În prezent tot mai multe femei sunt interesate de epilarea definitivă pentru că este una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de părul nedorit pe termen lung.

Această tendință spre epilarea de lungă durată apare la femei încă din perioada pubertății, deoarece este și normal să își dorească să aibă pielea netedă și frumoasă. Femeile de toate vârstele își doresc cu ardoare să fie atrăgătoare, însă din cauza unor probleme estetice faciale și corporale ajung să aibă stări de disconfort și frustări sau angoase. Acesta este motivul pentru care sunt interesate de soluții terapeutice moderne pentru rezolvarea lor, de tot felul de metode revoluționare care fac parte chiar din arsenalul modern al domeniului dermatologic.

Cele mai eficiente metode de epilare definitivă

Există două metode foarte cunoscute și mai nou apar tot felul de metode hibrid sau se îmbunătățesc tehnologiile. Este vorba despre IPL și Laser.

Epilarea definitivă cu laser

Aceasta este cea mai bună metodă de epilare pentru că are o eficiență ridicată de îndepărtare a firelor de păr și o protecție bună a pielii în timpul perioadei de tratament.

Atenție, recent au apărut lasere pe piață de o calitate slabă, pentru a crea prețuri cât mai accesibile. Însă costul mic al tratamentului atrage după sine un risc mai mare de reacții adverse printre care chiar arsuri destul de severe. Aparatul eLase cu laser diodă de la Pearl Beauty Center Satu Mare este de la liderii mondiali Syneron Candela, produs cu ajutorul celor mai buni medici din lume la capitolul epilare definitivă!

Persoanele care aleg un astfel de tratament nu vor avea niciun disconfort în timpul ședințelor de tratament, cum se întâmplă în cazul metodelor de epilare convenționale (cu ceară rece sau caldă). Aparatul nostru dispune de o tehnologie care ne permite să efectuăm tratamente fără durere, nu toate aparatele laser dispun de această tehnologie și nu toate sunt la fel de eficiente.

Foarte important este să nu ai pielea bronzată excesiv, pentru că prin epilarea laser se pot produce iritații sau arsuri din cauza cantității mari de melanină din piele. Din acest motiv, de obicei se recomandă să faci ședințele de epilare în lunile de iarnă, primăvară sau de toamnă, deci să evite perioada de concediu, de vară, când merg la plajă, când expunerea la radiațiile ultraviolete puternice este mare. Noi efectuăm și vara ședințele am explicat aici de ce : epilare definitivă vara. PS: Este o singură condiție, să nu faci solar sau să stai la soare cu zona epilată timp de 3 săptămâni. Nu-ți face probleme, esteticienii noștri analizează în detaliu tipul de piele și iau toate măsurile de precauție pentru a minimaliza la maxim aceste riscuri, mai ales că aparatul este unul ultraperformant care ajută enorm să eliminăm riscul de arsură.

Salonul Pearl Beauty Center din Satu Mare oferă avantajul unei epilări definitive cu laser, cu un sistem modern E-Lase LHR ELOS produs de compania Syneron Candela. Acest sistem performant combină metoda diodelor de radiofrecvență bipolară RF și metoda diodelor cu energie laser și de aceea rezultatele sunt spectaculare, rapide, pe măsura așteptărilor clienților. Sistemul este non-invaziv și nu produce durere, clientul se simte confortabil pe tot parcursul sesiunii de tratament.

Epilarea cu lumină intens pulsată IPL

Această medotă poate oferi și ea rezultate suficient de bune în ceea ce privește îndepărtarea fără durere a părului nedorit deoarece se folosește un gel de răcire înaintea tratamentului propriu-zis de epilare. Potrivit specialiștilor în domeniul dermatologiei, această metodă nu se ridică la nivelul metodei cu laser dar a devenit și ea destul de populară, fiind folosită în multe saloane de înfrumusețare.

Avantajul în cazul tehnologiei IPL este că aparatele au un preț mai mic comparativ cu sistemele cu laser. Costul unui tratament cu un aparat IPL este mai mic față de un tratament de epilare laser, dar, după cum spun dermatologii, metoda cu laser este mai sigură în ceea ce privește riscul unor reacții și au o eficiență mai ridicată.

Persoanele care vor un tratament de calitate, rapid, elegant și durabil, a problemelor faciale sau corporale în ceea ce privește îndepărtarea fără durere a firelor de păr, ar trebui să opteze pentru metoda cu laser.

ALTE METODE DE LUNGĂ DURATĂ

Pe lângă metodele de epilare definitivă mai sunt cele de lungă durată. De obicei optează persoane cărora le este frică de epilarea definitivă cu laser sau IPL din varii motive. Desigur este și o problemă de preț.

Pe termen lung metodele de a scăpa definitiv de păr sunt mai rentabile în raportul cost/eficiență/confort.

Epilarea cu ceară caldă

Multe femei folosesc această metodă de epilare deoarece este mai puțin costisitoare și poate reduce densitatea firelor de păr. Ele merg la saloanele de cosmetică pentru a se epila prin acest procedeu și sunt destul de stresate de faptul că vor trebui să suporte disconfortul creat de cosmeticiană, atunci când ea va trage rapid ceara pentru a elimina firele de păr prinse de aceasta. Disconfortul nu este foarte mare, apare o senzație suportabilă de arsură, puțină durere sau niște pișcături la smulgerea firelor de păr.

Epilarea cu ceară rece

Și această metodă se folosește în saloanele de cosmetică, dar poate fi aplicată și acasă, la fel ca și epilarea cu ceară caldă. Poate fi cu fâșii (care sunt lipite față în față, ele trebuie încălzite puțin cu palmele, apoi dezlipite și aplicate pe piele), sau cu roll-on (cu un recipient cu ceară care trebuie încălzită la temperatura corectă și apoi aplicată pe piele). În cazul epilării cu ceară rece apare senzația stresantă de durere la smulgerea firelor de păr. Dacă vrei să scapi de acest disconfort alege primele două metode de epilare definitivă, deoarece acestea fac parte din arsenalul modern al dermatologului și se folosesc în clinicile de estetică medicală.

În cazul metodelor de epilare cu ceară caldă și rece pielea este puțin ,,agresatăˮ și de aceea are nevoie de un tratament cu ingrediente liniștitoare după epilarea propriu-zisă, prin care să se prevină înroșirea, iritarea cutanată și disconfortul de durere creat prin smulgerea firelor de păr. Cel mai bine este ca o astfel de metodă să fie realizată seara acasă, deoarece peste noapte pielea are timp să se calmeze și să se refacă, și astfel a doua zi dimineața aspectul ei să fie unul normal, fin și curat.

Vrei să afli mai multe? Te așteptăm la o consultație gratuită.