Cea mai mare preocupare a  persoanelor care doresc să facă tratamente de epilare definitivă cu laser este „cine realizează procedura?

La salonul de înfrumusețare unde se face epilarea definitivă cu laser trebuie să existe un specialist terapeut care să știe să folosească perfect dispozitivul de epilare și să aplice corect tratamentul (pentru ca să nu apară reacții adverse sau diverse probleme la nivelul pielii).

Un rol important îl are desigur și aparatul de epilare definitivă cu laser. Femeile și bărbații care vor să facă un astfel de tratament trebuie să aleagă cel mai eficient aparat de epilare laser destinat saloanelor de înfrumusețare din țara noastră.

La salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center din Satu Mare se folosește aparatul eLase LHR cu tehnologie ELOS.  Acesta este cel mai performant aparat de epilare cu laser din oferta BeautyOne,  creat de liderul mondial în aparatură medicală pentru estetică – Syneron Candela.

În concluzie, la acest salon ai posibilitatea de a face tratamente de epilare sigure, eficiente, cu cel mai bun aparat de la noi din țară.

 

Există riscuri atunci când faci epilare definitivă cu laser?

Riscuri apar doar dacă pacienții nu respectă regulile stabilite la salon și contraindicațiile, obligatorii pentru realizarea terapiei de epilare în completă siguranță. Printre aceste reguli și contraindicații se numără cele de mai jos.

Epilarea cu laser este contraindicată femeilor însărcinate

Femeile însărcinate nu trebuie să facă această terapie deoarece, potrivit medicilor, trebuie evitat riscul de a apărea anumite efecte asupra fătului. Deși până în prezent nu există studii care să demonstreze faptul că utilizarea terapiei de epilare cu laser nu este sigură în timpul sarcinii, totuși specialiștii în domeniul sănătății nu recomandă deloc astfel de tratamente femeilor însărcinate.

Cercetătorii au testat efectele tratamentului de epilare laser pe femele șoarece gestante și au constatat că apar efecte adverse. În ceea ce privește efectele epilării la femeile însărcinate, până în prezent nu există informații suficiente. Pentru că trebuie redusă la zero posibilitatea apariției unor efecte negative în această situație, medicii nu recomandă efectuarea epilării cu laser femeilor însărcinate.

Epilarea cu laser este contraindicată persoanelor care poartă stimulator cardiac

Medicii spun că nu este indicat să se facă efectueze tratamente de epilare cu laser persoanelor care au montat un stimulator cardiac. În acest fel se pot evita anumite riscuri – amețeală, puls neregulat, bătăi rapide ale inimii.

Epilarea cu laser este contraindicată persoanelor care suferă de anumite boli și afecțiuni

Epilarea cu laser nu trebuie efectuată în caz de:

  • Diabet, lupus eritematos, epilepsie, cancer.
  • Herpes pe zona de tratament.
  • Infecții pe piele.
  • Boli endocrine, tulburări hormonale.
  • Boli de sânge (de coagulare a sângelui).
  • Tratamente cu aspirină, cu isotretinoin, medicamente pentru afecțiuni endocrine, antiinflamatoare sau care produc fotosensibilitate.
  • Arsuri solare, piele bronzată excesiv.

Specialiștii terapeuți consideră că epilarea cu laser nu trebuie aplicată pe zone ale pielii unde există probleme de sănătate. Astfel se pot evita riscurile apariției unor efecte adverse. Dacă nu se respectă această regulă se pot produce inflamații, infecții și leziuni ale pielii.

Persoanele care au o anumită problemă de sănătate trebuie să consulte înainte de procedura de epilare definitivă cu laser un medic pentru a face un tratament în scopul vindecării. După ce s-au vindecat complet pot veni la salon pentru a li se efectua aceasta procedură. Desigur, în cazul unor probleme de sănătate grave (cum este epilepsia, cancerul) epilarea definitivă cu laser nu se efectuează niciodată.

Riscuri care apar în cazul nerespectării recomandărilor specialiștilor după tratamentul de epilare

După tratamentul de epilare cu laser:

  • Nu se face duș fierbinte sau baie caldă timp de 24 ore. Apa caldă sau fierbinte nu trebuie să ajungă  în contact cu zona pe care s-a aplicat terapia de epilare.
  • Nu se face saună timp de 48 ore pentru că poate afecta pielea sensibilă după terapia de epilare cu laser.
  • Nu se expune pielea la soare, mai ales dacă nu sunt folosite creme cu factor de protecție solară mare. Specialiștii spun că expunerea la soare a zonei epilate crește riscul de apariție a petelor pe piele și a arsurilor solare.

Apare durere sau vreun alt disconfort în timpul epilării definitive cu laser?

În cazul epilării în anumite zone ale corpului unde pielea este mai sensibilă din punctul de vedere al țesuturilor, este posibil să apară un ușor disconfort în timpul terapiei. Este vorba, de exemplu, de epilarea în zona bikinilor, o zonă mai sensibilă, în care este posibil să apară o ușoară senzație neplăcută,  dar care poate fi redusă cu o cremă specială pentru piele.

Orice efect de roșeață care poate să apară după terapie (indiferent de zona pe care se efectuează aceasta – facial sau corporal) se ameliorează cu puțină gheață sau prin aplicarea unei creme calmante.

Un lucru este sigur: fiecare persoană reacționează în mod diferit la terapia de epilare definitivă cu laser, în funcție de tipul de piele și de vârstă. Specialiștii spun că efectele secundare sunt minime, iar când apar (de exemplu, roșeață, inflamație), acestea sunt mai frecvente în cazul pielii sensibile.

Dispozitivul de epilare definitivă cu laser de la salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center folosește tehnologia ELOS cu mod de operare MOTIF care reduce foarte mult durerea în timpul terapiei. Acest aparat este cel mai eficient și din punctul de vedere al rezultatelor oferite și din punctul de vedere al asigurării unei stări de confort în timpul terapiei. Specialiștii de la salon ajustează gradul de epilare în funcție de fiecare pacient în parte și de caracteristicile pielii sale și ale firelor de păr.

 

Indiferent de tratamentul ales, este bine să vă asigurați mai întâi că nu aveți vreo problemă de sănătate, care se poate agrava prin folosirea unei asemenea terapii. Pentru a obține rezultatele dorite, alegeți salonul de înfrumusețare unde se folosește un dispozitiv de epilare laser foarte eficient și performant – salonul Pearl Beauty Center din Satu Mare.

Vă așteptăm la salonul nostru pentru a descoperi prețurile extrem de avantajoase ale epilării definitive cu laser, procedură care vă scapă de părul nedorit, lăsându-vă pielea frumoasă și catifelată. Ne găsiți în strada Strada Andrei Mureșanu, nr. 23, colț cu Avram Iancu, Satu Mare. Ne puteți contacta la numărul de telefon +40756 045 283 și ne puteți vizita pe Facebook.

2 raspunsuri

Comentariile sunt închise.