Sunteți aici:Acasa1/Tratamente pete hiperpigmentare, albire și luminozitate
Tratamente pete hiperpigmentare albire și luminozitate
După diagnosticarea corectă a tipului de pete se vor aplica tratamentele necesare. Este nevoie de un număr de 4-8 ședințe, în funcție de metoda de tratament, eficiența acestuia și vechimea petelor pigmentare și hiperpigmentare.
Ședințele repetate de microdermabraziune pot îndepărta cu succes petele maronii, petele roșii, pete de soare, ridurile fine, ameliorează cicatricile lăsate de acnee și oferă un aspect întinerit pielii. Prețul afișat este pentru o zonă (față, gât sau decolteu).
Mezoterapie virtuală
Ședințele repetate de microdermabraziune pot îndepărta cu succes petele maronii, petele roșii, pete de soare, ridurile fine, ameliorează cicatricile lăsate de acnee și oferă un aspect întinerit pielii. Prețul afișat este pentru o zonă (față, gât sau decolteu).
Oxigen hiperbaric
Permite combinarea oxigenului hiperbaric cu ingredientele active ale fiolelor de la Institute BCN Barcelona. Folosim ingrediente active, combinate special, pentru a oferi tenului luminozitate, pentru a trata petele și a combate semnele îmbătrânirii.
Messo.Pen Mezoterapie Micro Ace
Inserăm ingrediente active din fiolele de la Institute BCN Barcelona, gândite special pentru tratarea petelor și pentru luminozitate. Absorbția se realizează datorită numărului foarte ridicat de microcanale realizate prin mezoterapia cu microace.
Peeling Chimic Retinol & Hexylresorcinol
BENEFICII MULTIPLE:luptă împotriva hiperpigmentării, anti-îmbătrânire, regenerare în profunzime,crește fermitatea și îmbunătățește densitatea pielii, netezește cicatricile și porii dilatați. Medicalia este unul dintre cele mai bune branduri de produse cosmetice profesionale destinate peelingurilor chimice.
Bruno Vassari Intensive Whitening
Oferă luminozitate, tratează petele de pigmentare, melasma gravidică, fiind ideal și pentru tenul tern, lipsit de tonus și elasticitate.Oprește apariția de noi pete datorită activității îndreptate împotriva radicalilor solari liberi prin luminareapetelor deja existente pe piele.
Microdermabraziune+ Mezoterapie virtuală
Microdermabraziune și mezoterapie virtuală într-o singură ședință pentru rezultate mai vizibile încă de la primul tratament. Fiolele de la Institute BCN Barcelona pentru pete și iluminarea feței.
Microdermabraziune+ Oxigen hiperbaric
Pentru un tratament mai eficient este recomandat să combinați oxigenul hiperbaric cu microdermabraziunea. Astfel, ingredientele active din fiole pot pătrunde mai ușor în ten, oferind rezultate mai satisfăcătoare de la prima ședință.
Oxygenera All in one
Toate beneficiile oferite de microdermabraziune, oxigen hiperbaric, radiofrecvență și mască soft laser infrared, într-un singur tratament complex. Tratează petele și semnele de îmbătrânire, oferă luminozitate tenului și îi oferă un aspect mai tineresc.
Pevonia Luminous C & Sea Mask
Conferă tenului un grad sporit de luminozitate, hidratează și îmbunătățește elasticitatea și tonusul. Reduce ridurile fine, de expresie, și întărește mijloacele naturale de apărare ale pielii împotriva factorilor externi de îmbătrânire.
Consultație Gratuită Pearl Beauty Center
Programează-te acum la o consultație gratuită și esteticienii noștri te vor ajuta să înțelegi mai bine ce așteptări realiste poți avea în urma tratamentelor faciale pentru pete hiperpigmentare, albire și luminozitate.
Informații utile despre pete pigmentare și hiperpigmentare
Există multe tipuri de pete pigmentare și hiperpigmentare, din acest motiv este foarte important să primiți un diagnostic corect pentru a putea aplica tratamentul potrivit. De multe ori aceste pete se văd doar în spectrul UV. Îți recomandăm să te programezi la o consultație gratuită pentru a afla mai multe despre problemele tenului tău.
Factorii care influențează apariția petelor pot fi genetici, endocrini sau de mediu. Acești factori influențează cantitatea, tipul și distribuția melaninei în piele, păr și ochi. Melanina fiind pigmentul care dă culoare pielii. Acesta are rol protector împotriva factorilor dăunători și ajută la reglarea temperaturii în corp.
În majoritatea cazurilor, în zonele afectate regăsim o cantitate mai mare de melanină. Aceasta se poate depune în exces în stratul superficial al pielii (epiderm) sau în stratul profund al pielii (derm). Din acest motiv, unele pete sunt mai ușor de tratat decât altele.
Petele pigmentare și hiperpigmentare apar de obicei din cauza expunerii prelungite la soare, fără protecție solară (indiferent de vreme și anotimp), înaintării în vârstă și schimbărilor hormonale (în special în timpul sarcinii).
Indiferent de tipul hiperpigmentării, mecanismul de producere este același. Epiderma, stratul superficial al pielii, are la bază trei tipuri de celule: bazale, keratinocite și melanocite. Melanina este produsă de melanocite, al căror număr este cam același la toate rasele, însă, personale cu tenul închis au melanozomii (granulațiile din interiorul melanocitelor) mult mai mari.
Cel mai important factor extern dăunător de care ne protejează melanina este radiația solară. Astfel, cu cât ne expunem mai mult la soare, cu atât se stimulează mai mult activitatea melanocitelor (cele care secretă melanină) intensificând culoarea pielii și crescând riscul apariției petelor de pigmentare.
De ce nu reacționăm toți la fel? Pentru că există și alți factori care trebuie luați în considerare: fotosensibilitatea, procesul natural de îmbătrânire, medicamente (doar unele), anticoncepționale, sarcina, dietele foarte dezechilibrate, bacterii (agenți patogeni), utilizarea de ceară epilatoare, hainele și prosoapele din materiale sintetice dure, lipsa folosirii unei creme cu protecție solară, etc.
Tipuri de pete și cauze
Hiperpigmentarea poate fi clasificată în funcție de mai mulți factori: după cauza lor (melasma, cloasma, lentigo, hiperpigmentare post inflamatorie), după zona afectată (melanism, melanoză oculară, melanoza fumătorului, melanoza orală, melanoza lui Riehl) sau după aria de răspândire (localizată sau generalizată).
MELASMA
Petele apar în zonele expuse la soare, în special pe față. Sunt pete de culoare maro de diferite intensități, cu limite clare, dar forme neregulate. Se declanșează de obicei la femei cu vârste între 30-55 ani. Bărbații reprezintă doar 10% din cazuri, femeile fiind mai vulnerabile. Deși cunoaștem mai mulți factori ce determină melasma, nu putem identifica clar un suspect principal. Predispoziția genetică și expunerea la radiațiile solare par să influențeze cel mai mult, alți factori fiind sarcina, terapiile hormonale, anumite produse cosmetice, factori emoționali, medicamente anticonvulsive și endocrinopatii. În funcție de factorii declanșatori, petele pot dispărea de la sine, în special în cazul problemelor hormonale, în schimb, anumite tipuri de pete pot persista ani de zile sau tot restul vieții.
CLOASMA
Este confundată adesea cu melasma. Este cauzată de dezechilibre hormonale și apare de obicei în timpul sarcinii, fiind numită și masca sarcinii. Aproximativ 70% dintre femeile însărcinate par să fie afectate în timpul sarcinii, riscul crescând cu fiecare sarcină ulterioară. Atenție și la contraceptivele orale care pot genera dezechilibre hormonale, în special la cele care conțin: stilphostrol, implanon, honvol, etonogestrel sau dietilbestrol. Acest tip de pete evoluează treptat, culorile variind de la o culoare naturală de bronz la nuanțe închise de maro, rareori spre negru sau albastru.
LENTIGO
Deseori, acest tip este confundat cu pistruii, însă petele de acest tip nu se închid la culoarea atunci când sunt expuse la soare. Le găsim mai des la persoanele care s-au expus foarte mult timp la soare. Apar pe mâini, brațe, față și gât. Au dimensiuni între 5 mm și 20 mm.
HIPERPIGMENTATE POSTINFLAMATORIE
Principalele cauze sunt: infecțiile, dermatofitozele, exantemele virale (rubeola, rujeola, parotidita epidemică), reacțiile alergice provocate de înțepături de insecte, dermatita de contact, psoriazisul, reacțiile de hipersenzitivitate induse de anumite medicamente. Acneea, dermatita atopică și infecția bacteriană sunt factorii principali ce declanșează acest tip de pete, fiind printre cele mai greu de tratat. Culoarea lor poate fi culoarea bronzului sau se duc spre un maro închis, iar dacă se formează la nivel de derm pot fi albastru-gri. Cu cât se tratează mai repede de la apariție, cu atât este mai ușor de scăpat de ele, cu toate acestea, unele pete necesită timp foarte îndelungat pentru a fi eliminate.
ALTE TIPURI DE PETE PE PIELE
Melanism. Este considerată a fi opusul albinismului, deoarece apare pigmentarea neagră în exces a firelor de păr și ale anumitor zone ale corpului, exact ca la albinism. Melanoză oculară. Apare cu precădere la populația de culoare. Este rezultatul unei acumulări excesive de melanină în anexele ochiului sau membranele oculare. Melanoza fumătorului și orală. Este hiperpigmentarea mucoasei orale (gingii, interiorul obrajilor, cerul gurii sau laringe). Melanoza orală se aseamănă cu cea a fumătorului, dar apare la nefumătorii de culoare. Melanoza lui Riehl. Este o formă a dermatitei de contact, dar acre se manifestă și ca hiperpigmentare, pe lângă prurit și eritem.
Sfaturi pentru prevenirea petelor și întreținerea tenului
Apelează la un specialist. Înainte de a apela la un tratament este indicat să vizitați un medic dermatolog sau un specialist pentru o diagnosticare cât mai corectă a tipurilor de pete.
Nu aștepta să vezi petele de pigmentare pe față pentru a face un tratament de albire. Cele mai multe femei (de peste 30 de ani) pot avea aceste pete, fără să știe, acestea fiind de multe ori vizibile doar în spectrul luminii UV.
Folosește o cremă profesională cu factor de protecție solară UVA și UVB chiar dacă expunerea feței la soare este doar una moderată. Cremele de calitate îndoielnică pot crea probleme pe termen lung, în loc să protejeze pielea.Este aproape imposibil să scapi de pete, fără să protejezi pielea cu o cremă cu protecție solară.
Aplică crema cu factor de protecție la timp. O greșeală destul de frecventă este să te dai cu crema ce conține factorul protecție, chiar înainte să ieși din casă sau să nu te mai dai deloc, ulterior crezând, că este suficient o singură dată. Aplică crema cu minim 15 minute înainte să ieși. Specialiștii ne recomandă să dăm din nou cu cremă la fiecare 2-3 ore sau când ieșim din nou și ne expunem.
Evită soarele între 12 și 16:00. În special vara în acest interval de timp, radiațiile sunt cele mai puternice. Dacă nu poți evita să te expui la soare, folosește o cremă cu factor de protecție mai ridicat, decât în mod obișnuit.
Nu renunța, așa ușor, la cremele folosite împotriva petelor de pigmentare. Poate dura chiar luni de zile să scapi de pete. În primele 6 luni de la apariția petelor, timpul lor de eliminare este de sub 2 luni. Așadar ia măsuri cât petele sunt încă tinere. Este valabil și în cazul tratamentelor la salon!
Nu toate petele se pot trata. Este foarte important să înțelegi fiecare tip de pată pe care o aveți, iar pentru asta se impune o vizită la un medic dermatolog. Unele pete se pot elimina doar cu un laser special, altele se pot scoate și cu tratamente non-invazive sau semi-invazive, iar altele nu se pot elimina, în cel mai bun caz se pot ameliora.
Evită scruburile prea puternice pentru tipul tău de ten. Pot fi prea dure pentru pielea ta și pot inflama țesuturile, cauzând accelerarea producției de melanină.
Atenție la acnee (coșuri). După ce dispare o pustulă, în locul ei poate apărea o pată maronie. Exact ce spuneam adineauri, pielea dacă este agresată răspunde cu o producție crescută de melanină, crescând riscul de pete.
Fii cu ochi pe hormoni, în special în sarcină și când iei anticoncepționale. Chiar dacă riscul de pete crește semnificativ, aceste pete nu vor ieși imediat la suprafață, ci doar după expunerea la soare. Așadar, atenție mare, folosiți creme profesionale cu factor de protecție minim SPF 30. Evitați cremele de calitate îndoielnică care pot duce la diferite reacții adverse nedorite.
Informează-te despre tratamente. Este bine să cunoști ce tratamente există la saloanele și clinicile de la tine din oraș și care dintre ele ți se potrivesc, în urma consultării cu un specialist. Este important să cunoști ce produse, aparate și tehnici vor fi folosite, până la urmă, de asta va depinde succesul tratamentului și rentabilitatea investiției.
Este posibil să solicităm setarea cookie-urilor pe dispozitivul tău. Folosim cookie-uri pentru a ne informa când viztezi site-ul nostru web, cum interacționezi cu noi, pentru a-ți îmbogăți experiența de utilizator și pentru a-ți personaliza relația cu site-ul nostru.
Poți accesa rubrica fiecărei categorii pentru a afla mai multe. De asemenea, poți modifica unele preferințe. Rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența ta pe site-ul nostru web și experiența pe care o ai cu serviciile pe care oferim.
Cookie-uri esențiale
Aceste cookie-uri sunt absolut necesare pentru a vă oferi serviciile disponibile prin intermediul site-ului nostru web și pentru a utiliza unele caracteristici ale acestuia.
Deoarece aceste cookie-uri sunt strict necesare pentru a furniza site-ul web, nu le puteți refuza fără a afecta modul în care funcționează site-ul nostru. Puteți să le blocați sau să le ștergeți modificând setările browserului dvs. și să forțați blocarea tuturor cookie-urile de pe acest site web.
Cookie-uri Google Analytics
Aceste cookie-uri colectează informații care sunt utilizate sub formă agregată pentru a ne ajuta să înțelegem modul în care site-ul nostru web este utilizat, cât de eficiente sunt campaniile noastre de marketing sau pentru a ne ajuta să personalizăm site-ul și aplicația noastră pentru a vă îmbunătăți experiența.
Dacă nu dorești să urmărim vizita ta pe site-ul nostru poți dezactiva acest lucru din browser-ul tău de aici:
Cookie-uri servicii externe
Folosim de asemenea diverse servicii externe cum ar fi Google Webfonts, Google Maps și servicii video precum Vimeo sau Youtube.
Din moment ce aceste servicii pot colecta date personale precum adresa ta IP, vă oferim posibilitatea de a le bloca de aici. Te rugăm să ții cont că dezactivarea acestor servicii poate afecta grav aspectul și modul de utilizare al site-ului precum și îți limiteze anumite funcționalități. Schimbările intră în vigoare imediat după ce reîncarci pagina.
Setări Google Webfont:
Setări Google Map:
Setări încorporare video Vimeo și Youtube:
Politica de confidențialitate
Poți să citești mai multe despre cookie-uri și setările de confidențialitate pe următoarea pagină