intrebari raspunsuri epilare definitiva

Pentru multe femei, frumusețea înseamnă și o piele catifelată, lipsită de păr. Sezonul cald este perioada în care porți purta ținute elegante sau vaporoase, care permit pielii să respire. Ca să te poți bucura din plin de aceste ținute, epilarea definitivă îți vine în ajutor. Mai jos îți prezentăm 20 de întrebări și răspunsuri despre această terapie.

  1. Ce este epilarea definitivă?

Epilarea definitivă este o procedură estetică prin care se elimină părul de pe corp. Ea te ajută să scapi nu doar de firele de păr vizibile (aflate la suprafața pielii), ci și de cele aflate sub piele. Acest lucru este posibil pentru că epilarea definitivă acționează și asupra rădăcinilor (foliculilor) de păr, împiedicând formarea unora noi.

  1. Ce trebuie să faci înainte de a apela la această terapie?

Pentru ca epilarea definitivă să aibă rezultate eficiente, există o serie de recomandări pe care trebuie să le respecți înainte de a încerca acest tratament.

  • evită expunerea la soare (inclusiv la solar) cu 20 de zile înainte de aplicarea terapiei;
  • nu face saună cu 24 de ore înainte de epilare;
  • nu folosi epilarea cu dispozitive sau terapii care implică smulgerea părului cu cel puțin 20 de zile înainte de tratament (epilarea cu ceară este inclusă în această categorie);
  • cu 24-48 de ore înainte de a te prezenta la salon pentru epilare, rade părul de pe zona (zonele) ce urmează a fi tratate (exceptând zona facială);
  • nu-ți decolora firele de păr de pe corp cu 14 zile înainte de terapie;
  • nu folosi creme autobronzante cu 10 zile înainte de epilare;
  • evită de asemenea folosirea, pe zonele vizate de tratament, a produselor cosmetice de igienă și îngrijire personală (fond de ten, parfumuri, deodorante, creme, loțiuni și uleiuri de corp, creme de protecție solară, etc.);
  • citește cu atenție prospectul tuturor medicamentelor pe care le folosești și informează esteticianul care îți prezintă detaliile procedurii despre aceste medicamente.

  1. Cum decurge prima ta vizită legată de epilarea definitivă la centrul de înfrumusețare?

În cazul în care alegi pentru epilarea definitivă un salon profesionist cu servicii de calitate înaltă așa cum este centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare, esteticianul trebuie să îți adreseze o serie de întrebări legate de tipul tău de piele și păr, afecțiuni medicale și medicamente pe care le folosești, zonele pe care vrei să fie aplicată procedura și alte întrebări relevante pentru efectuarea tratamentului. Esteticianul va face și o analiză a pielii și firelor tale de păr. Totodată, ți se vor furniza toate informațiile cu privire la terapiile care se aplică la salon și se va decide tipul de tratament care va fi folosit în cazul tău.

  1. Este eficientă epilarea definitivă pe orice tip de piele și păr?

Sistemele avansate de epilare definitivă sunt eficiente pe toate tipurile de piele și pe toate tipurile de păr. Ne referim mai ales la aparatele performante de epilare definitivă IPL și epilare cu laser. Pe părul blond (din care lipsește melanina) și pe cel de culoare gri nu se poate folosi epilarea IPL. Epilarea definitivă cu laser în schimb se aplică pe toate culorile de păr, la părul mai deschis la culoare metoda trebuind testată pentru a se verifica eficiența aparatului. În ceea ce privește culoarea pielii, epilarea nu se poate aplica dacă ai pielea foarte bronzată. Va trebui să aștepți până când bronzul se estompează semnificativ sau dispare de tot.

  1. Cât de sigură este epilarea definitivă? Poate cauza apariția cancerului?

Răspunsurile pe scurt la aceste întrebări sunt: este o procedură foarte sigură când este aplicată cu tehnologii și aparate performante și NU, epilarea definitivă NU poate cauza apariția cancerului.

Înainte de toate, trebuie să înțelegem principiul de funcționare a aparatelor de epilare definitivă. Se folosește un fascicul de lumină care țintește bulbul pigmentat al firului de păr și îl distruge fără să afecteze țesuturile din jur. Energia luminoasă generată de laser nu depășește nivelul foliculului de păr, așadar acționează la nivelul superficial al pielii. Practic, cu cât este firul mai închis la culoare cu atât absoarbe mai bine lumina și tratamentul va fi mai eficient. Conform studiilor efectuate până în prezent, epilarea definitivă NU cauzează lezarea ADN-ului și nu produce mutații la nivel celular, care ar putea determina un cancer cutanat la nivelul pielii normale.

O altă mare îngrijorare a celor interesați de această terapie o reprezintă petele de pigmentare. În general, multe dintre petele de pigmentare (pete deschise sau închise la culoare) care ar putea să apară imediat după un tratament de epilare definitivă sunt tranzitorii. Riscul de apariție a acestora depinde de aparatul și tehnologia folosite, de sensibilitatea pielii clientelor și de respectarea indicațiilor pre și post procedură.

  1. Cum știi care metodă de epilare definitivă este mai bună?

Toți producătorii de astfel de sisteme de epilare își laudă produsul și spun că este cel mai eficient de pe piață. Pentru a nu fi indus în eroare, trebuie să știi că doar două metode realizează o epilare permanentă și acestea sunt: epilarea IPL și epilarea cu laser. Te poți convinge de avantajele fiecărei tehnologii în parte citind studii clinice și păreri ale persoanelor care au folosit deja astfel de tratamente. Contează foarte mult ce spun specialiștii – medicii, dermatologii – care utilizează astfel de tehnologii în clinici universitare. La Pearl Beauty Center avem cel mai performant aparat cu laser diodă disponibil în România. eLase LHR cu tehnologie ELOS, creat de Syneron Candela, lider pe piața echipamentelor estetice, oferă cele mai eficiente rezultate și asigură un confort deosebit în timpul efectuării epilării. Rezultatele sale sunt uimitoare: la femei se elimină 95% din părul nedorit de pe piele, iar la bărbați acest procent este de 75%.

  1. Cât de eficient este eLase în comparație cu alte dispozitive?

Saloanele din România sunt dotate cu diferite aparate de epilare definitivă, printre cele mai eficiente numărându-se laserul diodă și laserul Alexandrite, care au rezultate similare până la un punct (eficiența laserului Alexandrite este de 71,30%). În comparație cu aparatele IPL, ambele dispozitive prevăzute cu laser sunt mult mai sigure pe toate tipurile de piele, reduc riscul de ardere și pigmentare precum și senzația de durere. eLase este net superior în ceea ce privește confortul clientului pe durata terapiei deoarece, datorită modului de funcționare MOTIF, el nu provoacă nicio durere și niciun disconfort. În plus, rezultatele procedurii durează un timp mai îndelungat în cazul epilării efectuate cu aparatele cu laser decât în cazul celei aplicate cu dispozitive IPL, iar tratamentul cu laser diodă eLase necesită un număr mai mic de ședințe și este mai eficient pe mai multe tipuri de piele și păr decât cel aplicat cu aparatele IPL.

  1. De ce este epilarea definitivă cu laser mai scumpă decât alte metode?

Ce trebuie să ai în vedere este că epilarea aplicată cu dispozitive mai puțin performante este de fapt mai scumpă decât epilarea facută cu aparate de calitate înaltă pentru că cele dintâi nu oferă rezultate durabile în timp și trebuie repetate mai des.

Epilarea cu un aparat performant îți oferă în câteva ședințe de tratament o piele fină, catifelată și frumoasă, așa cum ți-ai dorit.

Un exemplu de calcul al costului epilării cu laser este acesta: cei 300 de euro necesari epilării axilei cu un dispozitiv ultra-performant în circa 6 ședințe reprezintă un cost mai mic decât cel necesar epilării prin metode alternative. Gândește-te la costul, timpul și numărul de aplicări necesare în cazul epilării cu ceară, cu epilatorul electric, cu aparatul de ras, cremă depilatoare sau cu un aparat de epilare de calitate slabă. Ca să te convingi că epilarea definitivă cu laser este cea mai bună alegere, vino la centrul nostru de înfrumusețare unde prețul final se stabilește în urma unei consultații amănunțite, fără costuri ascunse.

  1. Este dureroasă procedura?

Aparatul nostru poate epila FĂRĂ DURERE! Este adevărat că unele aparate produc o durere destul de mare, la noi nu este cazul. Te așteptăm să testezi GRATUIT acest lucru.  Există și anumite dispozitive de epilare cu laser care produc durere, mai ales pe anumite zone ale corpului și mai ales la persoanele care au firele de păr mai groase și mai închise la culoare. Care este explicația? Lumina laser creează un efect termic asupra țesutului care înconjoară foliculii de păr. Căldura poate ajunge la terminațiile nervoase din jurul rădăcinii firelor de păr și astfel apare un disconfort. La unele aparate care nu dispun de tehnologii performante apare senzația de durere sau de arsură. Pentru multe femei, chiar și o durere de intensitate mică poate reprezenta o experiență  neplăcută. Oricât de mult ar vrea să aibă pielea fină și lipsită de păr, femeile își doresc să facă un tratament de epilare eficient, confortabil, fără durere. Acest lucru este posibil grație aparatului eLase LHR, dotat cu tehnologia ELOS și cu modul de funcționare MOTIF. Acest dispozitiv NU produce nici durere, nici disconfort.

  1. Câte ședințe de tratament sunt necesare pentru epilarea cu laser? Cât timp trebuie să treacă între ședințele de epilare cu laser?

Varianta scurtă de răspuns: 6-12 sesiuni în funcție de zonă. Numărul de ședințe se stabilește pentru fiecare persoană în parte, de către specialistul terapeut de la salonul de înfrumusețare, care face o consultație atentă asupra pielii. În final, numărul de ședințe depinde de tipul pielii, grosimea și culoarea firelor de păr și de alte caracteristici individuale. Sunt necesare minim 6 ședințe de tratament pentru a obține rezultate satisfăcătoare. În medie, este nevoie de 6-12 ședințe de tratament, efectuate la interval de 12 săptămâni.

  1. Cât durează o ședință de epilare definitivă?

Durata unei sesiuni de tratament depinde de dimensiunea zonei pe care se aplică tratamentul și de caracteristicile individuale ale clientei (tip de păr și piele). De exemplu, epilarea axilelor poate dura circa 20 de minute, iar cea a mustății durează aproximativ 10 minute. Esteticienii de la centrul nostru de înfrumusețare îți vor comunica și această informație la consultația pre-tratament.

  1. Ce zone ale corpului pot fi epilate?

Epilarea definitivă se aplică pe diferite zone ale corpului: bărbie, mustață, pomeți, perciuni, abdomen, axile, linia bikinilor, zona interfesieră, zona lombară, fese, toată zona inghinală, coapse, gambe și brațe.

  1. Scapi definitiv de păr după tratament?

De părul vizibil, deja format, DA. Este bine să știi că părul are trei etape de viață: anagenă, catagenă și telogenă. Părul care este eliminat încă de la prima ședință este cel aflat în faza anagenă sau de creștere (care reprezintă circa 20% din totalul firelor de păr existente pe corp). În etapa catagenă părul nu mai crește, așadar nu este vizibil, iar în cea telogenă el se află în repaus total, căzând și pregătind rădăcinile de regenerare. Prin ședințe succesive, efectuate la interval de circa 12 săptămâni, ne asigurăm că distrugem și părul care nu este vizibil la prima ședință de tratament. În acest fel, epilarea cu laser diodă efectuată la Pearl Beauty Center înlătură 95% din părul de pe corpul femeilor și 75% din părul de pe corpul bărbaților. Persoanele ale căror fire de păr nu trec prin etapa anagenă pe parcursul aplicării tratamentului vor scăpa de acestea printr-o ședință de întreținere care se efectuează după un an sau doi de la efectuarea terapiei inițiale.

  1. Cât costă epilarea definitivă?

Prețurile depind de zona care trebuie să fie tratată, de complexitatea și durata ședinței de epilare. La centrul nostru de înfrumusețare ți se va comunica prețul după o consultație prealabilă. Acest preț NU are costuri ascunse și îți oferă un tratament sigur, eficient și fără durere efectuat cu unul dintre cele mai inovative și sigure aparate de epilare din lume.

  1. Se poate face epilare definitivă în timpul verii?

Da, se poate, atâta timp cât se respectă recomandările primite de la specialiștii noștri. Acestea vizează perioada de dinaintea terapiei (așa cum le-am prezentat la punctul 2.), precum și recomandări care trebuie respectate după efectuarea terapiei.

Astfel, după epilare este imperios:

  • să nu te expui la soare și să nu mergi la solar timp de cel puțin 2 săptămâni deoarece după tratament pielea este mult mai sensibilă și există riscul apariției de iritații, arsuri sau pete pigmentare pe zonele tratate;
  • să nu faci duș sau baie timp de 24 de ore;
  • să nu folosești, timp de 48 de ore, tratamente cosmetice care pot agresa pielea (cum ar fi procedurile de exfoliere a pielii pentru îndepărtarea celulelor moarte);
  • să nu faci saună timp de 48 de ore;
  • să nu folosești, circa 2-3 zile, produse cosmetice (cum este fondul de ten sau altele de acest gen) dacă s-a efectuat epilare facială;
  • să te hidratezi corect, consumând cel puțin 1,5 litri de lichide pe zi și folosind creme hidratante naturale, de calitate foarte bună;
  • să îți protejezi pielea de acțiunea razelor UV prin aplicarea de creme cu factor superior de protecție mai ales în lunile caniculare de vară.
  1. Cine nu poate apela la acest tratament?

Epilarea definitivă nu poate fi aplicată:

  • persoanelor care suferă de boli de piele, de cancer, diabet, epilepsie, dereglări hormonale;
  • celor care au montat un stimulator cardiac;
  • persoanelor care nu au respectat recomandările pre-tratament;
  • celor care prezintă fotosensibilitate, afecțiuni hematologice și ale țesutului conjunctiv, implanturi metalice în zona sau zonele vizate de tratament, boli de piele (cum ar fi Vitiligo) și iritații ale pielii;
  • persoanelor care urmează tratamente hormonale, precum și tratamente cu medicamente contra acneei acute (exemplu: Ruacutan) sau medicamente foto-sensibilizante;
  • celor care au pete pe piele, alunițe, varice și tatuaje și care sunt bronzate excesiv;
  • persoanelor care au suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale pe zonele ce urmează a fi epilate definitiv.
  1. De ce nu se face epilarea definitivă cu laser femeilor însărcinate?

Având în vedere faptul că nu există dovezi științifice clare cu privire la efectele efectuării epilării definitive cu laser în timpul sarcinii, este mai sigur ca procedura să nu se facă în această perioadă. Viitoarele mame ar trebui să decidă ce e bine pentru ele, dar dacă țin cont de sfatul medicilor, este indicat să renunțe la procedură pe perioada sarcinii. În mod normal fătul nu ar fi afectat, pentru că epilarea cu laser nu conține radiații. Deci nici fătul, nici mama nu ar păți nimic. Totuși este mai bine ca mamele să fie precaute când vine vorba de sarcină. Femeile care vor să scape de părul nedorit de pe picioare sau de pe alte zone ale corpului pot opta pentru alte metode de epilare (cum ar fi epilarea cu ceară). Este important ca și această procedură să fie corect realizată, cu respectarea condițiilor de igienă. În caz contrar pot să apară infecții care sunt periculoase în timpul sarcinii.

  1. De ce să apeleze bărbații la epilarea definitivă?

Percepția generală a fost până nu demult că doar femeile apelează la epilarea definitivă pentru că-și doresc să fie mai frumoase obținând o piele mai catifelată și pentru a scăpa odată pentru totdeauna de corvoada epilării periodice prin alte metode (aparat de ras, epilare cu ceară, cu cremă depilatoare, cu aparatul electric de epilare). Bărbații care nu aveau o profesie care să implice aspectul estetic (cum ar fi culturismul sau înotul) considerau că părul trebuie lăsat acolo unde era. În ultimii ani însă, diverse studii și sondaje arată că interesul bărbaților pentru epilarea definitivă este în creștere. Și asta pentru că bărbații nu vor neapărat să scape de fiecare fir de păr, ci își doresc să îmbunătățească aspectul unor zone cum ar fi umerii, spatele sau pieptul.

Mulți bărbați care deja se epilează cu lama sau cu ceara cunosc probleme cauzate de aceste tipuri de epilare cum ar fi roșeața, iritațiile sau perioadele mari de timp alocate acestor terapii. Prin comparație, pe termen lung, costurile totale sunt în favoarea epilării definitive cu laser, fără să mai socotim celelalte avantaje ale acestui tratament. Ca și femeile, bărbații pot încerca epilarea definitivă lipsită de durere și confortabilă la Pearl Beauty Center din Satu Mare.

  1. Se poate face epilarea definitivă acasă?

Răspunsul este NU. Acest tratament trebuie efectuat cu un aparat performant, cu tehnologie avansată, care necesită experiența și expertiza unui estetician profesionist. Dacă dispozitivul nu este folosit corespunzător tratamentul nu va oferi rezultatele așteptate, iar cei care încearcă această abordare pot suferi efecte secundare cum ar fi arderi și iritații ale pielii pentru a le numi pe cele mai frecvente. În concluzie, epilarea cu laser se face doar la un centru de înfrumusețare de către un estetician specializat în aplicarea acestui tratament. La Pearl Beauty Center esteticienii noștri sunt instruiți în utilizarea eficientă a celui mai performant echipament de epilare cu laser diodăeLase LHR, dotat cu tehnologia ELOS și cu modul de funcționare MOTIF. Acest dispozitiv te ajută să scapi definitiv de părul nedorit de pe corp în ședințe cu rezultate eficiente și lipsite de durere sau disconfort.

Te așteptăm la centrul nostru din Satu Mare!