tratamente faciale iarna

Dacă îți faci griji în legătură cu tenul tău în timpul sezonului rece, avem vești excelente!

Dacă acneea, cearcănele, ridurile, petele pigmentare, pungile de sub ochi, rozaceea se numără printre problemele cu care te confrunți, e bine să știi că există soluții. La Pearl Beauty Center din Satu Mare îți punem la dispoziție 3 tratamente faciale inovatoare, la prețuri accesibile, realizate cu produse de ultimă generație de către o echipă de profesioniști cu un înalt grad de expertiză și experiență în domenul esteticii medicale. În acest articol îți prezentăm tratamentul cu Messopen, Peeling-ul Chimic și tratamentul cu Plasma Pen și îți răspundem la cele mai importante întrebări referitoare la aceste tratamente.

1. Ce este si cum acționeaza tratamentul facial cu MessoPen (Microneedling)? 

Tratamentul cu MessoPen este un tratament semi-invaziv cu efecte pozitive asupra pielii. Această terapie se bazează pe două elemente: aparatul MessoPen și fiole cu substanțe active furnizate de “Institute BCN Barcelona” și de “PBSerum”. MessoPen este un dispozitiv în formă de stilou, prevăzut la capete cu ace sterile, extrem de subțiri și cu lungimi diferite. Tehnica Microneedling permite MessoPen-ului să efectueze mii de penetrări la cca 0,5-2 mm în stratul pielii. Procedura este lipsită de orice durere pentru pacientă pentru că dispozitivul aplică în jur de 18 000 de bătăi pe minut.

Cel de-al doilea element al tratamentului – fiolele – conțin proteine, minerale, vitamine și alte substanțe active esențiale în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii și în restaurarea fermității și elasticității acesteia. Fiolele sunt testate și aprobate de instituții specializate și NU provoacă reacții alergice. Substanțele active din fiole pătrund cu ajutorul micro-înțepăturilor în profunzimea pielii și tratează o gamă largă de probleme.

Care sunt beneficiile terapiei cu MessoPen ?

–        încetinește procesul natural de îmbătrânire a pielii;

–        are efectul unui lifting facial blând;

–        contribuie la îndepărtarea ridurilor, inclusiv a celor perioculare și a celor din jurul buzelor;

–        stimulează producția de colagen și elastină în profunzimea tenului;

–        tratează acneea și cicatricile cauzate de aceasta;

–        reduce cearcănele și pungile de sub ochi;

–        contribuie la eliminarea petelor pigmentare;

–        tratează cuperoza;

–        oferă tenului elasticitate și un aspect mai plăcut și mai luminos;

–        stimulează regenerarea celulelor pielii;

–        cel mai important, conferă o îmbunătățire a aspectului și calității pielii vizibile încă de la prima ședință.

tratamente faciale satu mare

Cât durează tratamentul și câte ședințe sunt necesare? 

Tratamentul durează în medie o oră, însă acest interval de timp variază în funcție de factori cum ar fi mixul de ingrediente folosit, dacă tenul trebuie curățat în profunzime în prealabil, etc.

Se recomandă un minim de 4 ședințe, însă numărul acestora crește în funcție de problema vizată și de obiectivul urmărit. Astfel, pentru tratarea cicatricilor post-acnee sunt necesare între 8 și 10 ședințe, în timp ce pentru întinerirea aspectului pielii sunt necesare cel puțin 5 ședințe. Numărul de ședințe este stabilit de specialistul de la centrul nostru după efectuarea unui consult.

Ce recomandări post-procedură trebuie să respect? 

Este imperios ca după această terapie să nu te expui la soare, să nu mergi la solar și să nu faci saună timp de două săptămâni. În aceste două săptămâni se recomandă să folosești o cremă cu protecție solară, pentru că aceasta contribuie la prevenirea apariției petelor. Este recomandat totodată să eviți cremele cu izotretinoizi întrucât în această perioadă cremele aplicate vor pătrunde în straturile mai profunde ale pielii, iar izotretinoizii pot avea un efect negativ asupra acesteia. Vitamina A trebuie administrată cu moderație, întrucât în cantități mari poate avea de asemenea efecte negative.

 

2. Ce este și cum acționează Peeling-ul Chimic? 

Peeling-ul Chimic este un tratament prin care epiderma este exfoliată cu ajutorul unor substanțe testate și aprobate dermatologic care îndepărtează celulele moarte din piele și stimulează regenerarea celulară. La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center folosim pentru acest tratament produse Medicalia care nu produc alergii sau iritații și sunt extrem de eficiente pentru soluționarea mai multor probleme ale pielii. Prin intermediul unor procese complexe (cum ar fi procesul de microemulsii trifazice stabile – apă/ulei/apă) produsele Medicalia facilitează absorbția integrală a ingredientelor în profunzimea pielii, stimulează  hidratarea acesteia și optimizează bio-activitatea celulelor. Printre ingredientele folosite se numără acidul lactic, Hexylresorcinol-ul, acidul fitic și cel glycolic, micro-retinol-ul și altele, toate având efecte extrem de pozitive asupra pielii.

Care sunt beneficiile acestei proceduri? 

–        ajută la regenerarea celulelor pielii;

–        contribuie la recuperarea post-operatorie;

–        previne procesul de îmbătrânire;

–        tratează rozaceea, acneea și cicatricile provocate de aceasta;

–        elimină ridurile de expresie din zona ochilor și a gurii;

–        redă elasticitatea și fermitatea pielii;

–        sunt reduși porii dilatați;

–        îmbunătățește aspectul tenului gras;

–        combate ridurile cauzate de factori ereditari, cât și pe cele cauzate de expunerea excesivă la soare;

–        tratează zgârieturile, psoriazisul, vânătăile, hiperpigmentarea și eczemele;

–        conferă tenului un aspect luminos și întinerit.

Cât durează terapia și câte ședințe sunt necesare? 

Peeling-ul Chimic durează în medie 45 de minute și se recomandă minim 4 ședințe, însă aceste cifre variază în funcție de problema tratată. Numărul exact de ședințe se stabilește după o discuție cu unul dintre specialiștii noștri.

Ce recomandări post-procedură trebuie să respect?

Ca și în cazul terapiei cu MessoPen, după realizarea Peeling-ului Chimic nu ai voie să expui zona tratată la soare. De asemenea, trebuie să știi că acest tratament NU este indicat pentru pielea sensibilă.

 

3. Ce este și cum acționează tratamentul cu Plasma Pen?

Tratamentul cu Plasma Pen este un tratament care tratează eficient atât ridurile perioculare, cât și pe cele de pe frunte, din jurul gâtului și a gurii. Plasma Pen-ul este un dispozitiv care produce plasmă în mod artificial cu ajutorul unui arc electric. Acționând ca un fulger la scară extrem de redusă, Plasma Pen-ul stimulează fibroblaștii. Aceștia reprezintă cel mai des întâlnit tip de celule din țesutul conjunctiv și singurele capabile să producă colagen tip III, care alături de colagenul tip I sunt “responsabile” de reducerea ridurilor și de asigurarea supleții, elasticității și hidratării optime a pielii. În stare inactivă, fibroblaștii poartă numele de fibrocite. Pentru a intra în procesul de diviziune celulară și pentru a produce colagen, fibrocitele trebuie transformate în mod artificial în fibroblaști. Și exact asta face Plasma Pen-ul: printr-o lezare controlată la nivelul superficial al pielii, care nu afectează țesuturile din jur, fără nicio durere și nicio incizie, dispozitivul tratează ridurile și oferă pielii avantaje posibile până nu demult decât prin chirurgie estetică.

Care sunt beneficiile acestui tratament la salonul nostru? 

–        reduce semnificativ ridurile de pe frunte, din jurul gâtului, a ochilor și a gurii;

–        corectează aspectul pleoapelor căzute, înlocuind tratamentul chirurgical de redare a elasticității acestora;

  • furnizează sprâncenelor un efect de lifting;
  • tratează acneea și cicatricile cauzate de aceasta;

–    reduce cearcănele și pungile de sub ochi.

tratamente faciale eficiente

Cât durează terapia și câte ședințe sunt necesare? 

Terapia durează în medie 60 de minute și se recomandă un minim de 4 ședințe pentru a se obține efecte optime. Trebuie să știi totuși că numărul de mai sus este unul orientativ, iar cel final variază în funcție de problema tratată și de scopul urmărit. Vei știi de câte ședințe ai nevoie după ce vei discuta cu unul dintre specialiștii noștri. Pentru tratarea unora dintre probleme (cum ar fi vergeturile sau cicatricile), terapia se repetă de 2-3 ori pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Ce recomandări post-procedură trebuie să respect? 

Este important să reții că după aplicarea terapiei pe zonele tratate se vor forma mici cruste care vor cădea singure după circa o săptămână. Dacă tratamenul cu Plasma Pen este aplicat pe pleoape, este posibil ca acestea să se înroșească și să se inflameze puțin pentru că se acumulează limfă in această zonă, care este mai sensibilă. După 3 săptămâni efectele tratamentului sunt vizibile pe deplin, iar acestea durează cel puțin 3 ani.

De ce să alegi aceste tratamente? 

–        pentru că efectele lor sunt imediate și durează mult timp;

–        pentru că nu folosec nici măcar o dată inciziile specifice chirurgiei estetice;

–        pentru că sunt nedureroase;

–        pentru că timpul de vindecare este mult mai mic decât în cazul tratamentelor chirurgicale, iar recupererea este simplă și rapidă;

–        pentru că nu trebuie repetate decât după intervale mari de timp (1-3 ani);

–        pentru că te scapă de probleme grave ale pielii în doar câteva ședințe efectuate în condiții de maximă siguranță și confort pentru tine;

–      pentru că sunt realizate de o echipă de esteticieni profesioniști instruiți la traininguri naționale și internaționale în folosirea celor mai noi tehnici și tehnologii.

 

De ce pot fi efectuate aceste terapii doar în sezonul rece? 

Din cauza restricției de expunere la soare. Aceste tratamente determină o fotosensibilizare a pielii, iar expunerea la razele UV poate avea drept consecință apariția petelor de pigmentare. În anotimpul rece ziua este mai scurtă, razele ultraviolet sunt mai puțin intense și din acest motiv riscul de apariție a petelor scade semnificativ.

Vino la o consultație gratuită!

Vrei să îți întinerești tenul? Vrei să îți îmbunătățești aspectul și calitatea pielii? Nu știi care dintre aceste tratamente este potrivit pentru tine? Ai mai multe întrebări pe care vrei să ni le adresezi? Nicio problemă! Te invităm la o consultație gratuită!

La centrul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare echipa noastră de esteticieni îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie, fără niciun cost!

Îți stăm la dispoziție cu cele mai noi tehnici și tehnologii pentru ca tu să te bucuri de un ten cu aspect suplu, catifelat și vizibil întinerit.

Te așteptăm!