Totul despre electrostimulare și aparate de electrostimulare

Cauți un aparat de electrostimulare și nu știi ce să alegi? Înainte de orice achiziție află de aici totul despre electrostimulare, ce este adevărat și ce este fals.

Aparatele de electrostimulare pot fi o soluție modernă la probleme moderne: îți antrenează mușchii pentru a-ți menține sau îmbunătăți condiția fizică, te ajută să te recuperezi mai repede după o afecțiune musculară și chiar te pot scăpa, prin masaj, de durerile musculare care apar ocazional.

Zeci de centre de înfrumusețare din țară oferă tratamente cu aparate profesionale de electrostimulare, iar piața din România pune la dispoziția doritorilor aparate de electrostimulare ce pot fi folosite acasă.

Întrebarea este dacă aparatul de electrostimulare, merită cumpărat? Încercăm să răspundem la această întrebare în rândurile de mai jos.

Tipuri de aparate pentru electrostimulare

Stimularea electrică a mușchilor sau electrostimularea este o tehnică prin care se transmit impulsuri electrice de tensiune joasă pentru a stimula centrii nervoși (nervii). Pe piață sunt disponibile mai multe modele de aparate de electrostimulare și este important să îl alegi pe cel care se potrivește nevoilor tale.

Există aparate care acționează asupra anumitor zone ale corpului – picioare, brațe, sâni, abdomen și aparate care acționează diferit în funcție de setările pe care le folosești (intensitate, tip masaj, durată masaj).

Este important să știi că aparatele profesionale diferă de cele destinate uzului casnic. 

Aparate și centuri de electrostimulare pentru acasă

Aparatele și centurile de electrostimulare pentru acasă au avantajul că pot fi folosite în timp ce tu te odihnești sau realizezi sarcini care nu te solicită la capacitate maximă. Aceste dispozitive te ajută să îți menții sau să îți îmbunătățești forma fizică și starea generală, să scapi de oboseală, să îți relaxezi și să îți tonifiezi mușchii. Vom explica mai detaliat puțin mai jos despre eficiența lor.

În segmentul centurilor de electrostimulare pentru acasă un loc fruntaș îl ocupă centura “EMS Cristiano Ronaldo”. Centura a fost inventată de cei de la SIXPAD și este bazată pe tehnologia EMS la 20 Hz dezvoltată de profesorul emerit Toshio Moritani de la universitatea  “Kyoto”. Inspirată de stilul de antrenament al celebrului Cristiano Ronaldo și “garantată” de către acesta, centura te ajută să îți lucrezi cele mai importante grupe de mușchi – abdomen, brațe, picioare, antebrațe. Ea dispune de 10 trepte de intensitate, ajustabile în funcție de nevoile tale.

Aparate de electrostimulare EMS BODY

Printre cele mai eficiente aparate de electrostimulare pentru acasă se află Beurer EM80. Acesta dispune de opțiunea folosirii combinate a celor două principii de funcționare ale electrostimulării – EMS și TENS, este prevăzut cu programe predefinite sau pe care le poți personaliza în funcție de nevoile tale și deține opțiune de realizare masaj.

Aparate de electrostimulare profesională la salon

Când achiziționarea unui aparat de electrostimulare pentru acasă pare atât de accesibilă, te întrebi probabil de ce ai mai merge la salon pentru un astfel de tratament. Răspunsul este simplu: pentru că la salon găsești un aparat și un tratament profesional. Și, oricât de atrăgătoare este oferta aparatelor pentru uz casnic, aparatele profesionale îți oferă rezultate superioare față de “suratele” lor.

Aparatele profesionale sunt gândite, proiectate și construite special pentru a fi folosite exclusiv în centre de înfrumusețare sau saloane, de către oameni instruiți în acest scop. În plus, aparatele profesionale sunt prevăzute cu programe care permit aplicarea unor tratamente personalizate 100% pentru fiecare client. Altfel spus, specialistul de la centrul nostru de înfrumusețare va sta de vorbă cu tine înainte de începerea tratamentului și va personaliza setările aparatului în strict acord cu nevoile tale.

Un exemplu de aparat profesional este Body Esculptor+, fabricat în Spania de firma Termosalud. Deține zeci de programe de antrenament și a fost testat de către medicii și echipa de specialiști spanioli de la Temrosalud. Echipamentul “Body eSculptor+“ de la Pearl Beauty Center acționează nu doar la nivel muscular, ci și la nivel nervos și microstructural, livrând rezultate vizibile pentru corpul tău și starea ta de bine.

Atenție mare și atunci când alegeți salonul, fiți siguri că știți ce aparat este folosit și că acesta este unul de calitate.

Care este rolul unui aparat de electrostimulare?

Rolul unui aparat de electrostimulare este dat de principiul de funcționare pe care acesta se bazează:

–        aparatele EMS (electrical muscle stimulation) transmit centrilor nervoși impulsuri electrice care determină contractarea rapidă a mușchilor;

–        aparatele TENS (transcutaneous electrical nerve stimulation) folosesc impulsurile electrice pentru a împiedica semnalele de durere să ajungă la centrii nervoși.

Aparatele EMS sunt perfecte pentru:

 • întărirea mușchilor;
 • recuperare;
 • prevenirea atrofierii musculare;
 • îmbunătățirea circulației sanguine locale;
 • relaxarea mușchilor;
 • tonifierea mușchilor și obținerea unui aspect plăcut al acestora.

Aparatele TENS se folosesc pentru ameliorarea unor afecțiuni cum ar fi:

 • artrita, durerile de spate;
 • sindromul de tunel carpian;
 • dureri de picioare și dureri cauzate de travaliu;
 • scleroză multiplă, sciatica

Ajută electrostimularea la slăbit?

Electrostimularea îmbunătăţește tonusul muscular și aspectul pielii, astfel că a fost adoptată și de industria de frumusețe. Totuși, ea nu este o metodă miraculoasă de „slăbire pasivă” sau de tonifiere instantă, prin care pierzi kilograme fără să faci nimic. Deși poate determina reducerea volumului de grăsime și a celulitei, efectele sale vizează mai mult fermitatea pielii și nu atât kilogramele. În cazul celor care vor să slăbească, rezultatele depind de numărul de şedinte, dar şi de urmarea în paralel a unui plan alimentar de scădere în greutate și a unui program de activitate fizică.

Poate un aparat de electrostimulare să înlocuiască sportul?

Răspunsul corect este: NU! El nu poate înlocui efortul fizic în care sunt implicate mai multe organe, efort care determină arderea unui număr mai mare de calorii comparativ cu electrostimularea. Totodată, electrostimularea nu poate compensa lipsa unei alimentații echilibrate.

Dacă vrei să slăbești, la Pearl Beauty Center din Satu Mare îți punem la dispoziție echipamente special create pentru a te ajuta să scapi de kilogramele în plus.

De ce să faci electrostimulare cu un aparat profesional?

Fibrele musculare au caracteristici diferite, așadar ele nu pot fi activate sau antrenate de un singur tip de curent. Totodată, intensitatea curentului ce trebuie aplicat este diferită în cazul persoanelor sedentare față de persoanele care practică efortul fizic sistematic.

Pentru ca electrostimularea să fie eficientă, ea trebuie realizată cu un echipament profesionist și de calitate superioară. La centrul nostru de infrumusetare îți punem la dispoziție aparatul “Body eSculptor+“ produs de compania spaniolă “Termosalud”, unul dintre producătorii de top pe piața aparatelor de înfrumusețare, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu.

“Body eSculptor+“ este prevăzut cu 32 de plăci de silicon, 13 programe speciale de lucru și folosește 17 curenți diferiți care acționează pe mai multe nivele: microstructură, nervos și muscular, oferind rezultate uimitoare corpului tău.

Întrebări populare despre electrostimulare?

Cum acționeaza electrostimularea?

Descoperit în 1791, efectul pe care îl are curentul electric asupra mușchilor a fost cercetat și documentat științific, ajungându-se la concluzia că electrostimularea poate antrena fibrele musculare. Pentru că fibrele musculare diferă unele de altele, și tipurile de curent aplicate pentru a le antrena diferă între ele.  Altfel spus, trebuie folosite tipuri diferite de electrostimulare, la intensități diferite, pentru a acționa asupra diferitelor tipuri de fibre.

În prezent, electrostimularea este folosită în medicină și în sport. În medicină, ea previne atrofierea mușchilor când aceștia nu sunt folosiți pentru perioade lungi de timp. În sportul profesionist, electrostimularea este folosită ca metodă complementară pentru antrenarea mușchilor atunci când antrenamentul “tradițional” nu este suficient. Pentru că electrostimularea oferă mușchilor un aspect plăcut, tonifiat, această terapie a început să fie folosită și în industria frumuseții.

Care sunt beneficiile acestei terapii?

Printre beneficiile electrostimulării se numără:

 • tonifierea mușchilor;
 • îmbunătățirea circulației sângelui în organism;
 • obținerea unui aspect fizic plăcut al zonelor pe care se aplică terapia;
 • creșterea eficienței tratamentelor de remodelare/slăbire derulate în paralel.

Cui se adresează electrostimularea?

Electrostimularea este o terapie potrivită pentru oricine dorește să își păstreze o condiție fizică bună, în completarea unui stil de viață sănătos.

Ea este recomandată în special persoanelor sedentare, celor care se recuperează după o afecțiune care a cauzat atrofierea unora dintre mușchi, persoanelor care vor să crească eficiența unor tratamente de slăbire și remodelare corporală și celor care vor să aibă o piele mai fermă, în completarea ședințelor de radiofrecvență.

Mai multe studii științifice realizate de instituții autorizate au demonstrat că anumite tipuri de electrostimulare cresc puterea și rezistența abdominală (studiu efectuat în SUA pe 24 de persoane timp de 8 săptămâni) și că măresc puterea și consumul maxim de oxigen (capacitatea aerobică) ale persoanelor sedentare (studiu derulat în Marea Britanie pe 15 persoane timp de 6 săptămâni).

Este dureroasă această terapie?

Răspunsul este: NU. Pacientele care au încercat electrostimularea au descris-o drept o experiență relaxantă, similară unui masaj plăcut, care le-a oferit o stare de bine și post-ședință. Esteticianul care efectuează ședințele va ajusta parametrii de funcționare ai echipamentului astfel încât tu să te simți confortabil pe durata terapiei. În plus, la centrul nostru te vei bucura de intimitate pentru că nu va mai fi altă pacientă în camera în care se aplică electrostimularea.

Câte sedințe sunt necesare?

Pentru obținerea de rezultate optime, se recomandă 3 ședințe pe săptămână timp de cel puțin o lună de zile. În acest interval de timp va trebui să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi și să ai o alimentație sănătoasă. Aparatul de analiză corporală pe care îl deținem la centrul nostru de înfrumusețare va indica în timp real creșterea nivelului muscular. Pentru ca tonifierea musculară să fie vizibilă însă, va trebui să scăpăm întâi de grăsime și să nu permitem altor depozite să apară pe durata aplicării terapiei.

Contraindicații la aparatele de electrostimulare

Ca orice tratament, și electrostimularea are o serie de contraindicații. Astfel, ea nu poate fi aplicată femeilor însărcinate și celor care alăptează și nici persoanelor care sunt afectate de:

 • boli de piele, epilepsie, cancer, vene și ulcerații varicoase;
 • boli cardiace, hipertiroidie, spasmofilie, hipertensiune arterială.

Electrostimularea nu se poate efectua în timpul menstruației și este contraindicată celor care au instalate implant, sterilet sau tije metalice, precum și persoanelor cu stimulator cardiac.

Vino la o consultație gratuită!

Vrei să afli mai multe despre electrostimulare? Ai nevoie de un tratament care să grăbească rezultatele remodelării corporale la care lucrezi în prezent? Crezi că ar fi o soluție potrivită pentru tine și vrei să ne adresezi mai multe întrebări? Vino la o consultație gratuită! La Pearl Beauty Center din Satu Mare te așteptăm, fără niciun cost pentru tine, cu informații complete despre această soluție de îmbunătățire a tonusului muscular și a stării tale generale!