tratament celulita

Celulita afectează 85% dintre femei și apare sub diferite forme, pe mai multe zone ale corpului. Aspectul neplăcut, de “coajă de portocală”, te împiedică să porți ținute care îți conferă încredere în propria frumusețe. Pentru a combate această problema, îți prezentăm tot ce ai nevoie să știi despre celulită și metodele prin care poți să scapi rapid de ea.

Ce este celulita?

Celulita reprezintă creșterea în dimensiune a celulelor de grăsime (celule adipocite) aflate între piele și mușchi, creștere care împinge țesutul conjunctiv. Când acest țesut este forțat dincolo de maximul său de elasticitate, pielea capătă aspectul de “coajă de portocală”. Odată cu creșterea în volum a celulelor adipocite, are loc și o alterare a circulației limfatice și a celei sanguine, favorizând și acumularea de toxine în organism. Zonele pe care apare cel mai des celulita sunt brațele, abdomenul, șoldurile, coapsele, fesele și gambele.

Tipuri de celulită

Celulita se clasifică în funcție de două criterii: gradul celulitei și tipul de celulită.

Cum îți dai seama ce tip de celulită ai?

Pentru a stabili ce fel de celulită ai, poți să prinzi zona afectată între degete sau palme și să observi ce aspect are aceasta. 

Tipuri de celulită după stadiul de avansare

În funcție de grad (stadiul de avansare), întâlnim:

Celulită de gradul I

Celulită de gradul II

Celulită de gradul III

Celulită de gradul IV.

Celulita de gradul I nu este vizibilă cu ochiul liber, ci doar prin examinare microscopică.

Celulita de gradul II este aceea care este vizibilă în urma strângerii sau ciupirii pielii.

Celulita de gradul III este vizibilă tot timpul, fără a fi nevoie ca pielea să fie strânsă între degete sau palme. Aspectul de “coajă de portocală” este însoțit de o senzație de durere dacă zona afectată este prinsă între degete. Această zonă poate prezenta la palpare și noduli ce au forme și dimensiuni variabile.

Celulita de gradul IV este similară celei de gradul III, cu noduli proeminenți și aspect vălurit mult mai evident.


Tipuri de celulită după aspectul pielii

După aspectul pielii, celulita se clasifică în celulită flască, celulită fibroasă, celulită edematoasă și celulită mixtă.

Celulita flască sau moale

Acest tip de celulită afectează în special femeile cu vârsta peste 40 de ani, care au un stil de viață sedentar, retenție de apă în organism sau care au pierdut mult și brusc în greutate. Odată cu pierderea masei musculare, pielea capătă un aspect foarte moale, iar celulita este vizibilă în timpul mersului pe zonele afectate.

Celulita fibroasă

Caracteristică perioadei adolescenței, celulita fibroasă devine vizibilă doar prin prinderea zonei afectate între degete sau palme. Cunoscută și sub numele de “celulită tare”, ea poate prezenta noduli dureroși la palpare și apare în special pe șolduri (sub formă de “aripioare”) și pe genunchi (sub formă de “pernuțe”).  Pielea afectată de celulita fibroasă are o textură aspră și un aspect deshidratat.

Celulita edematoasă

Celulita edematoasă este caracterizată de umflături produse de retenția de apă în țesuturi, ceea ce duce la mărirea volumului părților inferioare ale corpului, respectiv coapse, șolduri și picioare. Ea poate fi cauzată și de probleme ale circulației sanguine și reprezintă cea mai gravă formă de celulită. Pielea afectată este subțiată și are o culoare deschisă. Masarea zonelor afectate creează o senzație de ușoară durere.

Celulita mixtă

Celulita mixtă este forma cea mai des întâlnită de celulită, prezentând caracteristici de la toate celelalte forme de celulită: noduli, aspect de “coajă de portocală” și umflături. Este o formă gravă și necesită un tratament consecvent și îndelungat pentru a-i atenua efectele.

Tratamente profesionale anticelulită la salon

Numeroase saloane din România oferă produse și servicii de tratare a celulitei, însă înainte de a le încerca e bine să fii informată corect despre avantajele și dezavantajele acestor remedii.

Masaj anticelulitic

Deși intens promovat de multe saloane de înfrumusețare, efectele masajului anticelulitic nu au fost încă demonstrate științific “dincolo de orice îndoială”.

Ce se știe sigur este că masajul anticelulitic oferă câteva beneficii importante pentru organism și piele:

 • îmbunătățește circulația sângelui și contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor din organism;
 • conferă pielii un aspect îmbunătățit;
 • stimulează circulația limfatică și are astfel un rol important în eliminarea a doi factori care cauzează celulită: excesul de apă și toxinele (reziduurile);
 • oferă relaxare organismului și reduce stresul.

Când este efectuat cu produse profesionale, special concepute în acest scop (cum sunt cele pe bază de colagen și elastină), masajul anticelulitic poate avea rezultate foarte eficiente. Însoțit de o dietă echilibrată, de mișcare și în general de un stil de viață sănătos, masajul anticelulitic, efectuat prin mișcări energice, în sesiuni repetate, diminuează nodulii de celulită și celulita de pe zonele corpului.

Împachetări anticelulită

Împachetare Bruno Vassari în Satu Mare

Împachetare Bruno Vassari în Satu Mare

Împachetările anticelulită sunt proceduri estetice prin care pielea este hidratată și înfrumusețată, iar celulita, ameliorată. Ele nu tratează cauzele celulitei, ci doar atenuează, pe termen scurt, aspectul de “coajă de portocală”. De aceea ele sunt indicate, de exemplu, înaintea unui eveniment la care vrei să arăți impecabil. Trebuie să știi că împachetările au și o serie de contraindicații, de aceea, înainte de a încerca un astfel de tratament, este indicat să ceri informații despre aceste contraindicații esteticianului care realizează terapia. La “Pearl Beauty Center” folosim la împachetări creme produse de compania spaniolă “Bruno Vassari”, brand premiat drept “Cel mai bun brand de cosmetice profesionale” la al IX-lea Congres de Medicină Anti-Aging. Pentru tratarea pe termen lung a cauzelor celulitei, tot la centrul nostru de înfrumusețare găsești tratamente specializate, realizate cu echipamente testate și aprobate de medici specialiști.

eXimia HR 77 te scapă de până la 95% de celulită

Unul dintre cele mai performante echipamente de la centrul nostru de înfrumusețare este eXimia HR77 Platinum. eXimia te ajută să scapi de până la 95% din celulită, indiferent de stadiul de avansare și tipul acesteia. Această terapie realizează drenajul limfatic al organismului tău, îmbunătățește circulația sanguină și îți detoxifiază pielea care redevine fermă și frumoasă. Tratamentul intensiv cu eXimia permite eliminarea localizată a celulitei, reducând țesuturile de celule adipoase.

Pentru păstrarea rezultatelor oferite de eXimia îți recomandăm să adopți o alimentație echilibrată, adaptată greutății și înălțimii tale și în armonie cu stilul tău de viață, care trebuie să includă cât mai multă mișcare.

DJ Bia a folosit Eximia HR 77 și a scăpat de celulită

DJ BIA are peste 135.000 de fani pe Facebook și este una dintre puținele sătmărence care se poate lăuda cu succes la nivel internațional. Bianca Marciuc este cunoscută ca DJ BIA peste tot în lume, fiind unul dintre cei mai apreciați DJ din DUBAI.

Bianca este una dintre poveștile de succes ale centrului “Pearl Beauty Center”. Tratamentul aplicat cu performantul echipament eXimia HR 77 i-a conferit artistei nu doar o piele mai fermă și mai frumoasă, dar și o siluetă mai zveltă. Terapia a ajutat-o pe Bia să scape de 10 cm și 3 kg.

Te invităm să afli în clipul de mai jos mai multe detalii despre experiența avută de Bianca la centrul nostru.

eXimia HR 77 vs Masaj anticelulitic vs Împachetări Anticelulită 

eXimia HR 77 tratează eficient celulita de gradele I-IV, precum și celulita edematoasă și pe cea fibroasă. Tratamentul cu eXimia elimină până la 40% din țesutul adipos și reduce vizibil aspectul de “coajă de portocală” al pielii prin inserarea în straturile profunde ale acesteia a unor substanțe active și foarte eficiente în lupta împotriva celulitei. Cu eXimia HR 77 te poți bucura din nou de o piele fermă, frumoasă și lipsită de celulită.

Masaj anticelulită

Deși unele femei ar putea spune că masajul împotriva celulitei are rezultate excelente, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Adevărul este că nu apar rezultate imediate, ci doar după o perioadă mai mare de timp. Specialiștii nu au căzut încă de acord în legătură cu modul în care trebuie realizat un masaj anticelulitic pentru a fi eficient pe termen lung. De aceea este indicat să folosești această metodă în lupta împotriva celulitei doar ca soluție temporară, de estompare și nu de tratare a acestei afecțiuni.

Împachetări anticelulită

Există două tipuri de împachetări: la cald și la rece. Împachetările la cald au ca obiectiv obținerea unui efect de seră, intensificarea transpirației și eliminarea impurităților și a toxinelor din organism. Printre beneficiile acestui tip de împachetări se numără estomparea celulitei și reducerea țesutului adipos. În cazul împachetărilor la rece, se folosesc geluri și creme pe bază de mentă care induc treptat un efect de răcire. Și aceste împachetări atenuează aspectul de “coajă de portocală” al pielii, tratând totodată și retenția de apă din organism și contribuind la reducerea, în timp, a stratului de grăsime.

Alte aparate anticelulită

În saloanele de frumusețe din România vei găsi numeroase dispozitive dedicate luptei cu celulita. Unele livrează rezultate eficiente, însă altele nu. Printre dispozitivele anticelulită folosite de saloanele de la noi se numără “Velashape”, “Dermocell” și “LPG”. Poți afla mai multe consultând forumurile unde își prezintă impresiile cei care deja au încercat un tratament realizat cu aceste echipamente. Înainte de a alege un salon și un tratament realizat cu un anumit echipament, este vital să te informezi corect. La “Pearl Beauty Center” am ales ultra-performantul echipament eXimia HR 77 care nu doar remodelează părți ale corpului, ci te și ajută să slăbești prin intermediul tehnologiei laser cu care este dotat.

Pot scăpa de celulită acasă? 

Dacă nu te încântă ideea tratării celulitei la un salon sau pur și simplu te simți mai bine în confortul și intimitatea căminului tău, te întrebi probabil dacă poți scăpa de celulită la tine acasă, fără a consuma timp și bani cu vizitele la saloane specializate. Răspunsul la această întrebare este NU și DA și mai jos îți spunem de ce.

Împachetări anticelulită pentru acasă

NU, pentru că, așa cum am menționat mai sus, împachetările corporale (indiferent de cât de eficiente ar fi și ce creme sau loțiuni ar folosi) nu tratează cauzele celulitei și prin urmare nu o îndepărtează pentru totdeauna.

DA, pentru că ele atenuează totuși aspectul de “coajă de portocală” specific celulitei, mai ales pe termen scurt. În plus, dacă încerci împachetările corporale acasă, este posibil să te confrunți cu unele neplăceri cum ar fi iritațiile, mai ales dacă pielea ta este sensibilă. Și asta pentru că unele ingrediente conținute de aceste împachetări (cum ar fi oțetul) îți pot afecta pielea sensibilă. În plus, trebuie să fii atentă la contraindicațiile pe care le au aceste ingrediente. De aceea este recomandat să faci împachetări la saloane specializate. La “Pearl Beauty Center” folosim în aceste tratamente doar ingrediente de calitate superioară, testate și aprobate dermatologic. Vizita la salon poate fi, totodată, o ocazie de a te relaxa, de a lua o pauză de la ritmul cotidian alert.

Cât de eficientă este o cremă anticelulită pentru acasă?

Ingredientele din cremele anticelulită pentru acasă, așa cum este gama “Bruno Vassari” de la centrul nostru, oferă pielii tale mai multe beneficii: stimularea metabolismlui, restabilirea elasticității pielii, înnoirea straturilor de celule. Cafeaua, algele marine și ceaiul verde se numără printre ingredientele care fac produsele “Bruno Vassari” o alegere ideală pentru atenuarea celulitei în confortul casei tale.

Exerciții fizice pentru acasă împotriva celulitei

Internetul este plin de exerciții care te ajută să lupți împotriva celulitei și e bine să le încerci pe cele pe care le consideri potrivite pentru tine.

Iată câteva exemple pe care ți le recomandăm:

–        genuflexiuni: au efect pozitiv asupra mușchilor abdomenului, coapselor și feselor. Poți opta pentru 4-5 serii a câte 12-15 exerciții și, dacă deja ești expertă în aceste exerciții, poți folosi și două gantere cu greutăți reduse;

–        fandări: tonifiază mușchii feselor și interiorul coapselor. Cu 5-6 serii a câte 12-15 astfel de exerciții vei obține rezultate vizibile, mai ales dacă, la fel ca în cazul genuflexiunilor, folosești și două gantere;

–        înot: practicarea regulată a acestui sport îți îmbunătățește în special musculatura brațelor și pe cea a picioarelor. Dacă poți, încearcă și mișcări de fitness în apă, pentru a spori eficiența acestui tip de exerciții;

–        Pilates: tonifică mușchii abdomenului, ai feselor, coapselor și ai spatelui și nu doar reduc, dar și previn acumularea de țesut adipos în special pe zonele considerate “problemă”. La practicarea exercițiilor Pilates este important să realizezi mișcările corect, să efectuezi exercițiile de încălzire înainte de a începe și să ai răbdare până ajungi să stăpânești cu adevărat acest tip de exerciții. Întinderea și rotirea brațelor și ridicarea picioarelor sunt doar două exemple de exerciții Pilates care te vor ajuta în lupta împotriva celulitei;

–        mersul pe jos: practicat zilnic, într-un ritm potrivit (nici lent, nici alert), mersul pe jos previne și atenuează celulita și tonifică mușchii picioarelor;

–        urcatul pe scări: similar mersului pe jos, când este practicat în fiecare zi te ajută să scapi de celulită, oferind totodată un aspect mai frumos și mai tonifiat picioarelor tale.


3 Metode ieftine de a scăpa de celulită 

E bine să știi că există și metode simple și ieftine pentru a combate celulita și, cel mai important, ele sunt la îndemâna oricui.

 1. Stimulează circulația limfatică și sangvină mai ales în zonele cu probleme, astfel încât să previi și să combați celulita. Pentru aceasta, poți face mai multă mișcare în fiecare zi: mergi pe jos în ritm alert, dansează, aleargă, mergi la o sală de gimnastică sau de fitness, urcă scările sau înoată la piscină. O soluție pentru activarea circulației sângelui și prevenirea celulitei este peeling-ul – curățarea pielii de celulele moarte de pe stratul exterior al acesteia prin masaj cu produse naturale.
 2. Consumă multă apă, dar redu consumul exagerat de sare și de zahăr! Apa ajută la detoxifierea organismului – lucru foarte important înainte de orice tratament anticelulitic sau de reducere a greutății corporale. Dacă ai obiceiul să mănânci foarte sărat, renunță la acesta! Sarea în exces poate favoriza apariția celulitei. Ea va reține apă în organism și astfel țesuturile se vor umfla, circulația sângelui în țesuturile pielii va fi deficitară și astfel celulita se va accentua.
 3. Masează-ți pielea cu un burete mai aspru folosind ingrediente naturale: ulei de măsline și sare de mare grunjoasă. Aplică mai întâi pe piele puțin ulei de măsline, apoi masează zona cu puțină sare de mare grunjoasă, iar la final fă o baie cu apă caldă în cadă.
  Aplică masajul în zonele unde pielea este mai îngroșată sau are aspectul neplăcut caracteristic celulitei. Un astfel de tratament este ușor de realizat, iar beneficiile lui asupra pielii și organismului sunt mari: este stimulată circulația sangvină și limfatică, iar pielea devine netedă, curată și catifelată.


Tratamente naturiste care te scapă de celulită

Tratamentele naturiste reprezintă o metodă eficientă de eliminare a celulitei.


Sunt eficiente tratamentele naturiste împotriva celulitei?

Aceste remedii, folosite de multă vreme de femei din lumea întreagă, conțin ingrediente cu proprietăți demonstrate științific ca eficiente în reducerea stratului de celule grase și îmbunătățirea aspectului pielii afectate de celulită.

1. Oțetul de mere

Bogat în magneziu, calciu, potasiu și minerale, oțetul de mere reduce retenția de apă, elimină toxinele din corp și te ajută astfel să scapi de celulită. Există trei moduri în care poți folosi oțetul de mere în lupta contra celulitei:

 • amesteci două părți de apă cu o parte de oțet (ecologic 100%) și aplici aceste remediu pe zonele cu celulită, frecând viguros. Lași amestecul 30 de minute pe zonele tratate și apoi îl speli cu apă călduță. Repeți tratamentul de 2 ori pe zi până când obții rezultatele dorite;
 • amesteci părți egale de apă și oțet, freci zonele afectate, le împachetezi cu folie de plastic și le învelești într-un prosop cald. După o oră, speli amestecul cu apă călduță și repeți tratamentul zilnic;
 • prepari un amestec din 2 linguri (20 ml) de oțet de mere ecologic, 1 cană (200 ml) de apă caldă și 1 lingură (25 g) de miere naturală, ecologică. Consumi acest amestec o dată pe zi. Mierea, cunoscută pentru conținutul bogat în acizi organici, anti-oxidanți, fibre și vitamine ajută, alături de oțet, la eliminarea toxinelor din organism, la reducerea retenției de apă și a inflamațiilor din țesuturi, la îmbunătățirea funcționării sistemului limfatic, împiedicând astfel acumularea de grăsimi și apariția celulitei.

Este bine să consumi oțetul de mere în dozele recomandate și să întrerupi consumul acestuia în cazul în care ai dureri abdominale sau prezinți inflamații după ce îl bei.

2. Sucul de roșii

Roșiile, bogate în apă și fibre, în vitaminele din gama B, vitaminele A, E și C sunt un inamic redutabil în lupta împotriva celulitei și datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Ele stimulează și producția de leptină, un hormon care reglează apetitul, metabolismul și are rol în controlul greutății corporale. Un pahar mare de suc de roșii proaspăt preparat, consumat la fiecare masă principală, te ajută să scapi de celulită și să te bucuri și de celelalte beneficii pentru sănătate ale roșiilor.

3. Sucul de citrice

Sucul de citrice este un remediu simplu și eficient pentru eliminarea celulitei, el putând fi consumat în locul cafelei de dimineață. Ai nevoie de 1 grapefruit roșu, 2 portocale, ¼ de lămâie și un vârf de deget de ghimbir ras. Le mixezi pe toate în blender pentru a consuma și fibrele pe care le conțin și astfel beneficiezi de eliminarea toxinelor, îmbunătățirea circulației sangvine și reducerea aspectului inestetic de “coajă de portocală”. Dacă înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest suc pentru cel puțin 2 săptămâni vei observa rezultate vizibile asupra pielii.

4. Florile de soc

Tinctura combinată cu infuzia din flori de soc reprezintă un alt remediu eficient împotriva celulitei. Ambele preparate elimină toxinele și retenția de apă din organism, înlăturând umflăturile și aspectul neplăcut specific celulitei. Pentru tinctură trebuie să pui 15 linguri de pulbere din flori de soc într-un borcan cu filet la care adaugi 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar cu concentrație de 50 de grade. După ce păstrezi timp de 2 săptămâni borcanul închis etanș, filtrezi tinctura și consumi o linguriţă diluată. Imediat după, poți consuma și infuzia din flori de soc, accelerând astfel procesul de diureză și detoxifiere și eliminând celulita.

5. Ceaiul din cozi de cireșe

Cozile de cireşe contribuie la eliminarea toxinelor și a retenției de apă din organism, accelerează metabolismul și arderea grăsimilor, împiedică formarea de noi depozite de grăsimi. Ceaiul din cozi de cireșe luptă eficient împotriva celulitei și datorită flavonoidelor şi antocianinelor, care au efecte antiinflamatoare și ajută la reducerea țesutului adipos. Poți să pregătești ceaiul din cozi uscate de cireșe astfel: la 1 litru de apă adaugi 6-7 lingurițe de cozi uscate și fierbi circa 4 minute. Strecori ceaiul și îl consumi călduț la 2 ore după fiecare masă principală a zilei. După 2 săptămâni faci pauză o săptămâna și reiei consumul pentru alte 2 săptămâni.

6. Miere și scorțișoară

Scorțișoara este cunoscută ca un antioxidant puternic, stimulează circulația sanguină, elimină toxinele din organism și reduce țesutul adipos.

Mierea la rândul ei are beneficii uimitoare pentru sănătate și este eficientă și în lupta contra celulitei. Vitaminele pe care le conține reduc inflamațiile, îmbunătățesc circulația sanguină și elimină de asemenea toxinele.

Încălzește puțin 2 linguri de miere și adaugă 1 linguriță de pudră de scorțișoară. Amestecă bine până obții o pastă și aplic-o pe zonele afectate de celulită. Împachetează aceste zone cu folie alimentară, acoperă cu o pătură groasă și ține pasta așa timp de 30-40 minute. Această împachetare creează un efect de saună, contribuind la “topirea” celulitei după circa 5 împachetări.

Împachetările au și contraindicații, de aceea este bine să le eviți dacă eşti însărcinată, dacă suferi de afecțiuni ale rinichilor sau ale sistemului cardio-vascular, dacă ai varice, reacții alergice la miere sau febră.

7. Zațul de cafea

Deși nu tratează cauza, zațul poate atenua celulita. Zațul poate fi folosit ca atare pentru îmbunătățirea texturii pielii prin peeling umed sau uscat, realizând totodată și un drenaj limfatic. O altă variantă este să amesteci zațul cu un albuș de ou, să aplici acest remediu pe zonele afectate și să le ții învelite în folie de plastic timp de 30 de minute. În acest fel, toxinele din zonele cu celulită vor fi drenate.

8. Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba, un remediu folosit de chinezi din vremuri străvechi, conține importante substanțe nutritive pentru organism, cu efecte pozitive și în combaterea celulitei. Antioxidanţii și flavonoidele accelerează microcirculaţia cutanată, mai ales când extractul de Ginkgo Biloba este aplicat înainte de un masaj anticelulitic.

9. Ardeii iuți

Eficient în curele de slăbire pentru că sporește consumul de energie și reduce apetitul, ardeiul iute sub formă de ulei acționează eficient împotriva celulitei. Într-un borcan cu filet pune un pahar de ulei de măsline și un sfert de pahar de ardei iute tocat foarte mărunt. Lasă amestecul la macerat timp de 2 săptămâni, filtrează-l și pune-l într-un recipient de sticlă de culoare închisă. Folosește-l ca ulei de masaj pe zonele afectate de celulită și vei obține rezultate vizibile.

10. Semințele de in

Bogate în acizi grași omega-3, minerale (magneziu, calciu) și vitamine (gama B, vitaminele E și A) semințele de in conțin și fibre care ajută la detoxifierea organismului și au rol în reglarea apetitului.

Sunt eficiente și împotriva celulitei, când sunt consumate sub formă de ceai pe care îl prepari din 3 linguri de semințe (măcinate în prealabil în râșniță) și 1 litru de apă clocotită. Pune amestecul peste noapte într-un termos, strecoară-l a doua zi și consumă ceaiul (acum sub forma unui lichid gros) în porții de 150 ml de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Este important să consumi mereu ceai lăsat peste noapte și să te asiguri că bei cel puțin 1,5 l de apă în timpul celor 10 zile de tratament. După o pauză de 10 zile, poți să reiei tratamentul până obții rezultatele dorite.

Alimentația este utilă împotriva celulitei 

Alimentația echilibrată este una dintre cele mai eficiente de nu fi afectată de celulită, de aceea este important să o adopți pe termen nelimitat.

Scapă de celulită evitând aceste alimente 

Principalele alimente pe care trebuie să le eviți pentru a ține celulita la distanță sunt dulciurile, grăsimile, băuturile carbogazoase, cafeaua, sosurile și făina.

Dulciurile duc la acumularea de depozite de grăsime și dau celulitei existente un aspect mai pronunțat. Oricât de delicioase ar fi cioclata, prăjiturile sau bomboanele, ele sunt bogate în grăsimi și cauzează apariția de inflamații. Chiar și zahărul adăugat în ceai poate crea depozite de grăsime, de aceea e recomandat să îl înlocuiești cu ștevie sau cu un alt îndulcitor natural. Pentru a-ți satisface pofta de dulce, încearcă ciocolata neagră.

Grăsimile – De la pizza și prăjeli până la margarină și mezeluri, toate alimentele ultra-procesate au conținut ridicat de grăsimi care se transformă în celulită depusă pe coapse, fese, abdomen sau șolduri. Evită-le pentru a-ți păstra silueta zveltă, fără celulită.

Băuturi carbogazoase – conțin foarte mult zahăr și substanțe nocive cu efecte negative asupra pielii și întregului organism. Alege apa, sucul natural din fructe sau ceaiul din plante și nu băuturile carbogazoase, fie ele chiar și dietetice.

Cafea – cofeina afectează funcționarea sistemului limfatic și implicit eliminarea toxinelor, ceea ce permite depozitelor de grăsime să se acumuleze pe diverse zone ale corpului. Pentru a evita apariția celulitei, este recomandat să nu consumi zilnic mai mult de 2-3 cești de cafea decofeinizată.

Făină – Făina albă se află în cele mai multe alimente pe care le consumăm în mod obișnuit, de la pâine și orez și până la paste. Ea conține mulți fermenți, dificil de procesat prin metabolism și de aceea este indicat să eviți consumul de pâine albă. O poți înlocui cu pâine făcută în casă din grâu integral, iar dacă nu ai această posibilitate, e indicat să alegi pâinea neagră, cu sau fără semințe.

Sosuri – Pe lista alimentelor de evitat pentru păstrarea la distanță a celulitei se află și maioneza, sosurile din roșii, muștarul și sosurile picante. Poți înlocui sosurile din comerț cu sosuri preparate chiar de tine, folosind condimente și ierburi naturale.

Cele mai bune alimente și diete anticelulită

Celulita apare atunci când digestia este dificilă, ceea ce duce la acumularea de celule și depozite de grăsime. De aceea este indicat să avem o alimentație echilibrată. De exemplu, nu este indicat să consumăm proteine și carbohidrați la aceeași masă.

Foarte important este și modul în care mestecăm mâncarea. Când mâncăm repede și nu mestecăm suficient alimentele, favorizăm apariția toxinelor care, odată acumulate în organism creează celulita.

Pentru o piele sănătoasă, frumoasă și fără celulită este vital să consumi multe fructe și legume, preferabil în stare proaspătă. Cele mai recomandate fructe pentru lupta împotriva celulitei sunt lămâile (contribuie la eliminarea toxinelor și are efecte benefice asupra pielii, grație conținutului de vitamina C), avocado (bogat în fibre, potasiu și grăsimi “sănătoase”), zmeură (sursă importantă de antioxidanţi), ananasul și papaya (prin conținutul de vitamina C sprijină producția naturală de colagen), bananele (stimulează circulația sanguină și ajută la eliminarea retenției de lichide), pepenele galben (diuretic).

Printre legumele eficiente împotriva celulitei se află castraveții, roșiile, țelina, varza, sparanghelul, pătrunjelul și ardeii.

Cerealele integrale contribuie la eliminarea toxinelor din organism, proteinele (pe care le poți găsi în carnea de pui fără piele, în fasole și în peștele alb) sunt bogate în amino-acizi care diminuează retenția de lichide, iar consumul de ouă contribuie la detoxifierea organismului.


Sfaturi utile pentru a scăpa de celulită

Pentru că e mai important să previi decât să tratezi, este bine să adopți un stil de viață sănătos, în care să faci mișcare în mod regulat, să ai o alimentație echilibrată și să îți îngrijești pielea astfel încât să nu fii afectată de celulita.

Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru a preveni apariția celulitei.

Bea cât mai multă apă

Studii de specialitate au indicat că trebuie să consumăm 35-40 ml de apă pentru fiecare kg al greutății corporale. Și asta pentru că, deși sună paradoxal, cu cât consumăm mai multă apă, cu atât avem mai multe șanse să evităm retenția de apă din organism, retenție care duce la acumularea de fluide și apariția celulitei. Poți să adopți obiceiul sănătos de a-ți începe ziua cu un pahar mare de apă plata, filtrată, în care poți adăuga, după preferințe, câteva felii de castravete proaspăt sau lămâie. Acestea îți oferă o hidratare suplimentară și intensifică metabolismul organismului tău. E important să consumi, pe tot parcursul zilei, o cantitate suficientă de apă pentru a păstra hidratarea la cote optime.

Consumă ceai verde

Bogat în antioxidanți care stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, ceaiul verde ajută la eliminarea toxinelor și ține celulita la distanță.

Mergi pe jos

Mergi în fiecare zi pe jos, cât mai mult și în ritm alert! O astfel de plimbare zilnică te va ajuta foarte mult în ameliorarea celulitei. Nu trebuie să te obosești foarte tare, dar nici să mergi agale, este indicat ca ritmul să fie destul de rapid. Mersul pe jos are foarte multe beneficii asupra organismului:

 • ajută la tonifierea musculaturii membrelor inferioare;
 • previne și ameliorează celulita;
 • stimulează întărirea oaselor;
 • previne dezvoltarea aterosclerozei și a osteoporozei;
 • reduce durerile de genunchi;
 • îmbunătățește flexibilitatea articulațiilor;
 • stimulează creierul și previne tulburările sistemului nervos;
 • oferă o stare de bună dispoziție;
 • îmbunătățește funcționarea plămânilor.

 Redu consumul de sare

Sarea provoacă retenția de apă în organism, care duce la apariția celulitei. Nu e indicat să consumi mai mult de 1,5 grame de sare pe zi.

Pentru gătit, înlocuiește sarea cu ierburi aromatice sau folosește sarea de mare sau de Himalaya. Redu, de asemenea, consumul de gustări sărate, cum ar fi chips-urile, alunele, semințele gata sărate.

Exfoliază-ți periodic pielea

Exfolierea este necesară pentru înlăturarea stratului de celule moarte. O poți realiza la duș, cu ajutorul unor remedii naturiste cum ar fi sarea de mare amestecată cu ulei de măsline sau după ce faci duș, aplicând pe zonele predispuse la celulită (coapse, fese, abdomen, șolduri) creme cu ingrediente eficiente în prevenirea și combaterea acestei afecțiuni.  

 Scapă de obiceiurile nesănătoase

Pentru tratarea eficientă a celulitei, este recomandat să renunți la obiceiurile care favorizează apariția și dezvoltarea acesteia. Fumatul, expunerea neprotejată la soare, consumul de alcool solicită sistemul limfatic peste parametrii săi normali de funcționare și îngreunează eliminarea toxinelor din organism. Un stil de viață sănătos îți asigură sănătate nu doar pentru piele, ci pentru întregul organism.