peeling chimic satu mare

Dacă ești în căutarea unui tratament facial care să rezolve problemele tenului tău chiar și în sezonul rece, avem vești excelente pentru tine! La Pearl Beauty Center din Satu Mare îți punem la dispoziție peelingul chimic, un tratament care corectează mai multe probleme de la nivelul pielii cu efort minim și rezultate excelente. Află mai multe despre vedeta sezonului rece în rândurile de mai jos.

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic este o procedură dermato-cosmetică non-invazivă care te ajută să scapi de mai multe afecțiuni ale tenului. Un “cocktail” de substanțe chimice aprobate dermatologic este aplicat în mai multe straturi pe zonele afectate, realizându-se astfel exfolierea pielii, eliminarea celulelor moarte și stimularea procesului de regenerare a pielii. La centrul nostru de înfrumusețare, acest amestec este obținut din produsele specializate Medicalia. Folosind ingrediente cum ar fi acidul fitic, acidul salicilic, acidul lactic, micro-retinol-ul și altele, peelingul chimic este un tratament care oferă rezultate excelente pentru tenul tău, la prețuri accesibile. Procesele complexe care au loc prin combinarea substanțelor din produsele Medicalia stimulează absorbția acestor substanțe în straturile profunde ale pielii și facilitează hidratarea acesteia.

Este bine să știi că produsele Medicalia sunt testate și certificate din punct de vedere dermatologic, de aceea ele NU produc iritații, alergii și nici nu blochează porii.

Tipuri de peeling chimic și diferența dintre ele

Există mai multe tipuri de peeling chimic: peelingul superficial, peelingul mediu și peelingul profund.

Peeling chimic superficial

Așa cum sugerează și numele, acest tip de peeling acționează DOAR asupra stratului superficial al pielii, realizând o exfoliere blândă a acesteia. Acizii cu o concentrație scăzută (cum ar fi alfa-hidroxi) folosiți în acest tip de peeling conferă un aspect luminos și întinerit tenului, gâtului și zonei decolteului. Prin eliminarea celulelor deteriorate, ridurile fine sunt estompate și petele pigmentare sunt ameliorate, aspectul de piele aspră este îmbunătățit și se stimulează totodată producția naturală de colagen și elastină.

Fără a fi nevoie de întreruperea activităților zilnice, descuamarea fină care apare în urma tratamentului dispare după 3-7 zile. Acest tip de peeling este recomandat în special persoanelor cu ten sensibil.

Peeling chimic mediu

Acest tip de peeling implică un grad mai profund de exfoliere și poate necesita câteva zile de repaus. Acizii folosiți în peelingul chimic mediu, cum ar fi acidul glicolic sau cel tricloracetic, pătrund atât în straturile superficiale cât și în cele medii ale pielii, îndepărtând celulele moarte.

Peelingul chimic mediu este recomandat persoanelor care au tenul afectat de cicatrici post-acnee, de pete hiperpigmentare și de keratoze actinice. Această procedura tratează totodată ridurile, pielea aspră, pistruii și petele cauzate de procesul natural de îmbătrânire a pielii.

Pentru că se realizează o exfoliere mai intensă, și gradul de descuamare a pielii va fi mai mare, această dispărând după circa 6 zile.

Peeling chimic profund

În peelingul chimic profund, amestecul de substanțe (cum ar fi acidul tricloracetic și acidul fenic) pătrunde profund în stratul mediu al pielii, tratând cicatricile profunde produse de acnee, ridurile proeminente și pielea cu aspect lăsat, accelerând totodată producția de colagen proprie pielii. Pentru că trebuie să pătrundă integral în stratul mediu al pielii, acest tip de peeling se efectuează sub supraveghere medicală, necesitând în cele mai multe cazuri anestezie. Timpul de refacere este de una-două săptămâni, interval după care pielea va avea un aspect îmbunătățit.

Ce probleme putem trata cu această procedura?

Printre problemele tratate de peelingul chimic se numără:

–        ridurile, rozaceea, cicatricile post-acnee, eczemele și petele pigmentare;

–        hiperplazia epidermică, zgârieturile și keratoza solară;

–        deshidratarea pielii, cauzată de fumat sau de expunerea la soare;

–        punctele negre, psoriazisul, acneea, vânătăile și porii dilatați.

Totodată, peelingul chimic conferă și alte beneficii pielii tale, cum ar fi:

–        îndepărtează straturile de celule deteriorate și celule moarte;

–        stimulează producția naturală de elastină și colagen;

–        previne îmbătrânirea cauzată de expunerea excesivă la soare sau de predispoziția genetică;

–        contribuie la accelerarea procesului natural de regenerare a pielii;

–        tratează eficient tenul uscat, tenul gras și tenul deshidratat;

–        neutralizează radicalii liberi ce pot reprezenta un pericol real pentru tine;

–        conferă luminozitate, densitate și un efect de lifting pielii.

În ce perioadă a anului se recomandă să faci peelingul chimic?

Este recomandat să apelezi la peelingul chimic în sezonul rece. Și asta pentru că după aplicarea acestui tratament pielea devine mai sensibilă și trebuie evitată expunerea la soare. Toamna și iarna razele solare nu sunt atât de intense ca vara și de aceea protejarea tenului după efectuarea peelingului este mai eficientă.

Contraindicații și posibile reacții adverse

Ca orice tratament, și peelingul chimic are o serie de contraindicații. Astfel, el nu poate fi aplicat femeilor însărcinate și celor care alăptează. Peelingul chimic nu este indicat persoanelor care suferă de infecții ale pielii (cum ar fi impetigo și herpes), de boli autoimune cum sunt sarcoidoza și lupus eritematos și nici celor care au răni deschise. Totodată, peelingul chimic este interzis persoanelor care în ultimele 6 luni au urmat un tratament cu retinozi, cu Sotret sau Roaccutane, precum și celor care au probleme de cicatrizare (care dezvoltă ușor cicatrici keloide sau hipertrofice).

Vino la o consultație gratuită!

Vrei să știi dacă peelingul chimic, vedeta sezonului rece, ți se potrivește? Ai întrebări despre acest tratament la care nu ai găsit încă răspunsul? Te invităm la o consultație gratuită!

La centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare vei primi toate informațiile de care ai nevoie fără niciun cost!