea definitiva este definitiva pentru firele existente la momentul tratamentului.

„Tratamentul a fost uimitor. Salonul era curat și elegant. De îndată ce am intrat, am fost tratată foarte frumos. Terapeutul a făcut tratamentul astfel încât să ma simt confortabil. A vorbit cu mine tot timpul. Tratamentul a fost bun, nu am simțit durere, a fost chiar grozav. Sunt încântată că am scăpat de părul de pe anumite zone ale pielii corpului. Terapia cu laser eLase LHR m-a facut să am o experiență plăcută.” (recenzie de pe site-ul Realself.com)

„Sunt foarte mulțumită de tratamentele de epilare definitivă cu laser dioda. Am făcut 8 tratamente de epilare pe zone diferite cu aparatul eLase LHR și se văd rezultatele. Au spus că se vor elimina cel puțin 70% din firele de păr și deja am scăpat de 90%. Pot spune că este mai bine decât speram la început.” (utilizator de pe Facebook)

 

„ELOS este cea mai bună tehnologie pe care am avut ocazia să o folosesc. Am o asistentă medicalăspecializată în chirurgie cu experiență de peste 12 ani în domeniul estetic și a folosirii dispozitivului de epilare cu laser. Îndepărtarea firelor de păr de pe piele cu tehnologia ELOS, tonifierea pielii și reducerea celulitei se numără printre cele mai bune dispozitive de înfrumusețare. Având experință în tratamentele cu tehnologia IPL și laser diodă, mă bucur să spun că echipamentul Syneron este cu mult superior!”(părere lui JH de pe forum medspasquarespace.com)

Daca nu esti convinsa si mai ai intrebari despre epilarea definitiva, ti-am pregatit in link raspunsuri.

La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare se fac tratamente de epilare definitivă cu aparatul eLase LHR cu mod de operare MOTIF și tehnologie ELOS. Acesta este cel mai performant aparat de epilare din oferta BeautyOne, produs de Syneron Candela (lider mondial în producerea de aparate medicale de estetică sau înfrumusețare).

Foarte multe femei sunt nemulțumite de prezența părului facial și corporal inestetic. Ele doresc să aibă picioarele fine și catifelate, dar și alte zone ale corpului la fel de frumoase și desigur lipsite de păr. Aici poate fi vorba despre: spate, linia abdomenului, coapse, axile, zona bikinilor și altele.

Ghid epilare definitivă cu laser

Unele dintre ele își doresc să scape de părul facial inestetic, acest lucru înseamnă:

 • Eliminarea firelor de păr care apar la mustață sau pe zona de deasupra buzei superioare;
 • Eliminarea definitivă a surplusului de păr din zona sprâncenelor;
 • Îndepărtarea permanentă a firelor de păr de la bărbie sau chiar de pe nas, de pe linia maxilarului.

La salonul Pearl Beauty Center din Satu Mare poți face cele mai eficiente tratamente de epilare definitivă cu laser!

Ce dispozitiv se folosește la salon? Aici ai posibilitatea de a face tratamente cu cel mai performant aparat de epilare laser care este în oferta BeautyOne. Este un aparat de ultimă generație, creat de Syneron Candela. Aparatul se numește eLase LHR care este conceput pentru a oferi cele mai rapide și eficiente tratamente de epilare definitivă pentru toate tipurile de piele.

Cum se desfasoara primul tratament de epilare definitiva?

 • Înainte de tratament se discută cu specialiștii de la salon și se face o consultație gratuită. Această consultație se face cu specialistul terapeut care știe totul despre tratamentul de epilare definitivă cu laser. El cunoaște modul de folosire al aparatului eLase LHR MOTIF și de aplicare a terapiei.
 • Specialistul de la salon va observa cu atenție pielea pacientului, va stabili ce tip de piele are, cum sunt firele de păr pe zona unde apoi se va aplica terapia.
 • El va recomanda pacientului un anumit număr de ședințe de terapie, în funcție de zona de tratament și de tipul de piele.
 • În general sunt necesare 6 ședințe de terapie, la interval de minim 6 săptămâni. Pentru îndepărtarea definitivă a părului de pe picioare sunt recomandate 8 ședințe de terapie, la 12 săptămâni.
 • De asemenea, tot în timpul consultației de la salon, specialistul terapeut va observa cu atenție dacă pacientul a respectat regulile terapiei (care sunt obligatorii pentru a putea face epilarea cu laser), dacă nu suferă de anumite probleme de sănătate (care pot face ca terapia să fie imposibil de realizat).
 • Dispozitivul este folosit corect, sub controlul specialistului terapeut de la salon, și este îndreptat numai asupra zonei unde se dorește eliminarea părului inestetic. Datorită tehnologiei ELOS se acționează doar asupra firelor de păr și a foliculilor acestora, nu sunt afectate deloc țesuturile din jur.
 • După epilare se aplică pe piele puțină gheață sau creme speciale, care au efect calmant, de eliminare a aspectului de roșeață.
 • Rezultatele terapiei sunt vizibile după prima ședință de tratament. După primele 3 ședințe de terapie efectul tratamentului este văzut și mai clar.
 • După ședința de terapie nu se face baie sau duș timp de 24-48 ore. De asemenea, nu se folosesc alte tratamente de epilare, creme depilatoare, terapii de decolorarea părului.

 

ghid prima epilare definitiva

Avantajele epilării definitive sunt:

 • NU produce durere;
 • Nu apare niciun alt disconfort (senzație de usturime, arsură, iritații, alergii sau altceva);
 • După tratament nu apar infecții sau boli de piele;
 • Terapia este sigură, rapidă și confortabilă;
 • Rezultatele sunt foarte bune;
 • Se elimină firele de păr în procent de 95% la femei, și de 75% la epilarea definitivă la bărbați.

Care sunt regulile terapiei?

Înainte de tratamentul de epilare cu laser este obligatoriu:

 • Să nu se facă saună;
 • Să nu se folosească vreun tratament de epilare cu ceară sau cu aparat electric de smulgere a firelor de păr, cu minim 2-3 săptămâni înainte. Să nu se smulgă firele de păr cu penseta;
 • Să nu se aplice creme depilatoare, cu 7 zile înainte;
 • Să nu se decoloreze părul pe zona de tratament, cu 14 zile înainte;
 • Să nu se facă dușuri fierbinți, cu 24 de ore înainte;
 • Să nu se folosească creme, loțiuni de piele (indiferent pentru ce ar fi acestea);
 • Să nu se facă plajă cu minim 7 zile înainte. Pielea nu trebuie să fie bronzată tare.

În cazul în care nu se respectă aceste reguli, nu se poate realiza terapia de epilare definitivă cu laser.

În ce condiții terapia nu se poate realiza?

Tratamentul de epilare definitivă cu laser este contraindicat persoanelor:

 • Însărcinate;
 • Care fac tratamente pentru combaterea infertilității;
 • Care au boli de piele, boli ale țesutului conjunctiv, cancer;
 • Care suferă de diabet, epilepsie, dereglări hormonale, insuficiență hormonală;
 • Care au stimulator cardiac;
 • Care au pielea bronzată foarte tare;
 • Care suferă de arsuri solare sau alte leziuni ale pielii;
 • Care au firele depăr foarte deschise la culoare.

Suferi de foliculită – acea problemă a foliculului pilos?
Este vorba despre inflamația foliculilor de păr, pilosebacei. Uneori pot fi doar câțiva foliculi infectați, alteori mult mai mulți. Acum poți scăpa de această afecțiune a pielii care crează un aspect atât de inestetic.

Foliculita este provocată de numeroși factori:

 • Condiții climatice nefavorabile;
 • Contaminarea pielii;
 • Hipotermia organismului;
 • Nutriția neechilibrată;
 • Practicarea unor antrenamente sportive și folosirea unor echipamente neadecvate;
 • Bărbieritul în zona gâtului și la nivelul bărbii;
 • Folosirea epilării cu aparatul de ras;
 • Creșterea firelor de păr sub piele, iritații, inflamații după ras;
 • Folosirea unor unguente de piele;
 • Transpirația și hainele strâmte, din țesături sintetice;
 • Anemie, obezitate și alte probleme de sănătate.

La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare se tratează foliculita cu dispozitivul eLase MOTIF.

La salon avem unul dintre cele mai performante dispozitive de epilare definitivă de pe piață eLase MOTIF. Acesta este produs de compania SyneronCandela – specializată în aparate medicale pentru estetică. Din punct de vedere a performanței, eLase este un aparat superior ca eficiență oricărui aparat din clasa medie destinat saloanelor de înfrumusețare din țara noastră.

Laserul dispozitivului eLase excelează și oferă rezultate foarte bune in:

 • Reducerea ridurilor fine;
 • Tratamentul capilarelor mici, cu aspect de pânză de păianjen.;
 • Reducerea porilor dilatați;
 • Atenuarea pistruilor și a petelor de pe față.

tratament foliculita

Rezultatele epilării definitive cu sistemul eLase sunt extraordinare! Prin terapie se obține:

 • Îndepărtarea părului în procent de 95% la femei
 • Îndepărtareapărului în procent de 75% la bărbați.
 • În doar 10-14 zile de tratament se îndepărtează 30-60% din firele de păr existente.

Tratamentul este confortabil pentru toate tipurile de piele. Sunt necesare 4-6 ședințe de tratament pentru pielea corpului și 6-10 ședințe de terapie pentru față. Rezultatele sunt vizibile după primele ședințe de tratament.
Ce trebuie sa faci dupa epilarea definitiva? Ingrijirea dupa epilarea definitiva.

Oferă foarte multe avantaje care sunt apreciate de femei:

 • Epilare definitiva fara durere
 • Este distrus foliculul pilos, este dezintegrat și înlocuit cu țesut fibros;
 • Are loc reducerea permanentă a părului nedorit de pe față și corp;
 • Energia laser acționează superficial și are efect doar asupra foliculului pilos;
 • Nu este distrus ADN-ul;
 • Nici nu poate fi vorba că ar exista vreun risc de a face cancer;
 • Tratamentul este rapid și eficient;
 • Tratamentul se face pe diferite zone ale feței și corpului: mustață, perciuni, bărbie, pomeți, axile, inghinal, umeri, gât, spate, fese, brațe, antebrațe, piept, picioare;

La femei apare frecvent foliculita falsă și mai ales la picioare. Din cauza unor metode de epilare neadecvate – cum este epilarea cu lama de ras – se formează mici bubițe în piele și o infecție numită foliculită. Bubițele sunt la baza firelor de păr, sunt uneori de culoare roșie și pot fi cu puroi. Pentru tratamentul foliculitei se recomandă îngrijirea adecvată a pielii pentru reducerea infecției. De asemenea ajută foarte mult metoda de epilare laser cu dispozitivul eLase. Tratamentul se aplică pe față, gambe, în zona inghinală, sau în orice zonă unde apare această problemă inestetică a pielii.

Laserul este eficient și în tratamentul hiperpigmentărilor de pe piele, localizate, cum sunt de exemplu pistruii, petele pigmentare. Prin tehnologia laser se elimină părul nedorit de pe anumite zone ale pielii și se obține un aspect neted, catifelat, mai frumos al acesteia.

Vino la salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare pentru a face tratamentul de epilare definitivă cu aparatul eLase MOTIF produs de Syneron Candela.

Dacă te aștepți ca după prima ședință de epilare a părului cu laser firele să cadă imediat și să nu mai crească niciun fir nou, îți faci iluzii doar! Și totuși. Nu intra în panică! Tratamentul este foarte eficient dar trebuie să faci mai multe ședințe de terapie. Este nevoie de timp, pentru că firele de păr nu cresc toate în același timp.

Deci, după cum spuneam, nu te grăbi cu panica! Este adevărat că laserul te scapă de părul inestetic, și face aceasta cu brio: Vei scăpa de 95% din părul de pe corp prin această terapie. Este important însă să alegi cel mai performant aparat din oferta BeautyOne – aparatul de epilare definitivă cu laser eLase LHR MOTIF. Acest aparat se folosește la salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare.

Cum se realizează și când va cădea părul după epilarea cu laser?

Laserul nu acționează superficial, ci asupra foliculilor firelor de păr, în interiorul pielii. Cu siguranță te vei gândi, că dacă nu vezi firele de păr, nu știi dacă se acționează asupra lor. Faptul că nu le vezi, nu înseamnă că firele nu există în faza de creștere. Cel mai sigur, foliculii activi vor fi distruși de energia laser, din ei nu vor mai crește alte fire de păr.

Pe parcursul mai multor ședințe de tratament se vor îndepărta firele de păr noi și astfel pielea va rămâne tot mai netedă, iar în final lipsită complet de păr. Sunt necesare doar 10-14 zile de tratament pentru a observa că părul a fost eliminat în procent de 30-60% pe zona unde s-a aplicat procedura de epilare cu laser.

Un lucru pe care trebuie să-l știi este că are importanță și cât de profund se află în piele foliculii firelor de păr. Cu cât aceștia sunt mai în profunzimea pielii, cu atât și intervalul până când părul va cădea va fi mai mare.

Motivele pentru care părul nu va cădea imediat țin de faptul că părul are mai multe etape de dezvoltare. Este vorba despre 3 faze: anagenă (activă, de creștere), catagenă (de tranziție) și telogenă (de odihnă). Procentul de păr în faza anagenă și telogenă nu este la fel pe zone diferite ale corpului. De exemplu la față pot fi în fază activă doar 65% dintre firele de păr, iar pe picioare doar 20%.

Singurele fire de păr care sunt sensibile la acțiunea laserului sunt cele din faza de creștere activă anagenă. Aceasta este faza în care în firele de păr concentrația de melanină este mare și astfel ea atrage energia laser. Drept urmare când fasciculul ajunge la pigment, energia luminii laser se transformă în energie termică. Astfel se produce distrugerea ireversibilă a capacității bulbului de reproducere, de a da naștere la un fir de păr, și deci are loc moartea foliculului firului de păr. Efectul va fi cel urmărit – părul nou nu va mai crește la loc.

Persoanele care au anumite probleme endocrine trebuie să știe că la ele rezultatele pot fi diferite, în sensul că nu se pot garanta efecte bune pe termen lung. La ele se recomandă un tratament endocrinologic, iar apoi pot veni desigur să facă și tratamente estetice de îndepărtare a părului nedorit de pe anumite zone faciale și corporale.

La aparatul eLase LHR, tehnologia ELOS combină Laser Diodă cu Radiofrecvența bipolară și astfel se obțin rezultate uimitoare pe toate foto-tipurile de piele. Tratamentele sunt eficiente și la nivel facial și corporal, și la femei și la bărbați. Tehnica implică și un efect de răcire care nu deteriorează țesuturile adiacente și astfel este redus disconfortul ce ar putea să apară în cazul epilării.

ghid epilare definitiva

Pentru a avea pielea netedă este necesar să se facă câteva eforturi, respectiv mai multe ședințe de tratament. Grație tehnologiei ELOS tratamentele nu sunt dureroase, deci nu va apărea un disconfort care să streseze pacientul. Ideea este că trebuie înțeles faptul că rezultatele bune depind de efectuarea mai multor ședințe de terapie pentru că doar așa se poate realiza încetarea completă a creșterii părului pe zona de tratament. Efectul este atins atunci când părul este în faza de creștere, insă din păcate cea mai mare parte a părului se află în starea de repaus. Acest lucru arată necesitatea unui set de ședințe de tratament, astfel se obțin rezultatele dorite în final.

Daca ai nedumeriri, citeste de ce e important sa realizezi epilarea definitiva la salon si nu acasa.

La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare, specialistul estetician va face o consultație atentă fiecărui pacient în parte. Astfel va stabili ce tip de piele și păr are și va regla setările aparatului eLase pentru a se obține rezultate 100% eficiente într-un minim de ședințe de tratament. În acest salon, aparatul folosit eLase este de nouă generație și cu ajutorul lui se rezolvă cu succes problemele părului de pe față și corp.

Fiecare femeie viseză la o piele fină și catifelată.  Pentru aceasta multe femei recurg la metodele de epilare clasice cu ceară. Din păcate această metodă este dureroasă și în plus epilarea cu ceară stimulează creșterea părului. De ce? Află din acest articol care este adevărul despre epilarea cu ceară.

Epilarea cu ceară stimulează creșterea părului. De ce?

După epilarea cu ceară, părul crește din nou, nu este un secret pentru nimeni. Din păcate metoda nu este una de TOP, deoarece are multe dezavantaje, din care, pe primul loc se află disconfortul creat în timpul terapiei – durerea la smulgerea firelor de păr.

Cel mai trist este că multe femei aplează frecvent la această metodă dureroasă. Vă închipuiți cât suferă femeile pentru a fi frumoase, având în vedere faptul că se epilează pe multe zone faciale și corporale: pe picioare, inghinal, în zona bikinilor, linia abdomenului, pe față (la mustață, pe pomeți), pe gât, brațe, antebrațe, chiar și pe spate (unde zona este mai mare).

Scapă de părul inestetic fără durere și pentru totdeauna!


Încearcă epilarea definitivă cu laser de Pearl Beauty Center din Satu Mare. Tratament se face cu cel mai performant aparat de epilare laser eLase LHR MOTIF din oferta BeautyOne care:

 • Are modul MOTIF care reduce complet durerea;
 • Oferă tratamente sigure, rapide și foarte eficiente.

Epilarea cu ceară stimulează creșterea părului!

epilare ceara dureroasa

Având în vedere faptul că multe fire de păr sunt rupte, multe dintre acestea cresc apoi în alte direcții și chiar sub piele. În plus apar inflamații și se poate forma foliculita.

Firele de păr mai întunecare și tari cresc mai intens comparativ cu firele de păr mai fine, mai subțiri.

Creșterea părului poate fi provocată de:

 • Aplicarea incorectă a tratamentului de epilare cu ceară. Adesea, creșterea părului după epilarea cu ceară apare din cauza faptului că acest tratament a fost realizat incorect, de o persoană nepricepută. Deși pare un tratament simplu, el trebuie realizat corect, cu acuratețe, nu oricum. Întotdeauna aplicarea peliculei de ceară caldă se face cu precauție și apoi îndepărtarea ei se face împotriva creșterii părului. Multe persoane care nu au experiență în realizarea acestei proceduri, pot produce ruperea firelor de păr și implicit stimularea cresterii firelor de par, fara sa mai mentionam alte probleme (foliculită, creșterea firelor de păr în alte direcții).
 • Nerespectarea unor condiții corecte de igienă. De regulă, după procedura de epilare cu ceară, porii de pe suprafața pielii rămân deschiși, iar acest fapt facilitează pătrunderea murdăriei în cazul nerespectării igienei. Firele de păr care cresc nu reușesc să treacă de acest obstacol și astfel încep să crească anormal, spre lateral, sau sub piele. De asemenea, dacă după epilare se folosesc anumite produse cosmetice care înfundă porii deschiși, apare problema creșterii firelor de păr îngroșate în alte direcții decât cea normală și apariția unor inflamații.
 • Anumite tulburări hormonale pot cauza pilozitatea în exces. Tulburările hormonale pot cauza și funcționarea anormală a glandelor sebacee ceea ce afectează pielea din punct de vedere estetic, iar firele de păr devin mai rigide, mai groase.

Epilarea definitivă cu laser cu dispozitivul eLase LHR reduce creșterea părului pentru că acționează asupra foliculilor firelor de păr aflați în stare activă în timpul terapiei. Datorită tehnologiei ELOS folosite de acest dispozitiv, se acționează selectiv asupra foliculilor, fără a afecta țesuturile din jur. Prin terapia cu laser se elimină părul nedorit în procent de 95% la femei și de 75% la bărbați.

Află care sunt ciclurile de creștere a firului de par, astfel încât  programezi cât mai bine ședințele de epilare definitivă.

Alege epilarea definitivă cu laser la salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare dacă vrei să scapi definitiv de părul nedorit de pe orice zonă facială și corporală!

În prezent procedura de epilare definitivă cu laser a devenit din ce în ce mai populară pentru că prin aplicarea ei poți opri complet creșterea părului nedorit pe piele. Ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi utile pentru epilare definitiva. Această procedură este foarte apreciată de femei, pentru că face pielea corpului netedă și astfel economisești timp și scapi de disconfortul creat de alte proceduri de epilare clasice (cum este epilarea prin smulgerea firelor de păr cu ceară).

Epilarea definitivă cu laser este o metodă modernă, care se aplică pe orice zonă a corpului, dar și pe zonele faciale. La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare ai posibilitatea de a face acest tratament de epilare definitivă cu cel mai performant aparat din lume –eLase LHR MOTIF. Principalele avantaje oferite de acest aparat sunt:

 • Rezultatele se obțin rapid și sunt foarte bune.
 • Tratamentul de epilare nu produce durere.

Ce ar trebui să știi înainte de aface epilare definitivă cu laser?

Datorită tehnologiei ELOS a aparatului de epilare cu laser eLase LHR se poate elimina permanent pilozitatea nedorită de pe orice zonă corporală și facială. Eficacitatea procedurii depinde de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient în parte: tipul de piele, grosimea, rigiditatea și densitatea firelor de păr și alte.

9 sfaturi utile pentru epilarea definitiva

1.Înainte de a merge la salonul de înfrumusețare pentru a face un tratament estetic de eliminare a pilozității nedorite, trebuie să verifici dacă nu ai anumite probleme de natură endocrină, tulburări hormonale care ar putea impiedica realizarea terapiei. Pentru aceasta trebuie să faci o vizită la cabinetul unui medic endocrinolog pentru o serie de analize medicale. Creșterea excesivă a părului în regiunile nedorite de pe piele se poate datora unor afecțiuni endocrine și tulburări hormonale. Din păcate, în aceste cazuri, epilarea cu laser nu oferă rezultate durabile, nu duce la pierderea permanentă a părului.

2. Pentru ca epilarea definitivă cu laser să se poată face corect este obligatoriu ca pielea să nu fie bronzată excesiv. Unele metode de epilare produc durere și de aceea femeile evită astfel de tratamente. În cazul eLase se folosește capătul de răcire cu temperatura de minus 4 grade Celsius prin care se poate reduce durerea la minim atunci când se folosește laserul la intensitatea adecvată adâncimii foliculilor de păr. Persoanele care au pielea bronzată prea tare trebuie să facă o pauză de minim 2 săptămâni, pentru ca să se mai ducă bronzul, și apoi să revină la salon pentru tratamentele estetice dorite,de eliminarea pilozității de pe corp.
Epilarea definitiva d ela P

Epilarea definitivă este nedureroasa la Pearl Beauty Center.

sfaturi epilare definitiva satu mare

Tratamentul se poate face și vara, nu doar primăvara, toamna și iarna. Se recomandă 3 sesiuni de terapie la interval de 4 săptămâni și astfel părul se reduce în procent de 60%. Tehnologia ELOS acționează doar asupra foliculilor de păr, astfel aceștia sunt distruși fără a se deteriora țesuturile din jur. După 10-14 zile, firele de păr cad, pentru că nu vor mai fi susținute de rădăcina care a fost distrusă prin terapia cu laser. Rezultatele vor fi foarte bune, se va observa o reducere a părului în procent de 30-60%.

3. Înainte de ședința de tratament nu se folosesc medicamente fotosensibile. Din cauza luminii laser, fotosensibilitatea indusă de anumite medicamente poate da simptome cutanate. Exemple de medicamente fotosensibilizante sunt: diureticele, antiinflamatoarele nesteroidiene, tetraciclinele, retinoizii, antifungicile, hipoglicemiantele, neurolepticele. Citiți cu atenție prospectul fiecărui medicament pe care îl folosiți, pentru a vedea contraindicațiile și efectele adverse.

4. Dacă faceți un tratament pe zona feței (mustață, pomeți), nu trebuie să folosești aparatul de ras înainte de terapie. În cazul pielii corpului, este recomandat ca zona de pe corp pe care se face epilarea să fie rasă cu 24-48 de ore înainte de ședința de terapie.

5. Pentru ca epilarea cu laser să se poată realiza în mod adecvat și să ofere rezultatele dorite,părul nu trebuie să fie decolorat cu cel puțin 10 zile înainte de tratament.

6. Cu 20 de zile înainte de epilarea cu laser nu se folosește nicio metodă de epilare clasică care presupune smulgerea firelor de păr. Nu sunt recomandate metodele de epilare cu ceară rece sau cu ceară caldă, sau cu aparatul electric de epilat, și nici folosirea pensetei. Smulgerea firelor de păr cu tot cu rădăcină face ca tratamentul de epilare să nu se mai poată aplica, decât după o perioadă de 20-30 zile când cresc alte fire de păr.

7. Cu 10 zile înainte de tratamentul de epilare definitivă cu laser nu se folosesc creme autobronzante. Femeile obișnuiesc să folosească astfel de produse vara, pentru a ascunde anumite imperfecțiuni ale pielii. În cazul în care își doresc un tratament de epilare definitivă cu laser, nu trebuie să folosească astfel de produse pentru că le închide culoarea pielii. Cele mai bune rezultate la epilarea cu laser se obțin pe pielea albă, cu fire de păr întunecate.

8. Cu 20 de zile înainte de tratament nu se merge la solar și nu se stă la plajă. Această regulă trebuie respectată pentru ca tratamentul de epilare cu laser să fie eficient.

9. Înainte de tratamentul de epilare nu se folosesc niciun fel de creme de piele, uleiuri de corp, deodorante sau parfumuri. Anumite ingrediente din aceste produse cosmetice pot da manifestări cutanate și reacții alergice la acțiunea energiei laser. De exemplu parfumurile care au methylcoumarin sau mosc sunt fotosensibilizante.