În prezent procedura de epilare definitivă cu laser a devenit din ce în ce mai populară pentru că prin aplicarea ei poți opri complet creșterea părului nedorit pe piele. Ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi utile pentru epilare definitiva. Această procedură este foarte apreciată de femei, pentru că face pielea corpului netedă și astfel economisești timp și scapi de disconfortul creat de alte proceduri de epilare clasice (cum este epilarea prin smulgerea firelor de păr cu ceară).
Epilarea definitivă cu laser este o metodă modernă, care se aplică pe orice zonă a corpului, dar și pe zonele faciale. La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare ai posibilitatea de a face acest tratament de epilare definitivă cu cel mai performant aparat din lume –eLase LHR MOTIF. Principalele avantaje oferite de acest aparat sunt:
- Rezultatele se obțin rapid și sunt foarte bune.
- Tratamentul de epilare nu produce durere.
Ce ar trebui să știi înainte de aface epilare definitivă cu laser?
Datorită tehnologiei ELOS a aparatului de epilare cu laser eLase LHR se poate elimina permanent pilozitatea nedorită de pe orice zonă corporală și facială. Eficacitatea procedurii depinde de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient în parte: tipul de piele, grosimea, rigiditatea și densitatea firelor de păr și alte.
9 sfaturi utile pentru epilarea definitiva
1.Înainte de a merge la salonul de înfrumusețare pentru a face un tratament estetic de eliminare a pilozității nedorite, trebuie să verifici dacă nu ai anumite probleme de natură endocrină, tulburări hormonale care ar putea impiedica realizarea terapiei. Pentru aceasta trebuie să faci o vizită la cabinetul unui medic endocrinolog pentru o serie de analize medicale. Creșterea excesivă a părului în regiunile nedorite de pe piele se poate datora unor afecțiuni endocrine și tulburări hormonale. Din păcate, în aceste cazuri, epilarea cu laser nu oferă rezultate durabile, nu duce la pierderea permanentă a părului.
2. Pentru ca epilarea definitivă cu laser să se poată face corect este obligatoriu ca pielea să nu fie bronzată excesiv. Unele metode de epilare produc durere și de aceea femeile evită astfel de tratamente. În cazul eLase se folosește capătul de răcire cu temperatura de minus 4 grade Celsius prin care se poate reduce durerea la minim atunci când se folosește laserul la intensitatea adecvată adâncimii foliculilor de păr. Persoanele care au pielea bronzată prea tare trebuie să facă o pauză de minim 2 săptămâni, pentru ca să se mai ducă bronzul, și apoi să revină la salon pentru tratamentele estetice dorite,de eliminarea pilozității de pe corp.
Epilarea definitiva d ela P
Epilarea definitivă este nedureroasa la Pearl Beauty Center.
Tratamentul se poate face și vara, nu doar primăvara, toamna și iarna. Se recomandă 3 sesiuni de terapie la interval de 4 săptămâni și astfel părul se reduce în procent de 60%. Tehnologia ELOS acționează doar asupra foliculilor de păr, astfel aceștia sunt distruși fără a se deteriora țesuturile din jur. După 10-14 zile, firele de păr cad, pentru că nu vor mai fi susținute de rădăcina care a fost distrusă prin terapia cu laser. Rezultatele vor fi foarte bune, se va observa o reducere a părului în procent de 30-60%.
3. Înainte de ședința de tratament nu se folosesc medicamente fotosensibile. Din cauza luminii laser, fotosensibilitatea indusă de anumite medicamente poate da simptome cutanate. Exemple de medicamente fotosensibilizante sunt: diureticele, antiinflamatoarele nesteroidiene, tetraciclinele, retinoizii, antifungicile, hipoglicemiantele, neurolepticele. Citiți cu atenție prospectul fiecărui medicament pe care îl folosiți, pentru a vedea contraindicațiile și efectele adverse.
4. Dacă faceți un tratament pe zona feței (mustață, pomeți), nu trebuie să folosești aparatul de ras înainte de terapie. În cazul pielii corpului, este recomandat ca zona de pe corp pe care se face epilarea să fie rasă cu 24-48 de ore înainte de ședința de terapie.
5. Pentru ca epilarea cu laser să se poată realiza în mod adecvat și să ofere rezultatele dorite,părul nu trebuie să fie decolorat cu cel puțin 10 zile înainte de tratament.
6. Cu 20 de zile înainte de epilarea cu laser nu se folosește nicio metodă de epilare clasică care presupune smulgerea firelor de păr. Nu sunt recomandate metodele de epilare cu ceară rece sau cu ceară caldă, sau cu aparatul electric de epilat, și nici folosirea pensetei. Smulgerea firelor de păr cu tot cu rădăcină face ca tratamentul de epilare să nu se mai poată aplica, decât după o perioadă de 20-30 zile când cresc alte fire de păr.
7. Cu 10 zile înainte de tratamentul de epilare definitivă cu laser nu se folosesc creme autobronzante. Femeile obișnuiesc să folosească astfel de produse vara, pentru a ascunde anumite imperfecțiuni ale pielii. În cazul în care își doresc un tratament de epilare definitivă cu laser, nu trebuie să folosească astfel de produse pentru că le închide culoarea pielii. Cele mai bune rezultate la epilarea cu laser se obțin pe pielea albă, cu fire de păr întunecate.
8. Cu 20 de zile înainte de tratament nu se merge la solar și nu se stă la plajă. Această regulă trebuie respectată pentru ca tratamentul de epilare cu laser să fie eficient.
9. Înainte de tratamentul de epilare nu se folosesc niciun fel de creme de piele, uleiuri de corp, deodorante sau parfumuri. Anumite ingrediente din aceste produse cosmetice pot da manifestări cutanate și reacții alergice la acțiunea energiei laser. De exemplu parfumurile care au methylcoumarin sau mosc sunt fotosensibilizante.