De știut înainte de epilarea defintitivă

Epilarea definitivă este o procedură estetică din ce în ce mai folosită în ultimii ani, care constă în îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Dacă dorești de multă vreme să încerci acest tratament, însă nu ai găsit informațiile care să te convingă că este potrivit pentru tine, în rândurile următoare îți spunem tot ce trebuie să știi înainte de epilarea definitivă.

Informează-te despre aparate și tehnologii

Ca în orice domeniu, și când vine vorba de aparatele și tehnologiile de epilare definitivă, o calitate superioară presupune un preț mai mare decât una inferioară. 

De aceea, înainte de a alege aparatul și tehnologia cu care va fi aplicată epilarea definitivă, e bine să ai în vedere următoarele aspecte:

  • un aparat performant realizează un tratament cu rezultate durabile în loc de mai multe ședințe costisitoare cu un echipament de calitate inferioară;
  • investițiile semnificative în cercetările și testările necesare creării și obținerii omologării unui echipament de calitate înaltă garantează siguranță și funcționarea la parametri optimi a unui astfel de echipament.

La salonul Pearl Beauty Center din Satu Mare poți face un tratament de epilare definitivă cu care să te simți confortabil. Aparatul eLase LHR este prevăzut cu modul de funcționare MOTIF. Cu eLase LHR MOTIF se combină Radiofrecvența bipolară cu energia Laser Diodă. Tehnologia ELOS acționează doar asupra foliculilor și firelor de păr, fără a afecta deloc țesutul din jurul acestora. Astfel, aparatul oferă un tratament sigur, eficient și fără durere.

Epilare definitivă cu Laser

Îndepărtarea părului nedorit cu tehnologia laser este uimitoare. Și asta pentru că are loc o eliminare permanentă a firelor de păr existente în timpul tratamentului. Când spunem că îndepărtarea firelor de păr este permanentă ne referim la faptul că nu va mai exista o regenerare a firelor de păr deoarece se acționează direct asupra foliculilor acestora și astfel activitatea lor este stopată.

Există lasere care au posibilitatea de a crea un fascicul de lumină concentrat, cu lungime de undă mare, ce poate pătrunde în straturile profunde ale pielii și poate acționa asupra rădăcinii firelor de păr, anihilând creșterea acestora. Lungimea de undă emisă de astfel de lasere este suficient de lungă pentru a distruge foliculii de păr, fără a afecta țesutul cutanat și nici melanina din piele. Energia luminoasă care este creată de laser este absorbită de foliculii de păr. În piele se simte o ușoară senzație de căldură, mai ales de către acele persoane care au pielea de culoarea deschisă, sensibilă și foarte sensibilă, adică de tip II și de tip I.

Epilare definitivă cu IPL

Spre deosebire de aparatele cu laser, aparatele cu IPL (Intense Pulsed Light = Lumina Intens Pulsata) folosesc un spectru mai larg de lungimi de undă a luminii (cuprinse între 400-1200 nm). Lumina este dispersată și poate ajunge nu doar la foliculii firelor de păr, ci și la țesutul înconjurător, ceea ce înseamnă că există uneori un risc real de efecte secundare.Cu aparatele cu IPL este nevoie de mai multe ședințe decât în cazul efectuării procedurii cu laser. În plus, aceste dispozitive pot crea disconfort în timpul terapiei și pot provoca arsuri minore care se vindecă totuși repede sub acțiunea unei creme speciale sau a contactului cu gheața. Eficiența pe termen lung a acestui tratament este mai redusă decât aceea a tratamentului aplicat cu laser.

Laser diodă

Epilarea definitivă cu laser diodă este o procedură sigură și foarte eficientă.  Ea se realizează la centrul nostru de înfrumusețare cu aparatul eLase LHR cu mod de operare MOTIF.  Acesta este cel mai performant aparat de epilare laser din oferta BeautyOne. Diodele laser de 810 nm încălzesc direct foliculii de păr, care sunt distruși prin combinarea energiei optice și a energiei RF.

Cu laserul diodă te bucuri de următoarele avantaje:

  • un tratament sigur, confortabil, fără durere;
  • părul nedorit este eliminat în procent de până la 95% la femei și de 75% la bărbați;
  • tratamentul este de 2 ori mai rapid decât în cazul altor dispozitive;
  • rezultate foarte eficiente asupra firelor de păr groase și a celor de culoare închisă;
  • este net superior dispozitivelor cu IPL din punctul de vedere al raportului calitate-preț;
  • pentru că are o lungime de undă mai mare decat laserul Alexandrite de exemplu, sunt evitate modificările de pigmentare ale pielii si deteriorarea acesteia;
  • sunt reduși porii dilatați;
  • sunt eliminate ridurile fine;
  • sunt atenuate petele de pe piele;
  • este prevenită foliculita.

Laser Alexandrite

Cu o lungime de undă mai mică decat laserul diodă (755 nm), acest tip de laser se poate folosi pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea de culoare deschisă. Epilarea cu laser Alexandrite elimină și părul subțire și are rezultate eficiente într-un timp relativ scurt asupra zonelor mari, cum ar fi spatele si pieptul. Eficiența epilării cu laserul Alexandrite ajunge până la 71,30%.

Alte tipuri de lasere

Laserul Nd:YaG
Acest dispozitiv medical acționează doar asupra firelor de păr vizibile, nu și asupra foliculilor firelor de păr, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte aparate de epilare. Laserul Nd: YaG poate fi setat astfel încât să acționeze și în profunzimea țesuturilor, însă nu este indicată folosirea lui pe suprafețe mari ale corpului.

Laserul cu rubin
Aflat printre primele modele lansate, acest tip de laser afecta grav melanina din piele și avea efecte secundare, motiv pentru care în prezent nu se mai folosește decât foarte rar.

Alegem prețul sau calitatea? 

În urma unui sondaj efectuat, 7 din 10 clienți care au făcut epilare definitivă nu au știut să spună cu ce aparat a fost efectuat tratamentul și aveau cunoștințe minime despre tehnologia folosită. O parte dintre persoanele întrebate a folosit termenul IPL, însă fără să poată furniza detalii despre acesta. În general s-a mers pe „încredere”. Este foarte important să cunoaștem cât mai multe informații despre aparatul și tehnologia folosite pentru a înțelege diferența de prețuri dintre centrele de înfrumusețare. Dacă te întrebi de ce să plătești mai mult pentru o procedură de epilare cu un dispozitiv performant, este bine să știi că există o diferență foarte mare de preț între cel mai avansat și cel mai puțin performant aparat de epilare. În plus, un aparat performant necesită un instructaj specific al esteticienilor care îl vor folosi care, de asemenea, este mai costisitor. Trebuie să ai în vedere și că un dispozitiv mai puțin performant prezintă riscuri pentru sănătatea ta: durere și riscuri de arsuri, ineficiență a tratamentului pe termen lung, nevoia de a repeta tratamentul pentru că nu are rezultatele așteptate, mai ales în cazul firelor de păr deschise la culoare.

Pentru că la Pearl Beauty Center credem că cele mai importante sunt calitatea și siguranța tratamentului, efectuăm epilarea definitivă cu una dintre cele mai eficiente și sigure tehnologii: eLase de la compania Syneron Candela, lider mondial în aparatura de estetică medicală. Echipa noastră este instruită pentru a efectua această procedură în condiții de maximă siguranță și confort pentru tine.

Este epilarea definitivă chiar definitivă?

Răspunsul scurt este: da.

Părul trece prin 3 etape de viață: anagenă, catagenă și telogenă. Epilarea definitivă este eficientă doar asupra firelor de păr aflate în faza anagenă, numită și faza de creștere. În faza catagenă părul se îndreaptă spre etapa de cădere, iar în faza telogenă sau de repaus firele cad și rădăcinile se regenerează. Așadar, indiferent de tehnologia și tipul de aparat folosit, epilarea definitivă nu poate distruge fire de păr încă neformate. Vestea bună este că prin mai multe ședințe chiar și părul care nu se vede la începutul tratamentului este îndepărtat în proporție de până la 95% la femei și 75% la bărbați. Unele persoane ar putea avea nevoie de o ședință de întreținere după unul sau doi ani de la aplicarea tratamentului pentru a îndepărta rădăcinile și firele neformate încă la momentul aplicării epilării.

Ce zone se pot epila definitiv?

Epilarea definitivă se aplică pe diferite zone ale copului: bărbie, mustață, pomeți, perciuni, gât, axile, brațe și antebrațe, umeri, abdomen, linia bikinilor, fese și zona interfesieră, zona lombară, toată zona inghinală, coapse, gambe și picioare.

Dacă te-ai săturat să folosești penseta ca să smulgi fiecare fir de păr și să simți că îți dau lacrimile sau dacă nu mai suporți epilarea caldă cu ceară, care este dureroasă, poți opta pentru epilarea cu laser. Esteticienii de la centrul nostru îți vor prezenta tratamentul în cel mai mic detaliu și îți vor explica care sunt avantajele acestei proceduri.

Întrebări și răspunsuri populare despre epilarea definitivă

De la ce vârstă pot face epilare definitivă?

Epilarea definitivă trebuie să țină cont de dereglările hormonale deoarece acestea pot influența rezultatele tratamentului, iar pilozitatea poate reapărea. Epilarea definitivă se poate efectua dupa vârsta de 18 ani.

Pot apela la epilarea definitivă dacă sunt însărcinată sau alăptez?

Răspunsul este NU. Deși nu există argumente documentate științific care să indice că epilarea definitivă are efecte negative în timpul sarcinii și al alăptării, ca măsură de precauție este mai bine ca ea să nu fie folosită. Viitoarele sau proaspetele mămici pot alege alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceară, care trebuie să se realizeze în condiții maxime de igienă pentru a evita apariția unor infecții periculoase în timpul sarcinii și al alăptării.

Este un tratament dureros?

Epilarea definitivă realizată cu aparate performante nu produce durere. Cu echipamentul e-Lase, prevăzut cu modul MOTIF, disponibil la centrul Pearl Beauty Center din Satu Mare, te bucuri de un tratament eficient, rapid, lipsit de orice durere și disconfort. Procedura este non-invazivă, nu produce alergii sau arsuri, eventuala înroșire a pielii dispărând rapid prin aplicarea de gheață. 

Când cade părul după epilare IPL sau Laser?

În cazul epilării cu laser, rezultatele se văd încă de la prima ședință. Vei observa la următorul ciclu de creștere că părul este mult mai rar și chiar mai subțire. Rezultatul poate varia în funcție de zona tratată, de gradul de pilozitate, de culoarea pielii și a firului de păr. Este important să știi că deși vei vedea rezultate încă de la prima ședintă, sunt necesare mai multe vizite la salon pentru ca epilarea să acționeze și asupra rădăcinilor firelor de păr care nu se văd, aflate în etapa telogenă sau de repaus. Pentru rezultate mulțumitoare pe zonele corporale se recomandă circa 6 ședințe, iar pentru zonele faciale sunt necesare între 6 și 10 ședințe. Aceste cifre reprezintă doar jumătate din câte ar fi necesare ca să obții aceleași rezultate dacă ai apela la un echipament cu IPL în loc de laser sau la un dispozitiv cu laser de calitate slabă.

Care sunt beneficiile reale ale epilării definitive?

  • eficiența pe termen lung: epilarea definitivă cu laser oferă rezultate vizibile pe termen lung. Odată distruse toate rădăcinile de păr, nu va mai trebui să îți faci griji că va trebui să apelezi din nou la epilarea dureroasă cu ceară sau la cea incomodă cu aparatul de ras;
  • lipsa durerii: spre deosebire de metodele de epilare bazate pe smulgerea firelor de păr, epilarea cu echipamentul e-Lase, dotat cu modul MOTIF, nu produce nicio durere și niciun disconfort;
  • tratarea unor aspecte inestetice ale pielii: ridurile, cicatricile post-acneice, cuperoza și  rozaceea, toate sunt ameliorate cu ajutorul epilării definitive;
  • îmbunătățirea calității și aspectului pielii: după câteva ședințe de epilare vei observa că textura pielii va deveni mai netedă, ridurile, ameliorate, vergeturile, estompate, iar petele pigmentare cauzate de expunerea la soare sau de îmbătrânire, reduse vizibil;
  • siguranța procedurii: epilarea definitivă se aplică la Pearl Beauty Center în condiții de maximă siguranță pentru tine, fără riscul apariției de iritații sau arsuri pe piele.

Are epilarea definitivă dezavantaje?

Primul și cel mai important aspect pe care trebuie să îl reții este că epilarea cu laser NU produce cancer, aceasta fiind o temere constantă a celor care se gândesc să apeleze la această terapie. Laserul este folosit în siguranță în tratarea multor afecțiuni ale pielii, cu rezultate benefice pentru pacienți.

Tehnologiile moderne sunt dotate cu mecanisme sigure de funcționare și sisteme de răcire, care previn riscurile de efecte secundare ale procedurii. Chiar și așa, e bine să știi că epilarea definitivă este o procedură care necesită avizul unui specialist. De asemenea, este recomandat ca epilarea să se facă la un centru de înfrumusețare profesionist, care solicită informații despre tine (cum ar fi afecțiuni medicale existente, tipul de piele și de păr, medicamente utilizate, etc.) astfel încât parametri aparatului cu care se va realiza tratamentul sa fie setați pe baza acestor particularități individuale.

Pentru a nu întâmpina niciun fel de probleme cu epilarea definitivă, este bine să urmezi întocmai recomandările pre și post-procedură indicate de esteticienii care efectuează tratamentul.

Contraindicații – vezi dacă poți face epilare definitivă

Ca orice tratament, și epilarea definitivă are o serie de contraindicații. 

Contraindicații epilare definitivă cu Laser

Înainte să mergi la centrul de înfrumusețare, trebuie să ții cont de contraindicațiile acestei proceduri. Trebuie să le citești cu atenție și să fii sigură că nu ai o problemă de sănătate care să te împiedice să faci tratamentul de epilare definitivă cu laser.

Epilarea definitivă cu laser este contraindicată:

  • femeilor însărcinate, celor care alăptează și celor care urmează tratamente de combatere a infertilității;
  • persoanelor care suferă de epilepsie, mai ales dacă există riscul ca din cauza luminii să fie declanșate crizele acestei boli. Doar pacienții care primesc confirmarea medicului că nu există niciun risc de declanșare a bolii pot face tratamentul de epilare cu laser;
  • femeilor care suferă de dereglări hormonale. Esteticianul trebuie să știe ce probleme hormonale există, pentru că în anumite cazuri epilarea cu laser nu va da rezultate și de aceea nu trebuie aplicată. Astfel de persoane trebuie întâi să urmeze un tratament medical pentru ameliorarea problemelor hormonale și abia apoi să solicite epilarea;
  • persoanelor care suferă de diabet, cancer, boli de piele, boli hematologice, varice. În astfel de cazuri se recomandă tratamente medicale în scopul ameliorării simptomelor și vindecării (dacă este posibil), înainte de a fi realizată epilarea;
  • pacienților care urmează tratamente cu medicamente hormonale, fotosensibilizante și medicamente contra acneei;
  • persoanelor care poartă stimulator cardiac și celor care au implanturi metalice (mai ales în zonele vizate de tratament);
  • persoanelor care au alunițe, vitiligo, iritații, răni, tatuaje, afecțiuni ale țesutului conjunctiv;
  • celor care suferă de cancer sau diabet;
  • persoanelor care au fost supuse cu 6 luni înainte de epilare unor intervenții chirurgicale;
  • persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

Contraindicații epilare definitivă cu IPL

Epilarea definitivă cu IPL are aceleași contraindicații ca epilarea cu laser, la care se adaugă următoarele:

  • persoane afectate de boli fotosensibile (ex: lupus eritematos) sau hemofilie;
  • persoane care suferă de cancer de piele sau imunodeficiență;
  • pacienți care fac chimioterapie;
  • persoane care au herpes pe zona vizată pentru epilare;
  • persoane care suferă de boli de ficat sau rinichi.

Sfaturi și recomandări înainte de tratament

Evită expunerea la soare și solarul. 

Înainte de fiecare ședință de tratament de epilare definitivă este interzisă expunerea la soare. Nu trebuie să mergi la plajă cu 3 zile înainte de un astfel de tratament. Chiar dacă folosești creme cu factor de protecție solară SPF împotriva razelor ultraviolete sau stai mai mult la umbră, nu este indicat să mergi la plajă mai ales în zilele caniculare de vară, înainte cu 72 de ore de a face un tratament de epilare definitivă. De altfel, cremele de protecție solară nu trebuie folosite cu o zi înainte de tratamentul de epilare pentru că reduc eficiența acestuia.

În ceea ce privește bronzarea la solar, se aplică aceeași regulă ca expunerea la soare: nu este bine să ai pielea excesiv de bronzată dacă dorești să scapi definitiv de părul nedorit de pe piele. Potrivit specialiștilor, o persoană care are un bronz accentuat nu va putea fi tratată prin procedeul de îndepărtare a firelor de păr cu laser pentru că rezultatele riscă să fie semnificativ diminuate. Acest lucru se va putea face doar după o anumită perioadă de timp, când bronzul se atenuează vizibil sau chiar dispare. Este important de știut acest lucru deoarece când se realizează epilarea definitivă a părului trebuie respectate toate condițiile procedurii, în scopul prevenirii complicațiilor. Nici cremele autobronzate nu trebuie folosite înainte de tratamentul de epilare.

Nu folosi epilarea prin metode alternative

Nu folosi cu 2 sau 3 săptămâni înainte de epilarea definitivă niciun procedeu de epilare care smulge părul. Înainte cu cel puțin 14 zile de epilarea definitivă nu trebuie să folosești aparate de epilat acasă – așa numitele epilatoare electrice – și nici alte metode de epilare: cu ceară (caldă sau rece) sau cu lama de ras.  În ceea ce privește cremele depilatoare (care îndepărtează părul doar la suprafața pielii), acestea nu se folosesc cu minim 7 zile înainte de tratamentul de epilare definitivă. 

Evită sauna și dușul fierbinte. 

Înainte de epilarea definitivă este bine să ai pielea curată și fără probleme de sănătate, însă nu trebuie să faci baie sau duș cu apă foarte caldă chiar înainte de tratament. Temperatura ridicată a apei face ca părul se înmoaie și astfel să se rupă mai ușor, fiind posibil ca tratamentul de epilare definitivă să nu ofere rezultatele dorite chiar de la prima ședință de tratament. Este contraindicată și sauna înainte de epilarea definitivă. 

Nu folosi produse cosmetice care pot scădea eficiența tratamentului 

Cu 24 de ore înainte de epilarea definitivă nu trebuie să folosești pe zonele vizate de tratament creme, uleiuri și loțiuni de corp, parfumuri, deodorante, creme de protecție împotriva razelor ultraviolet și nici alte produse de igienă și îngrijire a pielii. Aceste produse pot reduce eficiența tratamentului și, în plus, anumite ingrediente din compoziția lor pot cauza reacții alergice sub acțiunea energiei laser. 

Nu utiliza medicamente fotosensibilizante

Aceste medicamente, sub acțiunea luminii laser, pot genera reacții cutanate. Exemple de astfel de medicamente sunt cele antifungice, hipoglicemiante, cele diuretice, neuroleptice, antiinflamatoare nesteroidiene, precum și retinoizii și tetraciclinele. Este recomandat să citești cu atenție prospectul fiecărui medicament pe care îl folosești înainte de a apela la epilarea definitivă.

Nu-ți decolora părul de pe corp

Decolorarea părului nedorit de pe piele cu mai puțin de 10 zile înainte de epilare reduce eficiența rezultatelor acesteia.

Acum că ai toate informațiile despre epilarea definitivă, te invităm la centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare. Aici te așteptăm cu aparatul eLase, unul dintre cele mai performante aparate cu laser diodă din lume. Tehnologia cu care este prevăzut acest aparat are eficiență dovedită clinic în îndepărtarea definitivă a părului de pe corp, iar modul de funcționare MOTIF garantează că tratamentul este lipsit de orice durere.01